Start Nyheter Om oss Framgångar Åringar Avelsston Hingstar Föl Till Salu Ivans funderingar

Se Eishin Dunkirk tävla i Japan:

Eishin Dunkirk - Races in Japan


PHILOMATHEIA- THE MOVIES

Följ honom från Barretts Sale i Californien, han första starter i Japan

till hans första Black- Typeavkomma i Italien.
Få samtidigt en inblick i den enormt proffsiga japanska galoppsporten
på deras fantastiska galoppbanor.

Tid: 1 tim 8 min

Philomatheia - Koyoto Racecourse, 1200 m

Philomatheia + Eishin Dunkirk, Koyoto Racecourse, 1200 m
Philomatheia - Hanshin Racecourse, 1200 m
Philomatheia - Hanshin Racecourse, 1400 m

http://www.thoroughbreddailynews.com/race-replays/0/201509271645BED8/

Philomatheia - Sapporo 1000 m

Philomatheia - Barretts March Sale Training Preview2

Master Fitz två-åring efter Philomatheia, TF 99, vinner i Italien

SWIPE- Ny avelshingst på Rävdansen

(20 Dec) Rävdansen har efter ett samarbete med Naoya och Marie Yoshida lyckats köpa SWIPE, USA:s näst högst rankade 2- åring 2015, av Spendthrift Farm i Kentucky.

SWIPE (Birdstone) och Kentucky Derby- vinnaren NYQUIST utkämpade en fyra löpningar lång duell i de största 2- årsloppen i USA förra året, något som skapade stora rubriker i USA. Nyquist vann varje inbördes möte, med SWIPE på andra plats. Men med varje start löpte SWIPE allt bättre och allt eftersom distansen ökade kom SWIPE närmare att slå obesegrade NYQUIST och det kulminerade i BREEDERS CUP JUVENILE GR1 där SWIPE, nu med toppjockeyn Victor Espinoza i sadeln, nästan fångade in NYQUIST, på mållinjen, med resten av 2- årseliten på avstånd. Trea var BRODY`S CAUSE, vinnare av Blue Grass Stakes GR1 som 2- åring. Fyra blev EXAGGERATOR, vinnare av Preakness Stakes GR1 och tvåa i Kentucky Derby GR1.

 

Efter att ha vunnit i sin tredje start som 2- åring stötte de två först samman i BEST PAL GR2
Del Mar. SWIPE löpte grönt och gavs en svår resa men avslutade starkt för att bli tvåa bakom NYQUIST. Första beviset på hans kapacitet.
Ett konsortium inom stallet köpte nu loss honom för $700,000 från den tidigare ägaren.

Därefter möttes de i DEL MAR FUTURITY GR 1. SWIPE löpte åter grönt och fick åter en tveksam resa men avslutade strålande till andraplatsen.

Duellen fortsatte därefter i FRONT RUNNER STAKES GR1 på Santa Anita. SWIPE löpte allt bättre och pressade NYQUIST till mållinjen över upploppet.

I  galoppvärldens största lopp för 2- åringar, BREEDER´S CUP JUVENILE GR1, där USA:s och flera av Europas bästa 2- åringar fanns med över 1700 m dirt avslutade SWIPE flygande och fångade nästan in  NYQUIST. Slagen en halv längd. 50 meter till så hade SWIPE segrat !. (Då hade han inte stått i Skandinavien)

Galopp- USA såg nu fram mot ett femte möte i KENTUCKY DERBY GR1, vilket borde gynna SWIPE då distansen är 2000 m.

Nu blev det dock inte så !
Senare under hösten konstaterades att SWIPE hade fått en chip i en kota och måste opereras. Det blev därefter en kamp mot klockan för att få tillbaka honom i form till Kentucky Derby och Triple Crown- serien. Först efter 5 månader var han tillbaka på banan och togs ut att årsdebutera i LEXINGSTON STAKES GR 2. Han löpte långt under sin bästa form och det konstaterades att han utvecklat ett halsproblem som krävde ytterligare en månad ur träning. Och därmed var Kentucky Derby inte aktuellt.
Gjorde ytterligare en comeback i juni men hans opererade kota gjorde sig nu påmind och Spendthrift beslöt att ge honom ett längre break innan han skulle gå åter i träning.

Här kom vår vän LENA HEDBERG in i bilden. Efter 35 år i Lexington känner hon alla av betydelse och det var under ett samtal med ledningen från Spendthrift hon fick information om att SWIPE stod på stuteriet i väntan på att gå i träning igen. Swipe hade varit anmäld till Keeneland December Sales som ”stallion prospect” men ägarna hade ändrat sig och siktade på att åter sätta honom i träning.
Därefter inleddes diskussioner, tidvis ganska tröga, om att få köpa honom till avel i Skandinavien.

Det blev till slut klart och det känns fantastiskt att kunna få ställa upp USA:s näst högst rankade 2- åring 2015 på Rävdansen. Att bli 2:a fyra gånger på rad i GR2 och GR1 lopp, bakom USA:s bästa 2- åring NYQUIST, är en fantastisk bedrift. Han är den enda häst som på allvar hotat att besegra NYQUIST, som gick obesegrad ända fram till Kentucky Derby GR1, som han vann.
Ingen hingst har någonsin gjort sin avelsdebut i Skandinavien med sådana löpningsmeriter !!!!
NYQUIST
har nu gått till avel på Jonabell Farm i Kentucky. Språngavgift $ 40,000 och är fullbokad.
Trean och fyran i Breeder´s Cup Juvenile har också gått till aveln 2017:
EXAGGERATOR: $30,000
BRODY`D CAUSE: $ 12,500

SWIPE 2017: 20,000 SEK  1 oktober.


SWIPE: 11 starter 1-5-2  $ 622,630

Birdstone- Avalanche Lily/ Grand Slam

1:a Summer Juvenile Champion Stakes Listed
2:a Breeder´s Cup Juvenile GR1
2:a Del Mar Futurity GR1
2:a Front Runner Stakes GR1
2:a Best Pal GR2
3:a Tremont Stakes

BIRDSTONE (Grindstone) vann bl.a Champagne Stakes GR1 som 2- åring och Belmont Stakes GR1 och Travers Stakes GR1 som 3- åring. Gick till aveln på Spendthrift och redan i sin första årgång producerade han en vinnare av Kentucky Derby GR1, MINE THAT BIRD.  NOBLE BIRD var GR1- vinnare 2015. Vi kan väl även nämna SUMMERBIRD, Belmont Stakes GR1, och far till SVENSKT DERBY- tvåan RAMSTEIN hemma i Sverige.
Detta är den i särklass hetaste hingstlinjen i USA och den mest aktiva linjen som utgår från
Mr Prospector. Fappiano/ Unbridled ligger även bakom bl.a. USA:s dyraste hingst idag, TAPIT.

SWIPE anlände till Rävdansen i lördags och har anpassat sig på ett bra sätt. Lugn och fin.

TRE VINNARE AV DE SJU LOPPEN PÅ TÄBY 6 MARS

(7/3) 2016 har börjat bra för våra uppfödningar. Vi noterade tre vinnare för hästar födda och uppvuxna på Rävdansen igår.

Först ut att vinna var Lars Almrins SUPERSTIOUS (Layman). På femte plats kom vår egen PINK STAR efter en tveksam ritt där hon kom flygande över upploppet men hade getts alldeles för mycket att göra för att hinna fram. Jätteroligt att Lars fick vinna när vi inte hade lyckan med oss.

Sen var det CONCORDE som åter fick vinna. Stor speed över upploppet fram till seger. Fantastisk häst !!

JIMMY MACK har nu kommit över sviterna efter sjukdomen som härjade i Patrick Wahls stall förra året. Åter börjar man känna igen honom med de spektakulära upplopp han serverar. Han blev dagen tredje vinnare och åter ägde Lars Almrin en vinnare.

Och det kunde ha blivit en till. SENSHI kom som skjuten ur en kanon över upploppet och hade sånär hunnit ikapp segraren. Men tvåa är inte dåligt av den lilla tjejen.

FEM FÖL HAR ANLÄNT

(7/3) Läs på rubriken FÖL vilka de är.

Alla har olika pappor: Battle of Marengo, Archipenko, Aussie Rules, Eishin Dunkirk och den första avkomman till BAROCCI.

NYTT ÖVERVAKNINGSSYSTEM PÅ RÄVDANSEN

(7/2) Inför årets fölningssäsong har vi uppgraderat övervakningen av ston och gården ytterligare och installerat ett helt nytt övervakningssystem.

Vi har fyra boxar som övervakas dygnet om och där flera personer på gården kan övervaka dessa samtidigt via telefoner och datorer.

Dessutom filmas all aktivitet i boxarna och bevakade utrymmen.
Detta innebar att vi under vår semester i Karibien kunde följa årets första fölning över internet. Spännade !

Till detta har vi knutit ytterligare videoövervakning av stallar, hingststall och stallområdet där all rörelse i de aktuella områdena videofilmas.

De fölande stona specialövervakas dessutom med fölvarnare som ringer upp 3 personer på gården när fölningen börjar.

ÅRETS 2- ÅRING 2015- DOLLY DAGGER

Dottern till Eishin Dunkirk- Little Green Apple/ Funambule blev vald till Årets 2- åring i Sverige. Vi är väldigt stolta över detta och tacksamma över det fina arbete som Susanne och Fredrik gjort med henne. Ett stort tack även till ägande Finn Blichfelt som avstod ifrån de fantastiskt fina prispengar som hon kunnat vinna under hösten och istället lät henne få en bra uppladdning inför sitt Dubai- äventyr.

2015- BÅDE DJUPA DALAR OCH FANTASTISKA HÖJDER

Året präglades i stort av den katastrof som Patrick Wahls stall råkade ut för med en massiv foderförgiftning som drabbade i stort varje häst. Eftersom Patrick har många av våra uppfödningar stod dessa hästar i stort sätt still under året. Först i slutet på året började några fungera så pass bra att de kom till start. Några, bl.a. Red Caviar, River of Dreams, Jimmy Mack kom aldrig tillbaka i full form.

Men det var inte bara våra hästar som drabbades utan i princip alla och några blev så dåliga att de tvingades avlivas och några blir aldrig löphästar mer.

Men som tur var så hamnade inte alla våra uppfödningar i samma stall och en som blev såld till Mr Ascot och kom i träning hos Fredrik Reuterskiöld var DOLLY DAGGER. Sex starter och 5 segrar. Beslöts ganska tidigt att hon skulle få en chans i Dubai och andra halvan av 2- årssäsongen stoppade man undan henne för att kunna få henne i toppform i Dubai. Man "gav" bort ett antal 100.000 kr för att inte knäcka henne under hösten. Klokt beslut av ägare och tränare. Nu följer vi hennes äventyr i Dubai.

Våra andra 2- åringar som hann ut 2015 var ALL OR NOTHING, vinnare och 2:a i Skandinavisk Uppfödningslöpning på Klampenborg.
I sista sekunden fick också Patrick Wahl ordning på RED HOT CHILI som tog två imponerande segrar i sina enda starter.

Som resultat av att vi drog ned på verksamheten 2011 och beslöt oss för att lägga ned hade vi inga 3- åringar som representerade oss 2015, när RED CAVIAR inte fungerade.

Om det kostade oss uppfödarchampionatet 2015 är väl inte säkert men det är svårt att vinna denna titel med bara 2- åringar. Men därför ser vi positivt på framtiden nu när vi åter representeras av "fulla" årgångar.

Hösten stora glädjeämne blev åringsauktionen i Stockholm och den på York. Vi nådde ett fantastiskt försäljningrekord där 3 av de 4 dyraste hästarna på SÅEF- auktionen var Rävdansen- uppfödningar. Och inte minst roligt var att Philomatheia hade det högsta snittet av alla hingstar, före Eishin Dunkirk. Hans avkommor såg fantastiska ut och när han nu för första gången har en rimligt stor årgång 2- åringar på banan så blir det spännande att följa dessa. Hans FRANK LLOYD WRIGHT klev under året över Hcp 90 för första gången och befinner sig nu i Dubai.

Det kommer att bli ett oerhört spännande 2016 med många 2- åringar på banan efter en i stort ny sto- uppsättning som lovar mycket.

Och inte minst spännande är det att få se de första fölen efter vår nya hingst BAROCCI. Han gjorde sin första säsong 2015 och han är en fantastisk individ. Hans pappa DEEP IMPACT framstår allt mer som världens ledande avelshingst och då inte bara gällande prispengar utan även med antal producerade Gruppvinnare o.dyl.. Även om både Europa och USA inte vill erkänna det så är Japan idag världens ledande producent av topphästar och har de senaste åren dominerat Timeforms ranking gällande världen bästa galoppörer.

Och inte minst roligt är det att BAROCCI är den enda sonen till DEEP IMPACT i Europa och att han står på Rävdansen i Ärla.

Nästan lika fantastiskt är det att en av de sista aktiva sönerna till MR PROSPECTOR i världen också står på Rävdansen i Ärla.

EN KANONDAG PÅ SM- DAGEN FÖR RÄVDANSEN

(1/9) Dolly Dagger (Eishin Dunkirk) seglade ifrån till en fin seger i SM 2- åringar och det såg länge ut som vi skulle få en dubbelseger när hon och All or Nothing (Eishin Dunkirk) drog iväg i ledningen in på upploppet. Men plötsligt börjar den senare driva ut i banan och tappar farten fullständigt och först när han når ytterrailen börjar han galoppera fort igen men då har flera konkurrenter redan passerat. Blev ändå 5:a i mål.

I SM Sprinters blev Frank Lloyd Wright (Philomatheia) tvåa med en nos till Simian. Börjar växa in i sprinterdivisionen nu. Dagen prestation gjorde nog Earth Hour (Eishin Dunkirk), som tappade 10-15 längder i starten, men hans upplopp var av den enorma sorten och hade loppet varit 50 meter längre hade han vunnit. Hur fort kan han egentligen springa över upploppet ?
Han blev fyra före en annan häst som är uppfödd på Rävdansen, 10- åriga Mister Admiral (Most Welcome).

SE BAROCCIS SYSTER BLUE KIMONO VINNA PÅ LONGCHAMP IGÅR

(1/9) Blue Kimono, 3, sto, Invincible Spirit- Bastet/ Giant´s Causeway. 2000 T och tränad av Alain de Royer- Dupre. Ägd av Wildenstein Stables.

www.thoroughbreddailynews.com/race-replays/2/1672/

CAT ON FIRE 3:A I "DEBUTEN"

(1/9) Vi säger debuten trots att Cat on Fire (Swing that Cat) startat första gången i Göteborg men där blev loppet en enda soppa för honom. Missade starten totalt och sen blev det bara värre...

Nu fick han ett rimligt struligt lopp, lite sen ur boxarna och lite seg i allmänhet, men in på upploppet hände det plötsligt saker och vi fick se den speed som Fredrik Reuterskiöld pratat om. Han gick från sista plats till en fin tredje och gick överlägset fortast över upploppet. Några meter till och han hade vunnit. Så se upp i hans nästa start !
Vi säljer han halvsyster CHOCOLAT (Philomatheia) på auktionen den 19 september i Täby.

NY SEGER FÖR JULIEN DELAMARE PÅ NORSKA DERBYDAGEN

(1/9) Julien Delamare blir bara bättre. Tog nu årets tredje seger och har nu raden 1-1-5-2-1 i sina senaste starter och han har nu vandrat upp till handikapp 74. Vi säljer hans halvsyster GUESS WHO (Eishin Dunkirk) på auktionen den 19 september.

STORMZIG TVÅA I GÖTEBORG ÖVER 1500 M

(17/8) Vid gårdagens tävlingar blev STORMZIG (Philomatheia- Sweet Fox Fever/ Stormin Fever) en säker tvåa  över 1500 m.

Tränad av Fredrik Reuterskiöld och riden av Eliones Chaves tjänade han 35,000 kr åt MecCom, Bengt Thomasson.

FIRST EXPERIENCE  FIN TVÅA I ENGLAND

(15/8) 5 augusti startade First Experience (Tamayuz- Lollas Spirit/ Montjeu) i Brighton över 1400 m och blev en knappt slagen tvåa.

Stoet har nu följande resultat: 21 starter (4-6-2).
Vi presenterar på Täby- auktionen  14 september åringstoet BINOCHE (Bated Breath- Lollas Spirit/ Montjeu).

En fin individ, en kopia av sin bror Loving Spirit.

Den första åringen som såldes i Europa ur Bathed Breaths första årgång gick upp till 90,000 € på Arqana idag.

Modern var ett maidensto som härstammningsmässigt var betydligt svagare än Lolla´s Spirit.

Den andra såldes för 100,000 € och hade inte lämnat en vinnare på tre startande avkommor !

WONDERFUL TOP FUEL 3:A I SVENSKT OAKS

(15/8) I Svenskt Oaks startade Wonderful Top Fuel som favorit. I förlöpningen till Svenskt Oaks hade hon lätt besegrat Obrigada med två längder men nu vann istället denne efter en smart ritt, där ridande Martin Rodriguez tog ett vinnande initiativ mitt i kurvan och gjorde ett snabbt ryck som ställde fältet utan chans att hinna ikapp. Wonderful Top Fuel satt för långt bak när tåget gick men svarade för ett fint upplopp som gav henne och MecCom, Bengt Thomasson, en godkänd tredjeplats i klassiska Svenskt Oaks.
Wonderful Top Fuel är "ett samarbetsprojekt" mellan Bengt, Lena Hedberg och Rävdansen. Hon föddes hos Lena Hedberg på Hedberg Hall i Kentucky och kom över till Rävdansen i augusti, som föl, med sin mor Day to Shine, då dräktig med Summer Bird. Hon växte sedan upp på Rävdansen och gick i träning hos Fredrik Reterskiöld.

Till auktionen på York presenterar vi hennes halvsyster, FABERGÈ, efter Philomatheia. En strålande snygg åring med massor av klass.

DOLLY DAGGER "BARA" TVÅA I LAMBADA CUP

(15/8) Efter tre raka och imponerande segrar spelades Dolly Dagger till extremt stor favorit i Lambada Cup på Jägersro. Loppet började som vanligt då hon tog ledningen och såg ut att gå mot en enkel seger men in på upploppet hände något. Enligt Chaves tappade hon koncentrationen fullständigt när hon såg den nyuppsatta scenen där Samir + Viktor skulle uppträda lite senare och med en hjord av beundrare.

Tappade sitt momentum och sen hade Chaves svårt att få igång henne igen och hon blev överrumplad precis innan målgång ocvh hann aldrig svara på den sena attacken.

Klart att vi blev besvikna men när vi nu förlorade så hade vi inte kunnat förlora till några trevligare och bättre människor än våra vänner Linell.
Stort grattis till dem och deras fina häst Breakdancer.

Till auktionen på Täby 14 september kommer vi med en kanonläcker helbror till Dolly Dagger, BARTHOLDI.

ALL OR NOTHING FORSÄTTER ATT IMPONERA I DANMARK

(15/8) Efter två raka andraplatser på Klampenborg gick han ut i Skandinavisk Uppfödningslöpning, årets första storlopp för 2- åringarna, och han blev tvåa efter att ha varit i ledningen hela upploppet ned och gav sig först på mållinjen. Inte lätt för en 2- åring att leda hela det långa upploppet på Klampenborg utan att ha någon att gå på. Men en strålande insatts var det och det kommer mer framöver. Väldigt nyfiken att se honom på gruset i Stockholm eller Malmö.

Till auktionen på Täby 14 september kommer vi med en strålande halvsyster, BROOKLYN, efter Philomatheia.

VÅR ROAD- TRIP TILL GÖTEBORG OCH MALMÖ

(15/8) För tre veckor sedan tog vi en tredagars semester och åkte till tävlingarna i Göteborg och Malmö. Vi fick se Jimmy Mack och Philadelfia bli trea och fyra i en fin löpning i Göteborg. Inget besök i vinnarcirkeln i det loppet men sedan vann Rikshästen Just a Tip, där vi har en 1000- del, och klart att man skall in och glänsa i vinnarcirkeln.

Vidare till Malmö där vi hade tre uppfödningar som skulle starta. Först ut var Dolphin´s Smile (Eishin Dunkirk) i Scania Sprint, som hon vann! Redan i ingången till kurvan såg man att hon flög fram och in på upploppet hade hon nått ledningen och sen ledde hon hela upploppet ned.
Därefter startade Dolly Dagger (Eishin Dunkirk) i sin tredje start och vann joggande med 5 längder tredje raka. Jobbigast för ryttaren, som hade alla problem och varianter för att se bakåt hur fort han behövde rida.
Nästa till start var hästen med det "vackra" namnet, Wonderful Top Fuel (Stevie Wonderboy), som vann en förlöpning till Svenskt Oaks på ett rejält sätt ett par längder före favoriten Obrigada.
Totalt blev det fyra besök i vinnarcirkeln den helgen. Häftigt.

PHILADELFIA VANN BREEDER´S TROPHY CONSOLATION

(15/8) Det var ett tag sen men Philadefia vann Breeder´s Trophy Stayer och har sedan därefter varit en fin fyra i Göteborg, just efter Jimmy Mack.

2 DAGAR KVAR AV BETÄCKNINGSSÄSONGEN 2015

(29/6) Än är det för tidigt att summera det totala resultatet av årets säsong,  där vi kommer att hinna betäcka ett sista sto idag och vi saknar fortfarande resultaten från några betäckta ston som gått hem för kontroll på hemmaplan men vi kan konstatera att det varit en normal och bra säsong.

Däremot kan vi efter dagens undersökningar göra bokslut för de permanenta stona på Rävdansen.

Vi har betäckt 25 ston och har 23 av dessa dräktiga, d.v.s. 92 %. De två som inte är dräktiga har båda fått endast en chans, då de fölat sent på säsongen och de får nu istället börja tidigt nästa år.

ALL OR NOTHING FIN TVÅ I DEBUTEN PÅ KLAMPENBORG

(28/6) 2- årige ALL OR NOTHING (Eishin Dunkirk- Sweet Fox Fever/ Stormin´Fever) blev tvåa i sin debut idag. Tränad av Bent Olsen och riden av Marcos Robaldo såg han väldigt grön ut och förlorade med en längd mot en rutinerad häst som redan startat tre gånger. Såg ut att hänga in mot vinnaren hela upploppet ner. Det kan nog bli riktigt bra med några fler starter i kroppen.

3- årige brodern Stormzig vann i fredags (se nedan) och till auktionen i Stockholm 19 september kommer åringen BROOKLYN (Philomatheia).

Sweet Fox Fever har i år ett föl efter Eishin Dunkirk och hon är nu dräktig med nye BAROCCI (Deep Impact).

STORMZIG ÄR EN NY VINNARE FÖR PHILOMATHEIA

(25/6) STORMZIG (Philomatheia- Sweet Fox Fever/ Stormin Fever) vann just nu sin första seger efter flera goda insatser på för korta distanser.

Tror fortfarande att han skall ha upp mot 2000 m som de bästa avkommorna efter Philomatheia visat.

Segern blev väldigt enkel till slut och segern gav 56,000 kr till ägande MecCom AB, d.v.s. Bengt Thomasson.

Stormzig är uppfödd på Rävdansen för MecCom.

Stormzig har en helsyster, BROOKLYN, som kommer upp på Stockholms- auktionen den 19 september. Och hon är en riktig maskin kan jag lova.

ANGEL LIGHT HAR KOMMIT HEM IGEN

Det har gått några år sedan Angel Light (Most Welcome- Maudie/ Diaghlyphard) lämnade Rävdansen som åring, för en tävlingskarriär hos Tommy Gustafsson på Täby. Men för 14 dagar sedan kom hon hem igen, efter avslutad tävlingskarriär och nu påbörjar hon istället sin nya karriär som avelssto och är dräktig med Aussie Rules.

Vi fick förtroendet att föda upp Angel Light på Rävdansen åt Stall Skumpa. Hennes mor Maudi köpte Stall Skumpa som åring, en dotter till vårt sto Angel Love, och jag har hävdat att Maudie är en av de bästa hästar vi fött upp. Hon fick tyvärr sin karriär förstörd av skador efter att ha visat enorm kapacitet i sina första starter. Men hennes dotter fick istället visa vilken kapacitet det finns i familjen.

Vi minns Angel Light väldigt väl som föl och åring och hon var alltid en enormt vacker häst med massor av klass och utstrålning.

Årets Sto, 1,9 miljoner kronor och vinnare av bl.a. Bloomer Vase (L), Lanwades Stud Stakes (L) och 2:a i Margareta Wettermarks (L), är några av hennes största prestationer.

Vi är väldigt stolta och glada över att åter få förtroendet att föda upp en ny häst åt Stall Skumpa när nu Angel Light har kommit hem igen.

Hon har fått en nanny på Rävdansen i pensionerade 26- åriga Factually, mor till bl.a. trippelmiljonären Tesorero och dom tillbringar dagarna tillsammans i en stor hage.

JULAIN DELAMARE VINNER ANDRA RAKA PÅ ÖVREVOLL

(25/6) I kväll segrade Julian Delamare ( Academy Award- Seeking the Storm/ Lujain) åter på Övrevoll. Hade all otur i sina löp som 2- åring men han äntligen börjat visa sin kapacitet för Are Hyldmo. Född och uppvuxen på Rävdansen för Las Pampas Polo Team.

Rävdansen äger numera stoet som har en åring, GUESS WHO (Eishin Dunkirk), som går upp på Stockholmsauktionen 19 september. Förra året sålde vi en helbror (Fiddle and Drum) till Caroline Malmborg på Täby som det talas mycket väl om på stallbacken.

DOLLY DAGER FLYTER FRAM TILL SEGER

(25/6) Vid gårdagen tävlingar på Jägersro gjorde Dolly Dagger (Eishin Dunkirk- Little Green Apple/ Funambule) sin andra start.

Och vilken häst !! Joggade fram till en helt överlägsen seger. 2 starter och nu två segrar.

Det lutar åt att detta är en kanon (Vilket jag hävdat sen hon föddes !) Angel Light- feeling kring denna tjej.

Såldes på Stockholms- auktionen för 240,000 kr till Mr Ascot, d.v.s. Finn Blichfelt och har tränats av Fredrik Reuterskiöld.

Hennes helbror Bartholdi går upp på Stockholmsauktionen 19 september.

Little Green Apple har nu producerat Girl from Ipanema, Virgil, Frank Lloyd Wright (miljonär) och Dolly Dagger i följd. Har i år en helsyster till Frank Lloyd Wright och är åter dräktig med Eishin Dunkirk.

BINOCHE- BRODERN LOVING SPIRIT VANN STOR HANDIKAPP I ENGLAND.

(25/6) BINOCHE är en åring efter BATED BREATH och vårt sto LOLLAS SPIRIT (Montjeu).

I Matthew Clark Hcp startade 13 hästar över 1500 m, en Class 2 löpning, och vinnande Loving Spirit (Azamour) tjänade £ 29,100.

BINOCHE kommer att gå ut på Stockholms- auktionen 19 september.

BATED BREATH är Dansilis snabbaste son och detta är ur hans första årgång. Positivt är att en annan Dansili- son, ZOFFANY, har stora framgångar med sina första 2- åringar 2015 och hade 2 gruppvinnare under Ascot- veckan.

RÄVDANSEN TAR 2 ÅRINGAR TILL DANSKA AUKTIONEN OCH 10 TILL STOCKHOLM 2015 !!

(25/6) I år kommer vi att ta två åringar till York- auktionen i Danmark samt 10 åringar till Stockholm.

Till Danmark tar vi hingsten MANASSAS (Eishin Dunkirk- Catch me a Dream/ Cape Cross) samt stoet FABERGÈ (Philomatheia- Day to Shine/ Aldebaran).

Catch me a Dream var 2:a i Norskt St Leger och det är inte fel att ha samma far som årets vinnare av Engelskt Derby, Golden Horn,  nämligen Cape Cross, även far till Ouija Board och Sea the Stars.

Fabergé är syster till förra årets dyraste åring i Sverige, RAMSTEIN, som såldes för 410.000 kr

FANTASTISKE BAROCCI ÄR SUPERFERTIL !!!

(25/6) Det är alltid spännande och se om en ny avelshingst är fertil och när vi nu köpte Barocci så fanns naturligtvis dessa funderingar. Men redan det först betäckta stoet blev dräktigt och sen har det rullat på med en strid ström dräktigheter. Och från att ha varit en lite klantig nybörjare var det otroligt roligt att följa hans utveckling till en proffsig betäckare.

På Rävdansen kommer det att födas runt 10 Barocci- bäbbar nästa vår. Blir de lika svarta som sin far ??

4 AV DE 6 FÖRSTA I MÅL I JAPANSKA OAKS VAR AVKOMMOR TILL DEEP IMPACT !!!

(25/6) I Japanska Oaks som gick för ett tag sedan var alltså 4 av de 6 första i mål avkommor till Deep Impact och vinnaren var MIKKI QUEEN (Deep Impact).

ÅRETS FÖRSTA 2- ÅRSVINNARE I SVERIGE VAR EN EISHIN DUNKIRK- DOLLY DAGGER

(25/5) När DOLLY DAGGER (Eishin Dunkirk- Little Green Apple/ Funambule) vann på Jägersro igår blev hon årets första 2- årsvinnare i Sverige 2015. Hon vann en enkel seger över en rad orutinerade ungdomar som till synes var ute för en träningsgalopp. Men hon såg mycket bra ut, hårt hållen intill upploppet, gick spikrakt över upploppet och såg riktigt färdig ut trots sin ungdom.
En syster till Frank Lloyd Wrigt, Virgil och Girl from Ipanema och vi kan ha något stort på gång om hon matchas klokt framöver. Fredrik Reuterskiöld tränar, Mr Ascot äger och hon reds av Elione Chaves.

UPDATE- DETTA HAR HÄNT SEN SIST BLAND UPPFÖDDA LÖPHÄSTAR

(17/5) BREAKING NEWS vann på ett lovande sätt. Går mot Jockeyklubben. JESSE JAMES vann, fast han nog inte uppfattade detta. Enorm kapacitet men tävlar inte fullt ut. Vi tackar tappra Karin Lindberger för att hon orkar kämpa på med den store. EARTH HOUR fick äntligen sin idealdistans, 1350 m, och vann. PHILADELFIA vann och blev 2:a nästa gång, svårt bortriden. Chaves bad om ursäkt. CAT IN VEGAS fick äntligen till det och vann överlägset på Jägersro. STORMZIG har inte vunnit men här letar man efter rätt distans. Börjat på 1000 m, nu senast 1200 m, men bör nog upp ytterligare, men gör det riktigt bra. SENSHI krossade konkurrenterna över upploppet på Täby. PAID gjorde en kanonlöpning som 3:a i Scania Mile före DOLPHINS SMILE på 4:e. MAGNETIC SOUTH 2:a i årsdebuten. JIMMY MACK gör sitt jämna och tjänar fina pengar. CONCORDE startar på som vanligt och gör aldrig bort sig.

RÄVDANSEN ÅRETS UPPFÖDARE 2014 OCH EISHIN DUNKIRK ÅRETS HINGST

(29/3) Vid Årets Hästfest blev Rävdansen mottagare av två fina priser. Årets uppfödare, för tredje året i rad, och Eishin Dunkirk blev Årets hingst.

Vi vill tacka tränare och hästägare till våra uppfödningar för Er hjälp i detta och uppfödare av avkommor till våra avelshingstar för deras del i våra framgångar. Stort Tack !!

NU DROPPAR VÅRA NYA FÖL IN I EN STRID STRÖM

(29/3) Först ut i år blev som väntat GRACEFUL PEGASUS (Fusaichi Pegasus). Hon fick en välvuxen brun hingst efter Philomatheia. Här har vi gjort en DANZIG/ MR PROSPECTOR- kombination, en av de främsta Nicks som finns i fullblodsvärlden.


Därefter fölade RUM SUN N SAND (Speightstown) en hingst efter Philomatheia. Detta är första fölet och även här använder vi Nicken
Danzig/ Mr Prospector. Speightstown (hade en Dubai- vinnare igår), är en son till Mr Prospector- sonen Gone West.

LORCA (Eishin Dunkirk) fölade en hingst efter Philomatheia. Samma Nick här, Danzig/ Mr Prospector. Lorca är en helsyster till Årets sto 2010,
WAKAYAMA, som olyckligt skadade sig så svårt att hon fick tas bort. Detta är Lorcas första föl och ett resultat av den plan vi har, att kombinera döttrar till våra hingstar med varandra. Således är detta vår första avkomma i denna plan, Philomatheia-avkomma efter en Eishin Dunkirk- dotter.

DAY TO SHINE (Aldebaran) har fött ett sto efter Swing that Cat. Här blir kombinationen åter en Northern Dancer/ Mr Prospector variant genom Swing That Cat- Cat Thief- Storm Cat- Storm Bird- Northern Dancer,  på ett sto efter Mr Prospector- sonen Aldebaran.

IMORGON MÖTER VI KUNGEN OCH DROTTNINGEN- PÅ JOCKEYKLUBBENS 125- ÅRS JUBILEUM PÅ GRAND HOTELL

(6/3) I morgon kväll gästar kungen och drottningen Jockeyklubbens 125- års jubileum och vi skall dit, hela familjen.

Det blir en helkväll med dans på Grand Hotell i Stockholm.

BOKNINGSLÄGET PÅ VÅRA AVELSHINGSTAR JUST NU

(6/3) Det ser bra ut så här i början på betäckningssäsongen.
Vi har c:a 30 bokade ston på både BAROCCI och EISHIN DUNKIRK. Vi tar max c:a 40 ston/hingst men kommer att boka in c:a 45 då det alltid försvinner några ston som inte kan betäckas av olika anledningar.

PHILOMATHEIA har i nuläget gott om plats då hans första större årgångar ännu inte nått banorna.

I år väntar han över 20 föl, efter kanonston, så det kan vara läge att använda honom nu för här kommer det att dyka upp kanoner, tro mej.

SWING THAT CAT finns också på plats och kan vara ett alternativt till ett mycket rimligt pris.

RÄVDANSENS RABATTER 2015

(5/3) TROGNA KUND- rabatten ger vi till de uppfödare som har stöttat våra hingstar, år efter år, även innan de blev framgångsrika.

MÄNGDRABATT ger vi till de uppfödare som kommer med flera ston till våra hingstar.

TRANSPORTBIDRAG ger vi till uppfödare i Norge och Danmark-  genom att ta bort stationsavgiften på 3000 kr.

NU HAR DE FÖRSTA FÖLEN TILL VÅRA HINGSTAR KOMMIT !

(5/3) Först inrapporterad blev ett stoföl efter Eishin Dunkirk och fina Taiwan. Därefter Espen Ski:s Reveenka som fick en hingst efter Eishin Dunkirk. Från Sonja Olsson rapporteras Yan Qi ha fått ett stoföl efter Eishin Dunkirk.

THE BAROCCI STORY: VINNER ALLOWANCE RACE PÅ HOLLYWOOD PARK- OCH MED SVENSK ANKNYTNING !

(4/3) Ett Allowance- race på Hollywood Park, Santa Anita e.t.c. brukar sägas hålla samma klass som en Gr3 i Europa, vilket prissummorna skvallrar om. Här var prissumman $ 62,000, c:a 500,000 kr.
Här vann BAROCCI före ett gäng riktiga hårdingar, bl.a. COMPARI, vinnare av bl.a  Arcadia Stakes Gr2, 3:a i Frank E. Kilroe Mile Gr1, BLUESKIESRAINBOW, vinnare av Swaps Stakes Gr2, San Pasqual Gr2, 2:a i Breeder´s Cup Marathon Gr1, 3:a Santa Anita Derby Gr1,
OLD TIME HOCKEY, vinnare La Jolla Hcp Gr2, TEMPLE`S DOOR, 2:a San Gabriel Stakes Gr2, o.s.v..

Här mötte han också ASHTAR, en son till MERCHANT OF VENICE, och tillsamman med "svenske" ALCOHUAZ, de två bästa avkommorna till
Merchant of Venice. Ashtar vann ett Derby i Chile.

Se filmen ovan.

(LYSSNA PÅ PRYAN SOM REFERERAR LOPPET. HON HAR INTE MÅNGA RÄTT. TYDLIGEN FÅTT PRIS I NÅGON TÄVLING FÖR FRAMTIDA ANNOUNCERS ATT FÅ REFERERA ETT LOPP. KUL TIPS TILL NYA BRO PARK)

VÄRLDEN FRÄMSTA AVELSHINGSTAR- HUR BRA VAR DE SOM TÄVLINGSHÄSTAR ?

(23/2) Engelska Racing Post har skapat något som man kallar RPR= Racing Post Rating. Inte att förväxla med Timeform men det ger Racing Posts bedömning av en hästs bästa prestationer.
I USA har man sin "världen bästa avelshingst" precis som Europa har sin, och Japan sin.

Europas champion GALILEO stod som löphäst i RPR 132

USA:a championhingstar är två:

WAR FRONT RPR 118

TAPIT RPR 113

Japans champion DEEP IMPACT hade RPR 133.

"Skandinaviska" hingstar av intresse:

Most Welcome RPR 124

Funambule RPR 117

Academy Award RPR 87

Barocci RPR 110

Tertullian RPR 109

Helsinki RPR 107

Zahid RPR 106

Center Divider RPR 105

Merchant of Venice RPR 93

Juniper Tree RPR 79

ANGLE LIGHT ÄR ÅRETS STO OCH ÅRETS ÄLDRE HÄST PÅ TÄBY 2014

(22/2) Vid SGS:s årsfest utsågs ANGEL LIGHT (Most Welcome- Maudie/ Diaghlyphard) till Årets Sto och Årets äldre häst.
Angel Light har nu dragit sig tillbaka och står nu i Newmarket i väntan på att bli betäckt med Lanwades AUSSIE RULES.

Den vackra hästen har väl en bra chans att även bli vald till Årets Sto 2014 i Sverige när detta skall avgöras senare i vår.

THE BAROCCI STORY: CITY OF HOPE MILE GR2 PÅ SANTA ANITA

(22/2) Nu tittar vi på City of Hope Mile Gr2 där Barocci får en olycklig löpning när han blir fast bakom Breeder´s Cup Mile Gr1 3:an OBVIOSLY när denne kastar in handduken och förlorar andraplatsen och möjligen även segern när jockeyen får ta upp honom och vänta på att vinnaren och tvåan skall passera. Obviosly var hästen Barocci förlorade mot i The American Gr2.

Vinner gör No Jet Lag, bl.a 1:a City of Hope Mile Gr2 och 6:a i Breeder´s Cup Mile Gr1. Tvåan som Barocci tvingas låta passera är

He Be Fir N Ice, 2:a Del Mar Mile Gr2, City of Hope Mile Gr2 och oplacerad som 8:a i Breeder´s Cup Mile Gr1.

Bakom Barocci finner vi bl.a. Willykonker, 1:a Frank E. Kilroe Mile Gr1, 2.a Arcadia Stakes Gr2, Starspangeld Heat, 3:a San Juan Capistrano Gr2, Polytechnician, 1:a Prix Exbury Gr3.

Se loppet ovan.

THE BAROCCI STORY: AMERICAN HCP GR2 PÅ HOLLYWOOD PARK

(20/2) Nu hade Barocci blivit såld och tävlade nu i Californien, där det utan tvekan är den hårdaste konkurrensen i USA.

Nu stötte han på riktiga hårdingar där många drillats i Breeder´s Cup löp.

I The American blev han trea, en hals från andraplatsen och 2,5 l bakon vinnaren Obviosly,  vinnare av Shoemaker Mile  Gr1 x 2 , Del Mar Mile Gr2 x 2, American Stakes Gr2 m.m. samt 3:a + 5:a i BREEDER`S CUP MILE Gr1.

Han förlorade andraplatsen med hals till Gr1- vinnaren Lucayan, vinnare av bl.a. Franskt 2000 Gs Gr1, Hollywood Turf Cup Gr2, samt 2:a i Prix Omnium Listed, samma lopp som Barocci hade vunnit året innan.
Bakom Barocci finner vi Gr1- vinnnaren Drill, vinnare av bl.a. Del Mar Futurity Gr1, San Vicente Gr2, 2:a i Norfolk Stakes Gr1.

Se loppet ovan

OCH SÅ TACKAR VI FAMILJEN SUNDSTRÖM I FRANKRIKE

(19/2) Det kan kanske vara svårt att välja hingst till sitt sto och då är det många som vänder sig till personer som har lite koll på läget.

Det gjorde en uppfödare som var osäker och talade då med våra svenska uppfödare i Frankrike, familjen Sundström.

De rekomenderade utan förbehåll BAROCCI. Och så fick vi ytterligare en betäckning på vår nya hingst. Stort tack !

THE BAROCCI STORY: PRIX DU PRINCE DÓRANGE GR 3 - 2:A BAKOM CASAMENTO

(16/2) Här blev BAROCCI tvåa bakom Gr 1- vinnaren Casamento, slagen med 1 längd.

Casamento är vinnare av Racing Post Trophy Gr1, Beresford Stakes Gr2 och var även 2:a i National Stakes Gr1.

Bakom Barocci finner vi DESERT BLANC, vinnare av bl.a.Manhattan Hcp Gr1, BUBBLE CHIC, vinnare av Darley Stakes Gr3 och även 2:a i Prix de Jockey Club Gr1 (= Franskt Derby) bakom Reliable Man och Criterium de Saint- Cloud Gr1 samt Prix Greffulhe Gr2.

Se loppet ovan.

RED WILLIAMS ÄR NY MAIDENVINNARE FÖR EISHIN DUNKIRK

(16/2) I sin andra start segrade nyblivne 3- åringen RED WILLIAMS (Eishin Dunkirk- Just a Dancer/Choisir) för tränare Henrik Engblom.

Uppfödare och ägare till Red Williams är Lars Hallberg som tyvärr avled veckan innan och aldrig fick se sin häst vinna. 

THUNDER FANTASY VINNER HONG KONG CLASSIC GR 1, $283.112,58.

(15/2) Och ? undrar kanske någon. Pappa till Thunder Fantasy är LUCKY OWNERS (NZ). Och ? undrar fortfarande någon.

Lucky Owners är en son till Miss Priority, syster till BASTET , som är mamma till BAROCCI.

Loppet reds över 1800 m gräs.

MOMENT IN DIXIE, SYSTER TILL DAY TO SHINE, 3:A I LADY HCP PÅ AQUEDUCT

(9/2) Moment in Dixie ( Dixieland Band) fortsätter att tävla på hög nivå i USA.

Vinnaren tjänade $60,000 och Moment in Dixie fick $ 10,000 som trea.

www.bloodhorse.com/horse-racing/race/race-results?startDate=2%2F6%2F2015&endDate=2%2F6%2F2015&trackLookupId=92&type=AllRacing&statesBred=&searchStateBredPlacers=false

JOHN GOSDEN OM JAPANSK RACING OCH BREEDING (Gosden, framgångrik tränare i USA och England och oerhört kunnig)

9/2)  

We in Europe probably have a little bit too much Northern Dancer blood and our gene pool is a little tight. But take the

Sunday Silence-Deep Impact line in Japan -- that’s a complete breakout. I see that as something that will always occur,

because it’s impossible to corner the market.

“So will the East dominate? No they won’t, but they will be very hard to beat on the racecourse. There was a time when we didn’t mind taking on

Japanese horses, but what has happened there in the last 20 years has been amazing. If you look at the quality of broodmares they have bought and the stallions they have, it’s not surprising Japan has become a serious international competitor.

VÄRLDENS TVÅ HÖGST RANKADE HÄSTAR ÄR JAPANSKA !

(1/2) JUST A WAY och EPIPHANEIA var världens två bästa hästar 2014, enligt Timeforms rating.

De flesta anser nu att Japan är världens ledande galoppnation. Inget nytt för undertecknad!

LÄS DEN HÄR KÄRLEKSFÖRKLARINGEN TILL BAROCCIS PAPPA DEEP IMPACT

(1/2) www.thoroughbredracing.com/articles/my-favorite-racehorse-deep-impact?utm_source=TRC+Newsletter&utm_campaign=47ff350c08-TRC+Newsletter&utm_medium=email&utm_term=0_d7e29e80ff-47ff350c08-178070069

BRA BOKNINGAR PÅ VÅRA AVELSHINGSTAR

(1/2) Under tiden vi varit borta har det kommit in många bokningar till våra hingstar. Kjell Sjöberg, Pernilla Nilsson, Helena Gärtner m.fl. har bokat in flera spännande ston.

Hann knappt innanför dörren så ringde Danmarks ledande tränare, Bent Olsen, och bokade in ett antal ston. Vi förstår att han är ett stort "fan" till Eishin Dunkirk och han berättade att han nu fått in HOUSTON HEAT i träning, en 2- årig Eishin Dunkirk- avkomma undan Holly Society, halvsyster till Hong Kong Star, och vinnare av bl.a. SM- för 2- åringar. Tidigare har han vår All or Nothing i sin träning.

Lite tråkigt är att vi tvingats tacka nej till några bokningar då man vill att stona skall föla på Rävdansen, bl.a. Theatrical Award. Maria Robertz hade önskemål om att hon skulle komma hit och föla innan betäckning med Eishin Dunkirk, men då vi i år beslutat att inte ta emot några fölande ston utifrån tvingades vi tacka nej detta år.

Vi har själva över 20 dräktiga ston att föla i år och det får räcka i år. Theatrical Award är dräktig med Eishin Dunkirk och vi hoppas hon får ett fantastiskt föl, då hon är bror till vår Derbyvinnare Quite a Mission, som har Eishin Dunkirk som pappa.

TILLBAKA EFTER TRE VECKORS SEMESTER I KARIBIEN OCH KEY WEST

(1 /2) Tillbaka efter några veckors uppladdning kom vi hem till slask och rusk. Det är alltid spännande att komma tillbaka och se hur hästarna ser ut. Och det såg bra ut. Åringarna växer så det knakar och stona blir allt rundare om magen.

Avelshingstarna ser bra ut och nye Barocci har lagt på sig ordentligt sen han kom. Han är en mycket snäll och vänlig individ och man kan lita fullständigt på honom. Inget surande där inte, inget bitande eller sparkande. Vi är lyckligt lottade med otroligt snälla och vänliga hingstar.

A SHIN CARAT VINNER I DEBUTEN I JAPAN- SYSTER TILL DAY TO SHINE

(29/12) 2- åriga A SHIN CARAT (Tale of Ekati) vinner direkt i debuten.

Kostade $400,000 på Keeneland och är syster till Day to Shine (Aldebaran).

Och tiden: första 1000 på 58,4 och i mål 1,20.9 över 1400 mT.

Day to Shine har en åring efter Philomatheia och är dräktig med Swing that Cat. Går till BAROCCI 2015.

Hennes åring, RAMSTEIN, såldes för 410,000 SEK på SÅEF- auktionen i höstas.

www.youtube.com/watch?v=mxLDxwHSPhs

GENTILDONNA HAR VUNNIT ARIMA KINEN, GRAND PRIX OF JAPAN, GR1 (och 14 miljoner)

(28/12) GENTILDONNA (Deep Impact- Donna Blini/ Bertolini) gjorde idag sin sista start och slutade på bästa sätt genom att vinna Arima Kinen.
Förstapriset var runt 14 miljoner i loppet som gick över 2500 m T. Världens högst rankade häst, Just a Way,  blev fyra, en längd efter vinnaren.
Hon fick även revanch på årets vinnare av Japan Cup som slutade längre ned i fältet.

114,000 var på plats och det spelades för 2,6 miljarder !!

40,000 stannade kvar efter löpningarna för att fira Gentildonna och hennes sista dag på banan innan hon nu går in i avelsboxen !!
Deep Impact har städat av de flesta Gr1- loppen i Japan 2014 och blir naturligtvis den ledande avelshingsten.


På Rävdansen står ELFRIDA (Bertolini), ägd av Guld i Vällingby AB, och dräktig med Eishin Dunkirk.

Naturligtvis har man redan nu bokat en plats till Barocci 2015.

web-cache.stream.ne.jp/web/jra/onetag/sub/player.html?movie=jra_seiseki/2014/1228/201404060810&ua=4

​Gå gärna ner på sidan och hitta de videor vi lagt i upp efterskott på diverse Deep Impact- segrar i Japan i slutet på 2014)

BAROCCI: PRIX POULE dÈSSAI DES POULAINS GR1

(28/12) Fortsätter här genomgången av de löp Barocci startat i och nu, i sin fjärde start, gick han ut i Franskt 2000 Gs.
Och här förlorade han loppet redan i spårlottningen ! Låter konstigt men i över ett decennium har ingen vunnit vare sig 2000 Gs eller 1000 Gs från ett tvåsiffrigt spår på Longchamp och han fick spår tolv.
Och mycket riktigt blev han "begravd" som näst sista häst under hela löpningen fram till upploppet när det slutligen börjar öppna upp sig efter att ha haft en mur av hästar framför sig. Det är näst intill omöjligt att gå ut i spåren och attackera i den långa kurvan på Longchamp och tåget hinner gå innan man kan få fritt. Barocci avslutade dock fantastiskt och gick med full kraft över mållinjen och var bara 4 längder efter vinnaren
Tin Horse efter att ha legat 8-9 längder efter in på upploppet. 2-shd-1,5-snk-snk och han blev 6:a.

(Se loppet ovan. Barocci, blå dress, vit mössa)

REAL IMPACT VINNER HANSHIN CUP MED WILLIAM BUICK I BYGLARNA

(28/12) REAL IMPACT (Deep Impact) vann igår Hanshin Cup Gr2 över 1400 m T. William Buick hade fått en tillfällig jockey licens och red hästen till en seger med nos. Loppet var öppet för 3+ och sexåringen vann på tiden 1.20,7.

Nu ser vi fram mot dagen stora lopp i Japan, ARIMA KINEN Gr1, Grand Prix of Japan, där världens högst rankade häst, JUST A WAY, startar som stor favorit. 29 mars vann han Dubai Duty Free Gr1 i överlägsen stil.

Till dagens lopp väljs man till del av publiken vilket är en rolig variant att kvala in till ett storlopp.
Deep Impact har sju av arton startande hästar.

web-cache.stream.ne.jp/web/jra/onetag/sub/player.html?movie=jra_seiseki/2014/1227/201405090711&ua=4

EISHIN DUNKIRK: 2- ÅRSLISTAN I SVERIGE ! BEHÖVER VI SÄGA NÅGOT MER ? !

Vinstrikaste inkl. bonus avel 2014

Topplistan baseras på data per 141226

  Namn Födelseår Avkommor V. Avk Starter 1:a 2:a 3:a Seger% Plats% Total vinstsumma
1 GLORIA DE CAMPEAO (BRZ) 2003 20 6 56 7 8 5 12,5% 35,7% 953 068
2 EISHIN DUNKIRK (USA) 1997 4 2 16 3 3 2 18,8% 50,0% 708 192
3 MINGUN (USA) 2000 15 2 35 3 4 4 8,6% 31,4%

642 100

10 ACADEMY AWARD (IRE)      2000         14               2         24         2     3    4     8,3%      37,5%   277 356

CHERRY TIGER VINNER FÖR LOLLA´S SPIRIT

(26/12) Sonen till Tiger Hill och Lolla´s Spirit vann för några dagar sedan i England.
Träffade uppfödaren vi köpte Lolla´s Spirit ifrån och de kunde berätta att man tar det lugnt med hennes 2- åring TAKE NOTE (Azamour)
Take Note var 3:a i sin andra start och kommer inte ut mer 2014.
Det är värt att notera att hennes fyra första avkommor är vinnare och Take Note vinner 2015 (Tror och hoppas vi).

BAROCCI: DEBUTEN !

(23/12) Har roat mig med att gå igenom samtliga starter Barocci gjort och vilka hästar han mött och jag blir än mer imponerad.

Han har som mest varit slagen med 4 längder under alla sina starter i grupplöpningar och det var i Franskt 2000 Gs där han fick en dålig löpning från de nästan omöjliga ytterspåren på Longchamp över 1600 m, men avslutade starkt från sista. Mer om detta senare.

Skall gå igenom de flesta av hans lopp framöver och börjar med hans debut som 2- åring i Prix Prince Bio, hans enda start som 2- åring.

Barocci blev tvåa efter CHEERS JOY, (1:a Prix Daphnis Gr3 och 2:a Secretariat Stakes Gr1) men före BEAUTY LEAD, (1:a Prixde Fontainbleau Gr3 och 2:a i Prix Eugene Adam Gr2) och DURER, (2:a i Prix Noialles Gr2).

I 3- årsdebuten vann han PRIX OMNIUM II, Listed, före bl.a PRIVATE JET (2:a Prix Thomas Byron Gr2), CH´TIO BILOTE

(2:a Prix Paul de Moussac Gr2) och SPIRIT OF BATTLE ( 1:a Prix Eclipse Gr3).

Nästa start blev i PRIX DE FONTAINBLEAU Gr3, där han blev 4:a. Men här var det tätt! nk-snk-snk. Vann gjorde BEAUTY LEAD, som han slog i sin debut som 2- åring, före TIN HORSE (1:a Franskt 2000 Gs, 1:a Prix Messidor Gr3, 2:a Prix Morny Gr1, 3:a Prix Jean- Luc Lagardere Gr1).

Bakom Barocci fanns bl.a. SALTO (2:a Criterium Internationale Gr1, 3:a Cliffhanger Gr3 och Appleton Stakes Gr3), MAIGURI (2:a Prix Jean- Luc Lagardere Gr1, 3:a Criterium Internationale Gr1 och Prix la Rochette Gr3), PRIVATE JET (se ovan), HUNG PARLIAMENT (2:a Prix la Rochettet Gr3).

Fortsättning följer.

DANON PLATINA VINNER ASAHI HAI FUTURITY - GR 1 FÖR DEEP IMPACT

(22/12) På Hanshin vann igår DANON PLATINA (Deep Impact- Badeelah/ Unbridled´s Song) det kanske största 2- årlöpet i Japan.

1600 m T, och tungt, blev det en ganska enkel seger till slut. Säkrade därmed championtiteln för de 2- åriga hingstarna. Han var den enda startande avkomman till Deep Impact i  15- hästarsloppet.


web-cache.stream.ne.jp/web/jra/onetag/sub/player.html?movie=jra_english/2014/1221/201405090611&ua=4

Veckan innan säkrade SHONAN ADELE (Deep Impact- Always Winning/ Elusive Quality) championtiteln för de 2- åriga stona i
Hanshin Juvenile Fillies Gr 1. Hon var den enda startande avkomman till Deep Impact i 18- hästarsloppet.


web-cache.stream.ne.jp/web/jra/onetag/sub/player.html?movie=jra_english/2014/1214/201405090411&ua=4

 

Och när vi ändå håller på: SPIELBERG (Deep Impact) vinner Tenno Sho Gr 1 före GENTILDONNA (Deep Impact). 2 November, 2000 m T, på Tokyo Racetrack-

web-cache.stream.ne.jp/web/jra/onetag/sub/player.html?movie=jra_english/2014/1102/201404050911&ua=4


Avkommor till Deep Impact har vunnit 10 av de totalt 23 Gr 1- loppen i Japan 2014.
Inte dåligt i ett land där det föds c:a 7000 fullblodsföl varje år.

BAYAN, BROR TILL CATCH ME A DREAM, VANN £ 84,405 IDAG

(20/12) En som smugit lite under radarn är 5- årige BAYAN (Danehill Dancer- Kindling/ Dr Fong) som idag vann en stor häcklöpning, The Ladbroke, och tjänade £ 84,405, c:a 1,miljon kronor. Visste sedan tidigare att han övergått till häcklöpning men vid en närmare kontroll visar det sig att han är en framstående häst i denna gren och att han nu tjänat totalt £ 219,000, c:a 2, 6 miljoner kronor.

Catch me a Dream (Cape Cross) var själv 2:a i Norskt St Leger så uppenbarligen finns det distansförmåga i familjen. Hon har en strålande snygg hingst efter Eishin Dunkirk, MANASSAS, hennes första avkomma född 2014. Betäcktes ej förra året då hon fick en skada i samband med fölningen som tog tid att läka så vi beslöt att hon fick stå över betäckning för att betäckas tidigt 2015.

BAROCCI ANLÄNDE 05.15 TILL RÄVDANSEN

(19/12) NU på morgonen anlände BAROCCI till Rävdansen efter en resa som började den 14 december i Lexington. Bilades till New York där han flög från Kennedy den 15 december. Anlände till Amterdam 12.30 den 16 december. Där hämtades han av Peter Lundberg på Håkans Hästtransporter den 17 december för en resa till Malmö och vila på Hästhotellet. Avresa på kvällen den 18 december och anlände till Rävdansen 05.15. Hungrig som en häst kastade han sig på lite hö och verkade pigg.

MECCOM BAKOM VOLATILE

(19/12) Det var MecCom, Bengt Thomasson, som importerade stoet LOOK THAT CHICK, mor till 2- årige VOLATILE (Strategic Prince). Hon tävlade för Mec Com och var i träning hos Fredrik Reuterskiöld och var en blixtsnabb sprinter. Efter löpkarriären såldes hon till Jessica Long som satte henne i aveln.
Tyvärr var hon en besvärlig häst och till slut tröttnade man och tog bort henne. Och precis som vanligt, lägger hon då en superhäst och nu framstår det kanske som ett misstag att avsluta hennes avelskarriär.

BAROCCI SYSTER NÄST DYRAST PÅ ARQANAS DECEMBER SALE

(18/12) Vid årets Arqana December Sales blev Baroccis syster BLARNEY STONE (Pentre Celebre) näst dyrast av de c:a tusen hästar som såldes under 4- dagars auktionen. Hon såldes för € 725,000 till bröderna Wertheimer. Det 3- åriga stoet har vunnit en seger och framstår som den svagaste avkomman till Bastet men här köpte man främst in sig i stofamiljen som är fantastiskt framgångsrik.
Vi hade även en viss anknytning till auktionens dyraste häst, ALTERITE (Literato), som såldes för € 1.100,000.

Hon köptes av Yoshida- familjens Northern Farm i Japan och skall nu betäckas med Baroccis far, DEEP IMPACT.

SAMMANFATTNING AV DIVERSE LÖPRESULTAT

(18/12) Sedan senast har vi sett 2- årige QUINTO (Eishin Dunkirk) vinna en större löpning på Jägersro där han tjänande 140,000 kr.

Vår 2- åring ELODIE (Philomatheia) blev 2:a i sin andra start på Jägersro.

Likaledes 2- årige BREAKING NEWS (Eishin Dunkirk) blev 2:a i Götaland- löpning på Jägersro. Upppfödd på Rävdansen för Jenny och Ture Lindblad.

Pernilla Nilssons GOLDEN SEA (Philomatheia) vann sin andra raka seger och dennes 2- årige helbror TEXAS SNAKE har nu två andraplatser i sina två livsstarter.

JIMMY MACK (Eishin Dunkirk) har vunnit en ny seger och startar åter på söndag 21 december.

CONCORDE (Most Welcome) har tagit två nya segrar och har blivit ÅRETS KÄMPE för tredje året i rad.

BATED BREATH- FÖL DAGENS DYRASTE PÅ TATTERSALLS FÖRSTA DAG AV FYRA, DÅ FÖL SÄLJS

(26/11) Naturligtvis av intresse för oss då vi har ett föl efter samma hingst och vårt Montjeu- sto, Lollas Spirit.

Fölet såldes för £ 65.000 och om jag gör en egen bedömning av moderns härstamning så är vårt sto klart bättre stammad.

Sen måste man naturligtvis se på exteriören och där kan jag inte göra någon bedömning.

DEEP IMPACT ÄR FAR TILL 1:an, 2:an, 4:an och 5:an I CHAMPION MILE GR1 I KYOTO/JAPAN IDAG

(23/11) Nu blir det jobbigt när vi skall börja bevaka tävlingarna i Japan där det idag reds Champion Mile Gr1. Pappan till vår nya avelshingst dominerade loppet fullständigt där 7 av 17 hästar var efter Deep Impact. Resultatet är bedövande överlägset, där vinnaren DANON SHARK fick motsvarande c:a 7,2 miljoner kronor. Vinnartid: 1600 m T 1.31,5 !!

web-cache.stream.ne.jp/web/jra/onetag/sub/player.html?movie=jra_english/2014/1123/201405080611&ua=4

"HAN ÄR EN RIKTIG BÖSSA"- SÄGER ZEIDER OM GOLDEN SEA

(23/11) Idag fick vi åter se en liten uppvisning av GOLDEN SEA (Philomatheia- Solid Snake/Golden Snake) när han i sin andra livsstart, och efter alla upptänkliga positionsproblem under vägen, kunde spurta förbi ett gäng hyggliga hästar och vinna avstannande. I sin första start vann han med 8 längder och att han redan i sin andra start skulle kunna gå ut mot äldre hästar och vinna vittnar om stor kapacitet. Tommy G tränar.

Här har Pernilla Nilsson lyckats föda upp en kanon som blir spännande att följa nästa år.
Uffe Zeider kallade honom "en riktig bössa" när han gav sitt betyg av Golden Sea. Förra veckan kvalade helbrodern Texas Snake och Patrick Wahl har även åringen och halvbrodern Golden Yen (Eishin Dunkirk) i träning.

Idag startade även Earth Hour över 1200 m, d.v.s. något för kort. Förlorade med hals efter ledning från start och nästan till mål. Gav vinnaren

5 kg och blev nu höjd till formtal 87.

EN NY BRA DAG PÅ GALOPPBANAN- TVÅ NYA VINNARE

(16/11) Idag vann RIVER OF DREAMS (Eishin Dunkirk) och CONCORDE (Most Welcome), båda födda och uppvuxna på Rävdansen.

River of Dreams tog nu tredje segern på de senaste fyra starterna och blir bara bättre. Samtidigt löper hon lite märkligt då hon ser ut att ha svårt att gå med och ligger bland de sista, men plötsligt kopplar hon på turbon och rundar hela fältet och vinner avstannande. Tidigare har hon vunnit på 1600 m men idag var det 1200 m, men det gick ju lika bra. Det blev runt 50,000 kt till Almrin Racing.

Concorde är bara fantastisk och vinner med jämna mellanrum och är nästa alltid där uppe.

Dessutom, Graceland Ticket (Swing that Cat) tog en fin tredjeplats och blir allt bättre. Snart en vinnare ?!

FINT RESULTAT PÅ KRITERIE- DAGEN

(10/11) I Götalandlöpning blev BREAKING NEWS (Eishin Dunkirk) en fin två och blir bara bättre.

Han är uppfödd på Rävdansen, precis som PAID (Eishin Dunkirk), som blev en strålande tvåa i Jockeyklubbens Avelslöpnning.

DAY TO SHINES SYSTER VINNER IMPONERANDE I JAPAN

(9/11) 2- åriga stoet A SHIN CARAT (Tale of Ekati- Ellie´s Moment/ Kris S) vann igår en överlägsen seger i Kyoto, Japan. 2- åringen, som kostade $ 400,000 som åring, vann med 7 längder över 1400 m. Och det gick fort ! I ledning från start till mål började hon på 58,4 s första 1000 meterna för att komma i mål på 1.20,9.

(Stoet ägs av Eishindo Co, där man döper hästarna till Eishin xxxx. Men det är den gamle familjefadern som gör och gjort det.

Nu är det ungdomarna i familjen som fortsätter i faderns spår men nu döper de sina hästar till A Shin xxxxx.)

NÅGOT OVANLIGT- BATED BREATH HÖJS FRÅN £ 8,000 TILL £ 10,000

(6/11) Vad är det för underligt med detta undrar kanske någon ?

Normalt sett brukar man vänta med att höja en ny hingst tills man ser hur efterfrågan på hans avkommor är.

I detta fall har ännu inga föl varit uppe till försäljning på någon auktion och ändå höjer man hans avgift redan nu inför 2015.

Skälet är att hans avkommor enligt uppgift ser så fantastiskt fina ut att man redan nu behöver höja hans betäckningsavgift.

Och jag kan förstå detta, då vår egen Bated Breath- avkomma, stofölet BINOCHE (Bated Breath- Lolla´s Spirit/ Montjeu), ser helläcker ut och med ett fantastiskt psyke. Lyser klass om henne i allt.

Blir spännande att se vad fölen kommer kosta på Tattersalls December sales. Kanske skall vi prova och sälja Binoche som åring på Tattersalls?

NU HAR FÖLEN FÅTT NAMN- GÅ IN PÅ FÖLSIDAN OCH SE VAD DET BLEV I ÅR

TVÅ NYA SEGRAR FÖR RÄVDANSEN- EARTH HOUR OCH VESPER

(6/11) Vid gårdagens tävlingar fick vi se två imponerande segrare för Eishin Dunkirk och Rävdansen.

Först ut var EARTH HOUR som är i sitt livs form och utklassade ett kvalitativt gäng sprinters. Med från start, för en gångs skull, och ute på sin bästa distans 1350, dirigerade han loppet från start till mål.

Sen såg vi VESPER ligga  sladdande bakom ledargruppen men 600 kvar tryckte hon gasen i botten, rundade fältet, och försvann till en enkel seger. Hon ägs av paret Dina Danekilde och Elione Chaves och att den senare visste precis vad han satt på var uppenbart när man såg hur han red.

ENORMA PRISPENGAR I JAPAN- OCH DEEP IMPACT

(2/11) Idag avgjordes TENNO SHO Grade 1, i Japan.

Dubbelseger för avkommor till DEEP IMPACT med SPIELBERG före GENTILDONNA.

Och prispengarna: Motsvarande 9,3 miljoner kronor till vinnaren medan tvåan fick 3,7 miljoner.

PORSENNA VINNER PREMIO RIBOT- GR 2

(2/11) Knappt hann jag skriva om Time Chant (se nedan) så vinner ytterligare en häst ur Lady Alize- familjen ett storlopp i Italien.

Denna gång var det Porsenna (Dylan Thomas- Miss Mariduff/ Hussonet) som idag vann Premio Ribot, Gr 2, på Capannelle i Rom.

Det var 1600 meter på gräset och hon tjänade motsvarande 470,000 kr. Stefano Botti tränar.

Ostartade Miss Mariduff är en dotter till Sopran Mariduff (Persian Bold), syster till Lady Alize.

TIME CHANT VINNER PREMIO CAMPOBELLO- LISTED

(2/11) Vid lördagens tävlingar på San Siro i Milano vann TIME CHANT (War Chant- Snowfield/ Tale of the Cat) Premio Campobello, Listed, för 2- åringar. 1800 m gräs och tjänade motsvarande 170,000 kr.

Ostartade Snowfield är syster till vår Lady Alize (Indian Charlie), mor till Magnetic South och Red Caviar.

Lady Alize har ett årsföl efter Philomatheia och är åter dräktig med samma hingst. Notera att War Chant är en son till Danzig såsom även Philomatheia.

DOUBLE NINE FÖRKROSSANDE ÖVERLÄGSEN I YORK STUTTERI VALPRÉLÖB

(30/10) Vid gårdagen tävlingar i Århus vann vår uppfödning DOUBLE NINE (Eishin Dunkirk- Jezebel/ Diaghlyphard) en överlägsen seger över 2000 m gr. Hon vann avstannad med 8 längder efter att ha lämnat fältet in på upploppet och bara utökade försprånget mot mål.

Hon tjänade motsvarande 50,000 kr och fick dessutom en fribetäckning med Binary File.

FÖRSTA VINNAREN FÖR SWING THAT CAT- SWING THAT TIME

(30/10) Första 2- årsvinnaren blev Swing That Time ( Swing That Cat- Mitime/Duty Time) som vann på Jägersro. Tränad av Bodil Hallencreutz kämpade han för att hinna med men han gav sig aldrig utan visade på ett stort hjärta när han kämpade ned ledaren på mållinjen.

En stor framgång för uppfödare Håkan Birger som haft massor av otur med sina uppfödningar.

GOTTA RUNAWAY VINNER I USA

(27/10) Vår vän Lena Hedberg brukar hålla oss underrättade om hur avkommorna till våra USA- ston går och idag kom en rapport som berättade att en son till DAY TO SHINE (Aldebaran) vann igår. Fyraårige GOTTA RUNAWAY (Tiz Wonderful) vann med 2,5 l över 1100m.

Samtidigt så startade en syster till Day to Shine, MOMENT IN DIXIE (Dixieland Band) i TURNBACK THE ALARM Hcp, Grade 3, och blev fyra.

Hon har redan tjänat över motsvarande 2,5 miljoner kr och löper nästan enbart i Graded Stakes.

Att notera: Vinnaren tjänade $120.000, medan tvåan fick $40.000. Moment in Dixie drog in $10.000 som fyra.

Day to Shines åring, RAMSTEIN, såldes för 400,000 kr till några ägare kring Klippans Bruk vid SÅEF- auktionen på Täby.

Hon har nu ett årsföl efter Philomatheia och är dräktig med Swing that Cat.

EISHIN DUNKIRK HAR 2:AN OCH 3:AN I AUKTIONSLÖPNINGEN 2014

(27/10) Quinto blev 2:a och Breaking News blev 3:a i Auktionslöpningen på Täby. Vi fick äntligen se Breaking News visa vad han kan när han drog hela fältet från ledningen och blev nedspurtad sent inpå upploppet. Quintos red istället väldigt avvaktande och kom fort på slutet, men alldeles för sent. 100,000 kr till Quinto och 48,000 kr till Breaking News.

NY HINGST TILL RÄVDANSEN ?!!

(23/10) Vi har åter kontaktats av våra japanska vänner som har en oprövad hingst de vill placera på Rävdansen.

Vill i detta läge inte berätta mer än att förhandlingar pågår om möjligheterna att få hit honom.

Härstammningsmässigt kommer han att passa perfekt i vår samling av hingstar. Mer vill vi inte säga just nu.

VILKEN DAG PÅ TÄBY FÖR RÄVDANSEN !!!!!!  1:a, 2:a, 2:a, 1:a, 3:a, 1:a, 1:a

(22/10) Var det inte våra egna uppfödningar, så var det våra hingstar och våra ston som hade vinnare idag.

Först ut var PAID (Eishin Dunkirk), född och uppvuxen på Rävdansen, vann dagens första lopp med "halva upploppet"och tjänade 140,000 kr.

I nästa lopp blev evigt unga MISTER ADMIRAL (Most Welcome) 2:a, slagen med huvud. Född och uppvuxen på Rävdansen.

Därefter blev CONCORDE (Most Welcome) 2:a, slagen med huvud. Född och uppvuxen på Rävdansen.

RIVER OF DREAMS (Eishin Dunkirk) tog därefter andra raka segern i överlägsen stil. Såg hopplöst ut in på upploppet, men sen kopplade hon på turbon. Född och uppvuxen på Rävdansen.

GRACELAND TICKET (Swing that Cat) blev 3:a, men här slarvade Carlos Lopez bort en given 2:a plats, när han lyckades få öronpropparna att fastna i tränset och glömde bort att rida sista biten mot mål. Han tappade huvudet och hästen tappade segern med huvud. Uppvuxen på Rävdansen.

Sen tog PSILORITIS en överlägsen seger. Halva upploppet. Uppfödd i Ärla av Jenny och Ture Lindblad. Och det bästa för oss med den segern var att vi numera äger mamman till Psiloritis, Love´s Mirage (Pivotal).

Därefter avslutades dagen för vår del med att GOLDEN SEA (Philomatheia), uppfödd av Pernilla Nilsson i Krylbo, debuterade med att vinna med "hela upploppet". Oerhört imponerande.

NY 2- ÅRSSEGER FÖR PHILOMATHEIA

(22/10) Vid tävlingarna den 12 oktober på Täby kunde PHILOMATHEIA räkna in en ny seger för en 2- åring, denna gång över 1150m.

RED GLORY vann sin andra seger och tjänade 63.000 kr. Uppfödd och ägd av Lars Hallberg.

JIMMY MACK OCH ANGEL LIGHT 2:A OCH 3:A I LISTED

(22/10) Först ut var Jimmy Mack (Eishin Dunkirk) som blev 2:a i SONGLINE CLASSIC (Listed) och löpte denna gång i täten hela vägen men fick ge sig mot SKANDINAVIENS BÄSTA HÄST Energia el Gigante. Verkligen ingen skam, över en för honom något lång distans.

Jimmy Mack drog in 100.000 kr till Almrin Racing.

Därefter startade Angel Light (Most Welcome) i Stockholm Fillies & Mares Stakes (Listed) och blev en tapper trea på en blytung gräsbana, det värsta hon vet. Ändå kunde hon prestera en strålande upploppsraka och plockade alla utom två. 48.000 kr till Stall Skumpa.

LOVING SPIRIT VINNER SQUIRREL HCP

(7/10) Vid dagens tävlingar på Leicester vanns dagen huvudlopp, Squirrel Hcp, av LOVING SPIRIT, en son till Rävdansens nyimporterade sto

LOLLA´S SPIRIT (Montjeu).

Det var en Class 2 löpning över 1700 m och segerpriset var £ 15,752, c:a 182.000 kr.

Azamour- sonen Loving Spirit är första avkomman till Lolla´s Spirit och startade som 3- åring i bl.a. 2000 Gs, vilket vanns av Frankel.

2013 sprang han in c:a 500,000 när han deltog i flera av de största handikapperna i England.

Lolla´s Spirits 3- åring, First Experience (Tamayuz) har redan vunnit 4 segrar i England.

På Rävdansen finns nu Lolla´s Spirits svenskfödda stoföl efter nya hingsten BATED BREATH och hon är nu dräktig med Eishin Dunkirk.

DET RÖR SIG I LADY ALIZE FAMILJ

(7/10) När ASTRELLE blev 2:a i Oh So Sharp Stakes, GR3, förra veckan, slagen med hals, noterar vi att det är en nära släkting till

våran Lady Alize (Indian Charlie).

Astrelle (Makfi- Miss Mariduff/ Hussonet) är en dotter till Lady Alize systern Sopran Mariduff.

Tidigare har vi rapporterar om en annan syster till Lady Alize, ostartade Snowfield, som är mor till en av de bästa 2- åringarna i Italien.

Astrelle tränas av Marco Botti, en bror till Italiens främsta tränare, Stefano Botti, som bl.a tränar Pattaya (Se nedan).

Makfi är faktiskt en Mr Prospector- linje hingst, son son till superhingsten Dubawi, en son till Dubai Millennium, som är son till Seeking the Gold,

i sin tur en son till Mr Prospector.

PATTAYA 2:A I LISTED PÅ CAPANELLE

(7/10) I Premio Borghese blev Philomatheias son PATTAYA tvåa på Capanelle i Rom.

Loppet var en Listed- löpning och kan läggas till de många blacktype lopp som Pattaya vunnit eller varit placerad i.

Han har nu blivit 6 år och detta lopp gick över 2200 m på gräset.

( Lite tråkigt att SG galopp inte publicerar detta som en nyhet när det trots allt inte är så ofta som en svensk hingst har avkommor som placerar sig i internationell Blacktype. men vi ger inte upp utan fortsätter och skickar in nyheter till SG:s hemsida)

QUINTO, NY 2- ÅRSVINNARE FÖR EISHIN DUNKIRK

(7/10) På Jägersro såg vi en imponerande debutant i QUINTO (Eishin Dunkirk- Quite Easy/ Roi Danzig). Ledning från start till mål på ett mycket imponerande sätt. Uppfödd av Brantshammar Stuteri och ägd av storsatsande SRS AB och tjänade 46,200 kr.

Quinto är ett resultat av den beprövade nicken mellan Mr Prospector- och Danzig- linjerna. Den följer vi med spänning framöver.

Eishin Dunkirk har bara 8 födda föl i årgången och nu har vi sett två bra vinnare av dessa, Quinto och Red Cavair.

RIVER OF DREAMS FÅR ÄNTLIGEN CHANSEN PÅ RÄTT DISTANS OCH VINNER PÅ BRA TID

(7/10) Så börjar äntligen River of Dreams (Eishin Dunkirk- Cotton House/ Mujadil) komma ut på rätt distans och då vinner hon lätt. Det såg visserligen knepigt ut i kurvan in på upploppet men när Carlos Lopez körde med sin patentare och vred ut henne i fritt spår kom speeden som vi alltid vetat finns där och hon vann enkelt med 3 långa längder. 42,000 kr till Almrin Racing.

JIMMY MACK TVÅA I NORDIC CHAMPION MILERS

(7/10) Jimmy Mack (Eishin Dunkirk- Delta Downs/ Deputy Minister) gjorde en bra löpning när han blev tvåa och slog storfavoriten Falconet. Vinnaren Captain America hittade dock ett helt eget spår längs rail och blev för svår. 35,200 kr till Almrin Racings 5- åring.

DOLPHIN´S SMILE BLIR TVÅA I SCANIA SPRINT

(7/10) På Jägersro blev Dolphin´s Smile (Eishin Dunkirk- Factually/Known Fact) en fin tvåa i Scania Sprint. Ägd av Stall Zada och tränad av Lennart Jr Reuterskiöld, tjänade hon c:a 62,000 kr. I det slagna fältet fanns bl.a. de fina stona Sweet Loreen och Up Up Euphoria.

ANGEL LIGHT VINNER LANWADES STUD STAKES- LISTED

(18/9) Efter att ha gjort två plattmatcher på "endurobanan" i Oslo var det nog många som tvivlade på Angel Light.

Och vi var nog lite osäkra även nu när fältet i Lanwades Stud Stakes svängde in på upploppet och hon låg näst sist, med många längder upp till ledarna. Men hon gjorde det igen. Fullständigt överlägsen över upploppet i ett helt eget tempo såg man redan 300 m kvar att hon skulle vinna.

Och åter kunde hon slå sin tuffaste konkurrent om titeln som Skandinaviens bästa sto, Rock of Ridd.

Nu återstår endast Jockeyklubbens Avelslöpning innan hon får avsluta en fantastisk karriär och gå till aveln.

RED CAVIAR ÖVERLÄGSEN I AMACITA

(18/9) Efter att ha blivit tvåa i sin debut blev hon fullständigt bortriden i SM av Carlos Lopez.

Som vi skrev i referatet av SM såg vi dock vad detta var för en häst.

Och det var det uppenbart fler som gjorde för hon gick till start som tredjehands favorit.

Och hon gav importerna från Frankrike, England, Norge och Danmark en lektion. Fullkomligt joggande i ryggen på ledarna så vred äntligen Carlos ut henne 200 meter före mål och hon exploderade. Vann avstannande med 3 längder. (Carlos är därmed förlåten för missen i SM !)

Tjänade nu 210,000 kr inkl. bonus.

En dotter till Eishin Dunkirk och Lady Alize/ Indian Charlie återropades hon på auktionen 2013 för att senare säljas privat till Claes Andersson.

Hennes helbror MAGNETIC SOUTH (Hcp 84)blev 2:a i SM Sprinters för någon vecka sedan och på Rävdansen har vi ny ett årsföl efter Philomatheia och Lady Alize är åter dräktig med samma hingst.

AUKTIONEN 13 SEPTEMBER PÅ SÅSTAHOLM- EN SAMMANFATTNING

(18/9) Rävdansen klarade sig bra men uppfödarkollektivet tog en ny snyting. Hur länge skall uppfödarna orka måste man fråga sig.

Med en median på c:a 33.000 kr, för en åring som kostar 70,000- 100.000 att producera, blir läget allt mer prekärt.

Om inget görs omgående kollapsar uppfödningen och med garanti kommer därefter svensk galoppsport kollapsa med några års förskjutning.

Och vad gör Svensk Galopp ? Man bygger en ny galoppbana och tror att det kommer att finnas hästar som skall springa där.

Som det nu är försvinner hästägarna i snabbare takt än uppfödarna hinner lägga ner sin verksamhet.

(Läs mer under Ivan funderingar lite senare).

Som sagt, klarade vi oss hyggligt i den markanad som råder. 5 av de 6 dyraste åringarna är uppfödda på Rävdanasen:

Ramstein  410,000 kr, Dolly Dagger 240,000 kr, Pistol 160,000 kr, Bounce 155,000 kr, All or Nothing 150,000 kr.

WHAT A WONDERFUL TOP FUEL

(10/9) På Jägersro vann igår 2- årige Wonderful Top Fuel (Stevie Wonderboy- Day to Shine/ Alderbaran) direkt i debuten för MecCom Racing och tränare Fredrik Reuterskiöld.

Född på Hedberg Hall i USA, hos Lena Hedberg, kom han som föl  till Sverige och Rävdansen vid sidan av sin dräktiga mor Day To Shine, då dräktig med Summerbird.

Denna avkomma efter Summerbird och Day to Shine, RAMSTEIN, kommer ut på årets Såstaholmsauktion- auktion på lördag.

BREEDER´S OCH SM DAGEN: SAMMANFATTNING

(4/9)Jimmy Mack vann och det var härligt att se honom tillbaka på banan.

I SM för sprinters kom vår MAGNETIC SOUTH (Eishin Dunkirk) två bakom Simian men

före kanoner som Uppercut Action och vår Frank Lloyd Wright som blev fyra. Dessutom blev ytterligare av våra uppfödningar femma, Earth Hour.

Tre av fem på pengar är inte dåligt.

Magnetic South fick hcp 84 efter denna prestation och blir bara bättre.

På tal om bättre så var hans lillsyster RED CAVIAR (Eishin Dunkirk) fyra i SM för 2- åringar. Här lyckades Carlos Lopez rida fast henne å det grövsta och fick två gånger kasta ut henne åt sidan för att försöka komma loss. Först 100 meter före mål kom hon loss och fullkomligt exploderade och gick enormt fort för att hinna fram till fjärdeplatsen. Det var inte bara Carlos Lopez som konstaterade att han vunnit om hon kommit ut bara 50 meter tidigare. Men vi såg vad vi såg och här har vi en riktig kanon till kommande lopp.

I Breeder´s Trophy Classic var vår PHILADELFIA (Philomatheia) helt under isen. Såg redan på väg till start att han var en skugga av sitt bästa.

Starterna i Danmark hade märkt honom och borta var all spänst i rörelserna. Tid för ett längre break!

Då fick vi istället glädja oss åt att Hongkong Star åter börjar visa form när han blev 4:a i Breeder´s Trophy Classic.

JIMMY MACK IS BACK

(4/9) Efter tre månaders frånvaro var det äntligen dax för Jimmy Mack att göra comeback. Oförklarligt blek i sina starter i våras visade det sig att hans blodvärden var fullständigt katatrofala, troligen på grund av en virus. Han tränade fantastiskt även då men kom i mål med enorm puls i sina jobb.

Nu har han tränat som vanligt med helt normal puls och så var det äntligen tid att börja om tävlingssäsongen i SM Classic.

Fick ett helt opassande löp utan tempo men vann ändå ganska enkelt och tjänade 100,000 till Lars Almrin Racing.
Och för tränare Patrick Wahl blev det startskottet till en lyckad dag där han även vann SM för 2- åringar med Doubleten.

ÄNTLIGEN START OCH SEGER FÖR BUSEN JESSE JAMES

(4/9) Efter en lång väntan för tränare och ägare var det nu äntligen start för Jesse James ( Eishin Dunkirk). Det finns väl inte mycket som han inte råkat ut för i form av olyckor och småproblem. Och till det skall sägas att han vuxit och vuxit och vuxit.

När han sen vräkte sig ut på banan, på väg till start, såg man en enorm galopp och, mycket riktigt, så vann han direkt i debuten. Imponerande.

Stackars Carlos Lopez fick inte stopp på honom på väg till start och knappt efter målgång. Han var helt slut.

"He is big" var allt han orkade säga efter avsadling.

Ett stort grattis till tränande Karin Lindberger med make samt de tappra hästägarna.

ÅRETS FÖRSTA 2- ÅRSVINNARE FÖR PHILOMATHEIA

(4/9) Det blev RED GLORY (Philomatheia- Raise the Rythm) som tog hingsten första 2- årsseger för året.

Ägd och uppfödd av Lars Hallberg, kämpade Red Glory ner Doubleten, som i nästa start vann SM för 2- åringar.

OAKSDAGEN PÅ JÄGERSRO: SAMMANFATTNING.

(4/9) I år hade vi inte någon startande i Svenskt Oaks men däremot två i den kortare varianten, Altamiralöpning.

Och det gick bra för de våra. Dophin´s Smile blev tvåa och River of Dreams trea. Båda är döttrar till Eishin Dunkirk och de tjänande

c:a 135.000 respektive 55,000.

DIPPEN ÄR HÄR FÖR HINGSTARNA OCH RÄVDANSEN

(25/8) I år har Rävdansen bara två stycken 2- åringar som tävlar för oss.  ELODIE, som kvalat i Danmark, och RED CAVIAR som var tvåa i debuten.

Det är resultatet av att vi 2011 beslöt att lägga ner vår uppfödning efter att Svensk Galopp inte på något sätt stöttade aveln.

Året efter ändrade vi oss och gjorde en omstart. Detta i sin tur ett resultat av att vi trodde att den nya ledningen av Svensk Galopp skulle se problemen för aveln och börja åtgärda dessa.

Tyckte att man inte behövde vara någon "Einstein" för att se problemet med att aveln fallit från 450 föl till under 200 i dagsläget.

Tyvärr har man inte gjort något.

(Sorry, glömde att man minskat uppfödarpremierna från ATG från 10 % till 9 %).

Detta betyder att vi sannolikt kommer att få problem att försvara vårt Uppfödarchampionat de närmaste åren. Men vi kommer igen, starkt !

Problem att försvara sina championat kommer även Eishin Dunkirk och Philomatheia ha de närmaste åren.

Eishin Dunkirk har bara 8 stycken 2- åringar födda 2012 och Philomatheia har 7 stycken.

(2011 var GLORIA- och MINGUN- året, där den förre betäckte 88 ston och den senare 70-80 ? ston. Det blev inga över till våra hjältar!!)

EISHIN DUNKIRKS BETÄCKTA STON 2014.

(25/8) Nedan finns en lista på de ston Eishin Dunkirk betäckt 2014.

Alla är dräktiga utom de som noterats.

Eishin Dunkirk 2014

1.     Summertime                    

2.     Royal Filly                         

3.     Karakorun                         

4.     Solid Snake                       

5.     Lumen                                

6.     Sadowa                              

7.     Castle Zinnia                     

8.     Racing Lady                       

9.     Danetime Music               Betäckt med ett språng. Ej dräktig. Beslöts att stoet vilar..

10.   Taiwan                                

11.   Lovely Eyes                       

12.   Vuvuzela                                                         

13.   Reveenka                          

14.   Theatrical Award            

15.   Papas Ruby                       

16.   Zoogina Zaid                     

17.   Grey Pearl                         

18.   Bea Apache                      

19.   Estoy Enamorada           

20.   Second Wind                    

21.   Love the Tiger                  

22.   Costly Member               

23.   Yuan Qi                               

24.   Tamara Quest                  

25.   Bittersweet                      

26.   Tess                                     

27.   Kufoof                                 Ej dräktig. Betäckt med ett språng. Beslöts att stoet vilar.

28.   Full Footage                      

29.   Word in Spanish              

30.   Cotton House                  

31.   Lolla´s Spirit                       

32.   Sweet Fox Fever            

33.   Flip Flopping Fly               Ej dräktig.

34.   Elfrida                                  

35.   Made in Sweden            

36.   Inching                               Ej dräktig. Betäckt med ett språng i juli, därefter avslutad för säsongen.

37.   Solid Platinum                  

FJÄRDE SEGERN FÖR LOLLA´S SPIRITS DOTTER FIRST EXPERIENCE

(27/4) Vid gårdagens tävlingar i Leicester vann åter First Experience och tog därmed sin fjärde seger i sin åttonde start.

Vann med 1 längd över 1150 m med Kieren Fallon i byglarna för sin tränare Rae Guest.

First Experience är ett 3- årigt sto efter Tamayuz.

Rävdansen köpte Lolla´s Spirit (Montjeu) på Tattersalls i december och fick i februari ett fantastiskt stoföl efter Bated Breath och hon är nu dräktig med Eishin Dunkirk.

En analys gjord av avelsgurun Andy Caulfield förra veckan, som ett resultat av nu döde Montjeus fortsatta framgångar som avelshingst, visar att de flesta av hans gruppvinnare har kommit efter betäckningar med ston ur Mr Prospector- linjen. Därför är det extra intressant att hon nu är dräktig med en son till Mr Prospector, då denna typ av "nicks" brukar fungera åt båda hållen.

EN SYSTER TILL LADY ALIZE ÄR MOR TILL ITALIENS JUST NU BÄSTA 2- ÅRING

(24/7) I Premio Criterium Partenopeo, Listed, vann TIME CHANT, en avkomma till War Chant (Danzig) och ostartade Snowfield (Tale of the Cat), med 4,5 längd. Snowfield är en syster till Lady Alize (Indian Charlie) och även till Sopran Mariduff, flerfaldig vinnare och placerad i Gr 2 och Gr 3.

Lady Alize är mor till lovande 3- årige sprintern Magnetic South, senast tvåa i Derby Sprinten. Hennes 2- åring Red Caviar föregås av ett gott rykte och kvalade på ett trevligt sätt. Båda dessa är avkommor till Eishin Dunkirk.

I år har Lady Alize en hingst efter Philomatheia (Danzig) och hon är åter dräktig med samma hingst.

PATTAYA I PREMIO U.N.I.R.E- LISTED I NEAPEL

(24/7) Pattaya (Philomatheia) var åter ute i ett Listed- lopp i Italien. Han vann loppet 2013 och blev nu tvåa, slagen med en hals, efter den vanliga avslutningen från sist i fältet. Prissumman var 41,800 Euro och distansen var 2250 m.

PHILOMATHEIA ÄR 100 %-  ALLA BETÄCKTA ÄR DRÄKTIGA

PHILOMATHEIA 2014

1.       Point Taken                         

2.       Rum Sun n Sand                  

3.       Mon Dia                                

4.       Ede Sensation                    

5.       Solvana                                 

6.       Just in Time                         

7.       Snowfall                                

8.       Monita                                  

9.       Cut Supreme                      

10.   Blue Jean Baby                   

11.   Seeking the Storm            

12.   Lorca                                      

13.   Love´s Mirage                     

14.   Lady Alize                             

15.   Little Green Apple            

16.   Heart Risk                             

17.   Graceful Pegasus              

18.   French Madness               

19.   Energia Cintillante             

20.   Mandelblute                       

21.   Intiango                                

22.   Holly Golightly                    

23.   Twister                                  

DERBYDAGEN- EN SAMMANFATTNING

(8/7) Det blev en resultatmässigt bra dag, men det kunde ha gått lite bättre.

Först ut var MAGNETIC SOUTH (Eishin Dunkirk- Lady Alize/ Indian Charlie) som blev en fin tvåa i Derby Sprinten. I sin senaste start upptäckt vara en sprinter gjorde han åter en bra prestation för Mr Ascot och Fredrik Reuterskiöld. Tjänade runt 140.000 kr till sin ägare.

Sen såg vi FRANK LLOYD WRIGHT (Philomatheia- Little Green Apple/ Funambule) bli trea i Sofierolöpning. Såg ut som en vinnare in på upploppet men tröttnade sista biten. Verkar inte stå mer än 1600 m ??

Dagen lilla besvikelse var ANGEL LIGHT:s andraplacering. Hon gjorde inget fel men hon gavs för mycket att göra över Jägersros korta upplopp. Kom som en kanonkula sista biten och gick fortast av alla. Med en lite bättre resa, som vinnarens på innerspår, hade hon vunnit lätt. Men ingen skugga över henne. Hon är bäst ! (Vadå ? Jag enögd?)

FACTUALLY:S SISTA AVKOMMA VINNER-  DOLPHIN´S SMILE

(8/7) Tvåa i debuten och redan i sin tredje start blev 3- åriga stoet Dophin´s Smile (Eishin Dunkirk- Factually/ Known Fact) en vinnare på Täby Galopp.

Tävlande i historiska Stall Zadas färger och tränad av Lennert Jr vann hon enkelt efter att ha avslutat avstannad. Tyvärr inte så smart då hennes handikapptal blev lidande på detta såsande av ryttaren.

Roligt ändå att Factuallys sista avkomma blev en vinnare.

Hennes bästa avkomma upp till nu är Tesorero, som vann närmare tre miljoner kronor.

Factually pensionerades efter att ha fött Dolphin´s Smile, men är fortfarande pigg och oerhört fräsch och hennes uppgift på Rävdansen är nu att vara "nanny" till nya ston från galoppbanan som skall skolas in som blivande avelsston. Det är fortfarande inget ungsto som "sätter sig" på henne, då blir det en propp!

PATTAYA BLEV TVÅA I GR 3 PÅ SAN SIRO I MILANO

(29/6) Förra året vann Pattaya Premio del Giubileo Gr3. Idag blev den nu 6- årige Philomatheia- sonen tvåa i samma löpning.

Som vanligt låg han längst bak i fältet och avslutade explosivt nära målet. Disansen var 1800 m gräs och ägarna fick motsvarande 110.000 kr för andraplatsen och hästen tränas som tidigare av Italiens ledande tränare, Stefano Botti.

EN FANTASTISK BETÄCKNINGSSÄSONG ÄR ÖVER !

PHILOMATHEIA ÄR 100 %- IG OCH EISHIN DUNKIRK ÄR HACK I HÄL.

(29/6) Året sista betäckning blev en sent fölad Inching (Inchinor) som gick till Eishin Dunkirk. Pernilla Nilsson hade tänkt att hon skulle stå över i år men efter att ha sett Inchings årsföl efter Eishin Dunkirk ville hon en till av samma sort. Inching är mor till bl.a. toppsprintern Casanova Star.

Hingstarna har haft strålande dräktigheter och Philomatheia är i nuläget 100 %- ig med 22 ston kollade och några till att kontrollera.

Även Eishin Dunkirk har haft en strålande säsong och ligger runt 95 % i nuläget med några kvar att kontrollera, bl.a. Inching.

GUINEAS- DAGEN DEN 10 JUNI- EN SAMMANFATTNING

(29/6) Det är sällan man har anledning att klaga på PA Gråberg men för en gång skull red han bort en häst, Frank Lloyd Wright (Philomatheia),

i 2000 Gs.

Eller annars kunde han inte hålla honom, när han gick med en vansinnesstartande Rapid Concolour (Eishin Dunkirk) och t.o.m. satte press på honom. Att han ändå bara var 2,5 längd slagen i mål var en enorm prestation. ( Rapid Concolor var 50 längder efter i mål)

Philadefia (Philomatheia) kom i mål på platsen före Frank Lloyd Wright som 4:a, 1,5 längd bakom vinnaren. Han bli bara bättre !!

I Diana- löpning blev en tapper River of Dreams (Eishin Dunkirk) 5:a, 3 längder efter vinnaren. Även här blev upplägget fel, med facit i hand, då hon gick i ledningen från start men fick ge sig sista biten in mot mål. Även om banan var snabb, som brukar gynna frontrunners, kom de flesta segrarna från hästar som kom bakifrån. Sen ligger 1600 meter i gränslandet för vad River om Dreams står i distans.

Istället blev Angel Light (Most Welcome) dagens stora gjädjeämne när hon vann Bloomers Vase (L) i stor stil. Förra året knappt slagen med ett huvud som tvåa fick hon nu sin seger i helt överlägsen stil. Redan 300 m kvar av loppet såg man vem som skulle vinna. Förra året vanns loppet på 1.40,9 och nu segrade hon på kanontiden 1.37,2. Vi konstaterar att hon bara blir bättre och nu slog hon hela skandinaviska stoeliten och är skandinaviens bästa sto i nuläget.

Humble & Co sopade hem ytterligare 200.000 kr och mer lär det bli under året om Angel Light får vara hel och frisk. Vi håller tummarna!!

ENERGIA DUST- EN NY SPRINTERSTJÄRNA ??

(29/6) I Pramms Memorial blev Energia Dust 3:a efter Avon Pearl och Hurricane Red. Efter att ha varit i ledningen från start till strax före målgång var han enormt tapper. Tränare Borges tog uppenbarligen fasta på detta och sände i nästa start, 18/6, ut honom över sprinterdistans mot hela Jägersros sprinterelit. Och han gjorde "slarvsylta" av dem ! Letsgoforit och övriga blev utklassade !

Vi har hans syster i aveln, Energia Cintilante, och hon är dräktig med Philomatheia. Detta mot bakgrund att Energia Dust är en son till Amigoni, en son till Danehill, som i sin tur är son till Danzig. Uppenbarligen har denna kombination fungerat, när Energia Dust nu står i formtal 94.

Energia Cintilante är i sin tur en dotter till Gulch- sonen Torrential och därmed en representant för Mr Prospectorlinjen. Vi vet ju hur bra

Mr Prospector- linjen fungerar med Danzig så vi spinner vidare på denna nick.

Energia Cintilante har vunnit i Dubai och stod i formtal 84 när hon gick till aveln.

80-TAL ÅRINGAR ANMÄLDA TILL SÅEF- AUKTIONEN PÅ SÅSTAHOLM 13 SEPTEMBER

(5/6) Cirka 80 åringar är anmälda till Såstaholm varav 15 stycken är uppfödda på Rävdansen.

RÄVDANSENHINGSTARNA DOMINERAR I KLASSIKERNA 1000 GS OCH 2000 GS PÅ TÄBY

(5/6) I Jockeyklubbens 2000 Gs är 5 av de 11 startande avkommor till våra hingstar. Eishin Dunkirk har Smart Bobber, Skrik och Rapid Concolor medan Philomatheia har Frank Lloyd Wright och Philadelfia med i startfältet.

I Diana 1000 Gs har Eishin Dunkirk våra två uppfödningar River of Dreams och Hearts and Bones med.

MAGNETIC SOUTH- 1.12.2 !

(5/6) Magnetic South (Eishin Dunkirk- Lady Alize/ Indian Charlie) var åter nere på 1200 m och visade att det är där han hör hemma, när han igår segrade på Jägersro på kanontiden 1.12,2.

'

BETÄCKNINGSSÄSONGEN NÄRMAR SIG SITT SLUT

(5/6) Det har varit en bra säsong med många fina ston och en fortsatt strålande dräktighet för våra hingstar.

Eishin Dunkirk har betäckt en full bok, c:a 40 ston och Philomatheia hamnar mellan 25- 30 ston.

För att bara nämna några kända ston så har Eishin Dunkirk haft besök av Theatrical Award, Bea Apache, Royal Filly, Summertime och Philomatheia har betäckt bl.a. Point Taken, Ede Sensation, Solvana.

EN FANTASTISK FÖLSÄSONG ÄR ÖVER- 18 FÖL

(20/5) Kl 18.45 fölade Full Footage årets sista föl här på Rävdansen. Vi väntade 18 föl och alla finns nu på plats.

En enda liten förstoppning är det enda problem vi haft. Alla föl har varit pigga och starka och stutsat upp direkt efter fölningen och druckit omedelbart.

Alla föl utom ett har haft toppenresultat på foal- checken. Denna fick plasma efter ett dygn och efter ytterligare ett dygn hade även denna toppresultat på foal- checken. Men i detta fall visste vi att värdena kunde vara dåliga då vi testar alla mammors mjölk efter fölning och just denna mamma hade lite antikroppar i sin mjölk.

Som sagt, en fantastisk säsong med fantastiska föl och som vi alltid säger: Den bästa årgången någonsin!

UNSUNG HEROES-  DALLAS

Rävdansens verkliga hjälte är DALLAS !

Han är nu 29 år och han har varit vår teaser sen han var åring. Han är en fullblodsarab som vi köpte av den dåvarande fullblodsuppfödaren Elisabeth Polheimer. Hon hade köpt honom som sällskap till sin fullblodsåring och när den såldes blev han över.

En ung, busig och skrikig åring. Och han är i stort sett densamma idag. Och vi kan lägga till charmör.

Otaliga är de ungston han skolat inför sina första betäckningar genom åren.

Och ännu idag är han lika pigg och alert även om han har sjunkit lite över ryggen. Varje morgon går han sin runda till stona som är för betäckning. Hälsar och uppvaktar de som är på gång. Ser direkt om det är ett nytt sto i en box och ger henne lite extra uppmärksamhet.

Han är så skicklig på sitt jobb att han nästan kan få ett icke brunstigt sto att visa brunst !!

Dallas är vår hjälte och vi hade inte kunnat klarat oss utan honom.

OH WHAT A NIGHT !

(3/4) Man blir lite sliten när man är uppe under fölningsnätterna, som det oftast är. Vi hade en sån natt förra veckan, när vi fick tre föl på några timmar.

Först att föla var Heart Risk (Lion Heart) som fick en hingst efter Eishin Dunkirk.

Därefter pockade Day to Shine (Aldebarab) på uppmärksamhet när hon födde ett stoföl efter Philomatheia.

Som avslutning var det äntligen tid för Catch Me a Dream (Cape Cross) att sätta en hingst efter Eishin Dunkirk till världen. Hon gick ett år och 4 dagar med den lille innan det var dax. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, och det stämde verkligen i detta fallet.

SALAI VANN PRIX OMNIUM (LISTED) PÅ SAINT- CLOUD

(26/3) Och, undrar kanske någon!

Hans mamma Mabadi (Sahm) är syster till Kufoof (Silver Hawk), mor till bl.a Evans, och är nu dräktig med Philomatheia samt vi har hennes åring, med samma pappa, i hagen.

Salai (Myboycharlie- Mabadi/Sahm) kommer från samma familj som Gr 1- stona Roseate Tern och Red Bloom.

Han går nu mot Poule dÉssai des Poulaines, Gr 1.

LADY ALIZE HAR FÅTT EN HINGST MED PHILOMATHEIA

(26/3) Resultatet blev en helt fantastisk individ som är pappa upp i dagen. Därför går hon tillbaka till Philomatheia även 2014.

ÅRETS UPPFÖDARE OCH ÅRETS HINGST- PLUS ÅRETS STO

(26/3) Förra helgen gjorde vi en snabb utflykt till Malmö och Årets Hästfest.

Och vi hade en fantastisk kväll. Vi visste redan att vi skulle få pris som Årets Uppfödare och att Eishin Dunkirk skulle få pris som Årets Hingst.

Vi fick ta emot två fina pris av SFAF för detta.

Dessutom blev Angel Light Årets Sto 2014. Hon är en dotter till Most Welcome och vår uppfödning Maudie, en dotter till Diaghlyphard.

Björn Humble & Co är stolta ägare och uppfödare till den vackra hästen som är född och uppvuxen här på Rävdansen.

FIRST EXPERIENCE VINNER IGEN- 6 STARTER OCH 3 SEGRAR !

(20/3) Vi följer naturligtvis den 3- åriga avkomman till Lolla`s Spirit i England och nu vann han igen, över 1400 m AW.

3 segrar, en tredje- och en fjärdeplats på 6 starter, det är riktigt bra.

NU ÄR DET FULL AKTIVITET PÅ STUTERIET- BETÄCKNINGAR OCH FÖLNINGAR

(20/3) Årets första fölning blev vårt nya sto LOLLA`S SPIRIT (Montjeu) som 15 februari fick ett stoföl efter nye Juddmonte- hingsten BATED BREATH (Dansili).

Det första stoet att bli betäckt på Rävdansen 2014 blev THEATRICAL AWARD som gick till Eishin Dunkirk.

Föl nummer två blev ELFRIDAs fuxhingst efter Eishin Dunkirk. En pigg krabat på 56 kg som gick upp 2 kg i vikt på 24 timmar, d.v.s. han äter som en häst.

SWING THAT CAT HAR ANLÄNT TILL RÄVDANSEN

(20/3) Swing that Cat har nu flyttat från Ljungstorp till Rävdansen där han nu finns tillgänglig föt betäckningar 2014.

Han har nu sina första 2- åringar i träning hos bl.a. Patrick Wahl och Fredrik Reuterskiöld och rapporterna är mycket positiva.

För Rävdansen innebär det att vi nu har hingstar från de tre ledande hingstlinjerna i galoppvärlden.

Eishin Dunkirk från Mr Prospector, Philomathreia från Danzig och nu Swing That Cat från Storm Cat.

EN RIKTIGT BRA DAG PÅ TÄBY

(26/1) Idag bevakade vi tre hästar på Täby- Alla vann!!

Psiloritis vann även sin andra start och är ett stort hopp inför årgångsloppen. Vårt intresse för Psiloritis är stort då han är första avkomman till vårt nya avelssto LOVES MIRAGE (Pivotal- Lone Spirit /El Gran Senor).

Sen hade vi naturligtvis ögonen på två gamlingar som är uppfödda på Rävdansen: Concorde och Earth Hour- Båda vann !

Härligt att se våra "bäbisar" fortsätta att visa vilja att vinna trots flera tuffa år- Se på Concorde, 23 starter 2013. Årets kämpe 2012+2013!!

UPDATE LOLLA´S SPIRIT: FIRST EXPERIENCE VINNER EN NY SEGER

(26/1) Under vår semester startade nyblivne 3- åringen First Experience och vann en ny seger i England.

Nu två segrar på fyra starter.

WE ARE DANCINANDSINGIN !!!!

SCHERZINGER VANN SANTA MONICA STAKES GR II PÅ SANTA ANITA- !!!!!!!!!!

ETT AV AVELSSTONA PÅ RÄVDANSEN HAR EN STARTANDE I GRADE 2 PÅ SANTA ANITA IDAG- VI HÅLLER TUMMARNA

(25/1) Vissa, främst utländska kretsar, kritiserar svenska uppfödare för att ha för dåliga ston i aveln.

På Rävdansen står Dancinandsingin och hennes dotter SCHERZINGER ( Tiz Wonderful- Dancinandsinging/ A.P.Indy) startar idag i Santa Monica Stakes, Gr 2, på Santa Anita.

Vi hoppas på seger och hästen är riktigt bra och att topptränaren Jerry Hollendorfer tar ut henne med Mike Smith (Zenyattas ständige partner) i sadeln tyder på detta.

Scherzinger är uppfödd av av Lena Hedberg på Hedberg Hall för MecCom Klippan AB:s räkning, d.v.s. Bengt Thomasson.

Dancinandsingin är dräktig med Eishin Dunkirk.

PSILORITIS VINNER DIREKT I DEBUTEN MED 4

(24/1) Efter att vi nu återvänt efter vår semester var det roligt att konstatera att, PSILORITIS,  första avkomman till vårt nya sto LOVES MIRAGE, vann direkt i debuten. Har inte sett loppet själv men enligt uppgift var det riktigt rörigt och att då vinna med 4 längder låter lovande.

Det skall påpekas att uppfödare till Psiloritis är Ture och Jenny Lindblad som fött upp den lovande 3- åringen till de grekiska ägarna, vilka står som formella uppfödare.

Vi köpte stoet därför att det bakom finns mycket spännande i härstamningen och vi har nu andra avkomman, en hingst efter Eishin Dunkirk och hon är åter dräktig med denne. Loves Mirage är en dotter till superhingsten PIVOTAL och även hennes nästa betäckning 2014, med Philomatheia, kommer att passa hennes blodslinjer.

HUR KUNDE JAG GLÖMMA ?? JIMMY MACK VANN JU ULRIKSDALS MINNESLÖPNING

(5/1) (Skyller på Microsoft som hade med en bugg i sitt uppdaterade system som slog ut många olika program för uppdateringar.

Detta fick vi löst förra veckan genom att återinsätta den gamla upplagan).

Men som sagt, JIMMY MACK blev åter en vinnare, 24 november, efter att ha fått ett lopp i kroppen i Malmö.

Målet var att vinna Ulriksdals Minneslöpning innan vintervila. Och det gjorde han, i gammal god stil med en vass avslutning. Och det blev en dubbelseger för båda Eishin Dunkirk och Patrick Wahl då Ede Sensation blev tvåa. Dessutom, fyra blev vår gamla Mister Admiral. Han är fantastisk, den gamle.

100.000 kr till Almrin Racing och 50.000 kr till Ede Racing.'

Jimmy Mack höjdes dessutom till Hkp 89.

SCHERZINGER VINNER ÅTER PÅ SANTA ANITA

(3/1-2014) Vid gårdagens tävlingar på Santa Anita, California, vann Scherzinger ( Tiz Wonderful) en ny imponerande seger för sin tränare Jerry Hollendorfer och jockey Mike Smith.

Detta är en dotter till Rävdansen- stationerade Dancinandsingin (A.P. Indy) och är uppfödd hos Lena Hedberg i Kentucky för MecCom.

Hennes rad är nu 6 starter 3-1-1 och $ 125,374. Denna seger gav $ 36,000.
Dancinand singin är nu dräktig med Eishin Dunkirk.

BETÄCKNINGSAVGIFTER 2014

Eishin Dunkirk: 22. 000 kr 1 oktober. Special Live foal vid betalning senast 7 oktober.

Philomatheia: 20.000 kr 1 oktober. Special Live Foal vid betalning senast 7 oktober.

Transportbidrag för danska och norska uppfödare: 3000 kr

Båda hingstarna är maximerade till c:a 40 ston !

VILKEN AVSLUTNING PÅ 2013!!

(29/12) Vi hoppades på SENSHI ! Det blev även seger för gamle Mister Admiral och Alvena Storm.

Alla tre är avkommor till Rävdansen- hingstar av vilka 2- åriga Senshi och 8- årige Mister Admiral är uppfödda på Rävdansen.

Bakom Senshi finns en sorglig historia som nu slutade lyckligt, när hon tog sin första seger.

Lyckan av att ha fått ett fint föl försvann när hennes mamma plötsligt blev väldigt dålig, några dagar efter fölningen, och togs in på Strömsholm. Hon hade drabbats av en inre blödning och fick till slut tas bort.

Kvar stog vi med en hungrig liten fölunge som saknade sin mamma.

Som tur var hade ett annat sto fölat i dagarna när detta hände, Evangelina, och eftersom hon var ett mycket snällt sto tog hon hand om den lille tillsammans med sin egen unge.

Det blev många fantastiska bilder på en stolt Evangelina och hennes två föl den sommaren, hoppande, skuttande och snuttande på var sin spene, en på varje sida om sin mamma.

Vi gratulerar Hubertus Racing-, gänget till SENSHI-s strålande seger!

2013, ETT NYTT REKORDÅR FÖR RÄVDANSEN!!!

(24/12)

Rävdansen blir åter Uppfödarchampions. Hästar från Rävdansen har vunnit över 5,4 miljoner 2013 !

Philomatheia blir svensk och skandinavisk 2- årschampion med sin första skandinaviska årgång!

Eishin Dunkirk blir tvåa på samma lista!

Eishin Dunkirk blir champion på Stora Listan, för tredje året i rad.

(Och notera hur man gör detta med så mycket färre avkommor än bl.a ACADEMY AWARD)

ÄR EARTH HOUR ÅRETS SISTA VINNARE FÖR EISHIN DUNKIRK ?

(24/12) Han vann i alla fall en utklassningsseger, med 7,5 + 10 l, på Täby Galopp den 20 december.

Men kanske var det inte den sista segern för Eishin Dunkirk och Rävdansen 2013.

Den 29/12 startar 2- årige SENSHI, uppfödd på Rävdansen.

LOLLA´S SPIRIT ÄR ETT NYTT STO PÅ RÄVDANSEN

(24/12) Vid Tattersalls December Sales ropade vi in Montjeu- dottern LOLLA´S SPIRIT dräktig med förstaårshingsten BATED BREATH.

Hon segrade 2 gånger som 3- åring och är syster till HOUSEMASTER TF 119, MASTERMIND TF 114, ALWAYS WAINING TF 102.
Hon har redan nu tre vinnande avkommor och hennes första, Loving Spirit (Azamour)  uppnådde TF 106, och startade i bl.a. Engelskt  2000 Gs, som vanns av Frankel.

Han slog bl.a nya avelshingstarna Rodderic O´Connor (Vinnare av Irish 2000 Gs) och Casamento. Har sedan fortsatt att tävla i handikapper och tjänade runt 500.000 kr under 2013.

Nu i november segrade hennes 2- åring e. Tamayez, First Experience, i sin andra start och fick RPR 82 efter detta.

Bated Breath är en ny avelshingst hos Juddmonte och Dansilis snabbaste son. Ston dräktiga med honom betalades mycket högt på Tattersalls.

Lolla´s Spirit kostade 30.000 Gs.

EN FANTASTISK DAG PÅ KRITERIEDAGEN FÖR RÄVDANSEN!!!!!

(11/11) Vilken dag för våra hingstar och uppfödningar!!

Först vinner första avkomman till Eishin Dunkirk och Sweet Fox Fever, NORTH SIDE GAL, Götalandlöpnning!

Sen vinner HONGKONG STAR Svenskt Kriterium och även han är en son till Eishin Dunkirk.

Till slut vinner ANGEL LIGHT Jockeyklubbens Avelslöpning och hon är en dotter till vår gamle avelshingst MOST WELCOME.

North Side Gal är inte stor men har ett stort hjärta och hon vägrade att förlora. Hon tog bara i mer allt eftersom det behövdes.

Hon ägs och är uppfödd av MecCom Klippan AB. Hon är uppfödd på Rävdansen och vi har själva en helbror till henne som ser fantastisk ut redan nu. För ett tag sedan körde vi iväg urläckre halvbrodern STORMZIG (Philomatheia) till träning hos Fredrik Reuterskiöld.

Och så Svenskt Kriterium: De fyra första i mål är efter våra hingstar och 2:an, 3:an och 4:an är våra uppfödningar!!

Hongkong Star bara vinner och när nu Frank Lloyd Wright sviktade kom Philadelfia upp och blev tvåa. Dessutom, Carlos Lopez är så förbannad på sig själv för att han tog upp hästen när han höll på att passera ledarna in på upploppet. Han menar att han förlorade loppet på den manövern.

Först 100 meter innan målgång fick han igång hästen igen, men då var målet alldeles för nära.

Och så avslutas dagen med att Angel Light åter visar att hon är bäst. Rimligen är hon den hetaste kandidaten till att bli Årets Sto i Sverige.

Och roligt att notera är att hennes mormor Angel Love fortfarande har banrekordet äver dagens distans som nu har stått sig i 20 år.

Angel Light har vi fött upp för Stall Skumpa som dessutom fick 100.000 kr  av Jockeyklubben till att delfinansiera ett köp av ett nytt dräktigt avelssto.

Och prispengar blev det: North Side Gal 140.000, Hongkong Star 275,000, Philadelfia 140.000, Frank Lloyd Wright 67,200,

Magnetic South 44,800, Angel Light 100.000 kr.

SPÄNNANDE SVENSKT KRITERIUM PÅ SÖNDAG- 3 RÄVDANSENUPPFÖDNINGAR STARTAR!

(4/11) Philomatheia och Eishin Dunkirk har två startande var i Svenskt Kriterium på söndag. Dessutom är tre av dessa uppfödda på Rävdansen av åtta startande i Kriteriet. Magnetic South, Frank Lloyd Wright och Philadelfia. Dessutom Hongkong Star från Bent Olsen.

Under dagen gör så äntligen Årets Häst 2012, Jimmy Mack, comeback efter sin skada i våras och är nu ute för att få ett lopp i kroppen inför en start senare i höst på Täby.

BAYAN 3:A I NOVEMBER HANDICAP PÅ LEOPARDSTOWN

(4/11) I den stora November Handicap, med 60,000 Euro till vinnaren, blev BAYAN en fin trea i söndags.

BAYAN (Danehill Dancer- Kindling/ Dr Fong) är en bror till vårt avelssto Catch Me a Dream (Cape Cross).
Såldes som åring på Tattersalls, Bok 1, för Gs 210.000.

PORSENNO 3:A I GR 2- MODERN ÄR SYSTER TILL LADY ALIZE

(4/11) Vid lördagens tävlingar på Capanelle i Rom blev PORSENNO (Dylan Thomas- Miss Mariduff/ Hussonet) trea i Gr 2- löpningen Premio Ribot.

Miss Mariduff är en syster till vårt avelssto LADY ALIZE (Indian Charlie) som på söndag har sin son MAGNETIC SOUTH till start i Svenskt Kriterium.

VI FÖRLORADE MEN VANN ÄNDÅ !

(29/10) Även om FRANK LLOYD WRIGHT (Philomatheia- Little Green Apple/Funambule) "bara" blev tvåa i söndagens Auktionslöp blev vi ändå vinnare när Hongkong Star vann loppet. HONGKONG STAR är en son till vår Eishin Dunkirk och Emarati- stoet Costly Member och är uppfödd av Annika Stalfelt i Kumla.

Här ser vi ett ytterligare prov på hur Mr Prospector fungerar med Danzig- linjen då Emarati är en son till Danzig. 

Hongkong Star fick hkp 83 efter segern och är tillsammans med Eye in the Sky skandinaviens högst rankade 2- åring.

Fantastisk roligt att se båda våra avelshingstar i toppen.

Nu ser vi fram emot Kriteriet!

(Måste ändå säga att Cordrey totalt misslyckats med sin planering av 2- årsloppen.

Det är respektlöst mot 2- åringarna att ha tre storlopp på rad med bara 14 dagar emellan. Minst tre veckor är ett krav.

Några tränare tvingades hoppa över vissa av loppen av denna anledning, för att skydda sina 2- åringar.

Svårt att förklara detta för hästägarna som de redan betalt anmälningsavgifter för alla storloppen!)

SENSHI ALLT BÄTTRE

(29/10) Lite i skymmundan ser vi att SENSHI (Eishin Dunkirk) blir bättre för varje lopp. Nu blev hon en positiv 2:a efter två tredje- platser och vi såg en riktig tuff avslutning från henne över upploppet där hon var den som gick snabbast av alla.

SCHERZINGER VANN ÅTER I USA!

(29/10) SCHERZINGER (Tiz Wonderful - Dancinandsingin/ A.P. Indy) vann även sin andra start för nye tränaren 

Jerry Hollendorfer och jockey Mike Smith på Del Mar.

Stoet är nu dräktig med Eishin Dunkirk. 

260.000 GS FÖR CATCH ME A DREAMS ÅRINGSBROR

(29/10) En hingståring e Galileo- Kindling/ Dr Fong gick för 260.000 Gs på Tattersalls för ett tag sedan.

Detta är en halvbror till vårt sto Catch me a Dream (Cape Cross- Kindling/ Dr Fong) som bl.a blev 2:a i Norskt St Leger.
Hon väntar nu sitt första föl och är dräktig med Eishin Dunkirk.

De senaste åren har hennes syskon sålts för 125,000 Gs och 210,000 Gs bl.a..

EISHIN DUNKIRK HAR GJORT DET IGEN!    LYFTER STOET MED 25 KG NÄR SMART BOBBER VINNER I DEBUTEN !

(24/10) Vid gårdagens tävlingar såg vi en mycket imponerande debutant i 2- årige SMART BOBBER. Efter att tränare/ryttare Madde Smith nästan ramlat av i starten och tappat både stigbyglar och missat starten låg de långt efter fältet och man räknade bort dem helt. Så fel man kan ha.

In på upploppet dök de plötsligt upp i våldsam fart. Det såg ut som ryttaren hade fullt jobb att hålla i sig. Smart Bobber dundrade rakt igenom fältet och försvann med 5 längder från de övriga hårt kämpande hästarna där en annan Eishin Dunkirk- avkomma, Nort Side Gal, blev tvåa.

Mamma till Smart Bobber är Smart Enough, som hade Hkp 50 som högst, avslutade på hkp 48, och tjänade 3.000 kr.

Smart Bobber fick hcp 75 efter sin första start!

Eishin Magic igen!!

Smart Bobber är uppfödd av Bo Helander och vi gratulerar till segern.

STOR DAG FÖR RÄVDANSEN OCH FRANK LLOYD WRIGHT GJORD DET. VANN BREEDER´S TROPHY JUVENILE.

(13/10) Våra avelshingstar hade en stor dag och deras avkommor vann både Breeder´s Trophy Juvenile och Consolation.

Vår uppfödning FRANK LLOYD WRIGHT vann huvudloppet och fyra blev PHILADELFIA, båda söner till vår nya avelshingst PHILOMATHEIA.

Förstapriset gav familjen Nagell- Ericsen 425.000 kr och Almrin Racing tog hem 57.000 kr. Vinnaren tränas av Niels Petersen

och i sadeln satt som vanligt PA Gråberg.

(Innan loppet berättade Nils Petersen att Frank LLoyd Wright hade jobbat tillsammans med DUKE DERBY, som strax innan blivit 2:a i Vinterfavoriterna och var fullständigt överlägsen denne, så vi var väldigt förhoppningsfulla inför loppet)

I Breeder´s Trophy Consolation segrade HONG KONG STAR och trea blev SESHI, båda avkommor till Eishin Dunkirk.

Hong Kong Star är uppfödd  avv Annika Stalfelt och Senshi är uppfödd på Rävdansen för SMS Racing m.fl.

Vi noterar att segraren i Consolation var 4/10- delar snabbare än segraren i huvudloppet och pekar på det felaktiga att publicera en ranking innan förra onsdagen löpningar hann utvärderas. Hade han rankats på den prestationen hade han 

säkert kommit med i huvudloppet.

VÅRA HINGSTAR OCH AVELSSTON HAR MÅNGA I BREEDER´S TROPHY JUVENILE PÅ SÖNDAG

(8/10) Philadelfia ( Philomatheia- Delta Downs), Frank Lloyd Wright (Philomatheia- Little Green Apple), Skrik (Eishin Dunkirk- Seeking the Storm), Evans (Philomatheia- Kufoof), Heart and Bones (Eishin Dunkirk- Blue Jean Baby). Dessutom Hong Kong Star (Eishin Dunkirk).

Det hade också varit spännande att fått se debutvinnande Magnetic South (Eishin Dunkirk- Lady Alize) i huvudloppet. Nu dyker han istället upp i Consolation.

(Konstigt system, att man släpper rankingen till Breeder´s på förmiddagen när man samma eftermiddag har startande hästar som siktar på detta lopp, som Magnetic South. Kommer inte in på poäng men hade kanske rankats in på sin prestation i debuten?)

NYTT STO TILL RÄVDANSEN

(8/10) Av Valmir de Azeredo har vi köpt ENERGIA CINTILANTE (Brz) (Torrential- Key Largo/Roi Normand). Hon har i år fått sitt första föl efter Mingun men ombetäcktes inte 2013.

Torrential är efter Mr Prospector- sonen Gulch och modern är efter den närmast legendariske hingsten Roi Normand, en son till Exclusive Native.

Energia Cintilante har vunnit i Dubai och har Hcp 84 som högst.

Syster till ENERGIA DUST, Hcp 94, och Gr2 och Gr3- vinnaren Energia Elegante, som nu tävlar i Australien för Stefan Friborg.

Eftersom Energia Dust är efter en son till Danehill (Danzig) är det självklart att hon går till Philomatheia (Danzig) 2014.

MAGNETIC SOUTH VINNER I DEBUTEN

(2/10) Vår tredje 2- årsvinnare blev MAGNETIC SOUTH (Eishin Dunkirk- Lady Alize/Indian Charlie) som segrade i sin debut på Jägersro idag. Dessutom på en strålande tid, vilket förhoppningsvis gör att han rankas in i Breeder´s Trophy Juvenile den 13 oktober.

Han är andra avkomman och vår första uppfödning efter spännande Lady Alize. Hon är nu dräktig med Philomatheia.

Vi hade en helsyster till Magnetic South på årets SÅEF- auktion som vi ropade tillbaka då den inte nådde sin reserv.

Magnetic South tränas av Fredrik Reuterskiöld och ägs av Mr Ascot.

PHILADELFIA ÄR TREDJE 2- ÅRSVINNAREN FÖR PHILOMATHEIA

(30/9) Vid gårdagens tävlingar på Täby Galopp vann Philadelfia en överlägsen seger efter att ha lämnat fältet när de svängde in på upploppet.

6,5 längd blev det till slut. Han är halvbror till Årets Häst 2012, JIMMY MACK, och han blir bara bättre och har nu börjat förstå att man tävlar mot varandra.

Uppfödd av Rävdansen och ägd av Arlmrin Racing, tjänade han 58.000 kr.

Mamma Delta Downs har i år fått sitt sista föl, en helbror till Jimmy Mack. Hagen räcker knappt till när han dundrar runt och ser bara fantastisk ut.

Under tävlingarna debuterade två av våra "bäbisar", NORTH SIDE GAL och SENSHI. Den förra blev lurad på segern på mållinjen som tvåa och Senshi blev trea. Båda är döttrar till Eishin Dunkirk och detta var en lyckad debut för båda som förlorade mot en rutinerad import.

I Norge såg vi senast Philosofical bli en plusbetonad trea efter några uppsnackade importer. Ägaren fortsätter att rida och vi får hoppas att hästen blir ryttarförstärkt snart, för då vinner även han.

DANCINANDSINGIN- AVKOMMA SÅLDES FÖR $ 55.000 PÅ KEENELAND

(20/9) Hennes åring efter City Zip gick för $ 55.000 och Bengt Thomasson var på plats i Lexington. I och med denna försäljning avlutade MecCom sin uppfödning i USA och koncentrerar sig nu på avel i Sverige.

Dancinand singin (A.P.Indy) är nu dräktig med Eishin Dunkirk på Rävdansen.

QUITE A MISSION ÄR SKADADE- TVINGAS AVSLUTA SÄSONGEN

(20/9) Efter att ha löpt långt under sin kapacitet i sina senaste starter har man nu funnit att han har tävlat med en inflammation i en framkota.

Man tror att han haft detta problem hela säsongen, trots att han vunnit 2000 Gs och Danskt Derby. Även i dessa segerlopp har han löpt långt under sin bästa form. Man hoppar nu över resten av säsongen och nu kommer han att medicineras för inflammationen och eventuellt opereras för att vara frisk till nästa säsong.

$400.000 FÖR SYSTER TILL DAY TO SHINE PÅ KEENELAND

(18/9) Day to Shine (Aldebaran) står på Rävdansen och är dräktig med Philomatheia och har en hingst vid sin sida efter Summerbird.

På Keeneland såldes hennes syster, Nr 861, efter nye TALE OF EKATI - Ellie´s Moment/ Kris S, för $400.000.

Day to Shine har en 2- åring, SHINE TODAY, efter Monarchos i träning hos Patrick Wahl. Ägs av MecCom.

På Rävdansen finns även hennes svenskfödda stoåring efter Stevie Wonderboy som är till salu.

$130.000 FÖR AVKOMMA TILL DANCINANDSINGIN- DOTTERN BAMBOLINA

(18/9) Vid gårdagens auktioner på KEENELAND såldes en åring, Nr 2434, efter Kitten´s Joy - Bambolina/War Chant för $130.000. Bambolina är en dotter till Dancinandsingin (A.P. Indy) som nu är stationerad på Rävdansen.  Dancinandsingin ägs av MecCom och hon är dräktig med Eishin Dunkirk.

ELODIE SÅLD FÖR 250.000 KR TILL STALL CHAMBRE HOS BENT OLSEN

(18/9) Vid lördagens SÅEF- auktion i Täby sålde vi ELODIE (Philomatheia- Word in Spanish/Funambule) för 250.000 kr och hon går nu i träning hos Bent Olsen på Klampenborg.

Vi hade även ASTRUD (Eishin Dunkirk- Lady Alize/Indian Charlie) till salu men den ropade vi åter och vi kommer att sätta henne i träning hos Patrick Wahl om vi inte finner någon köpare till henne.

Las Pampas Polo Team ropade tillbaka Rävdanseuppfödde JULIEN DELAMARE (Academy Award- Seeking the Storm/Lujain) för 170.000 kr och han går nu i träning hos championtränare Niels Petersen på Övrevoll.

Seeking the Storm ägs numera av Rävdansen och hon har en helbror till Skandinaviske Mästaren för 2- åringar 2013, SKRIK, vid sidan och är åter dräktig med Eishin Dunkirk.

ANGEL LIGHT VANN LANWADES STUD STAKES- LISTED

(18/9) Tommy Gustafsson- tränade ANGEL LIGHT (Most Welcome- Maudie/Diaghlyphard) vann sin första Listed- löpning när hon tog hem Lanwades Stud Stakes i söndags. Hon är uppfödd här hos oss på Rävdansen för Stall Skumpa, d.v.s. Björn Humble & Co. Speciellt kul för Björn, som inte var plats då han är konvalecent efter en komplicerad knäoperation. Men han satt vid sin dator och fick se Angel Light speeda förbi hela fältet, trots en sen start.

Angel Light mor, Maudie, håller jag för en av de absolut bästa hästar vi fött upp. Tyvärr blev hon såld efter att Angel Light fötts och ännu sorgligare är att hon slutade sina dagar efter något år hos sin nye ägare.

NY "STORLOPPSDUBBEL" FÖR EISHIN DUNKIRK I NORGE

(7/9) Vid gårdagens tävlingar på Övrevoll vann SKRIK sin tredje raka seger i Norsk Rekryteringslopp. Tjänade 62.500 NKR.

Vid auktionennästa lördag kan vi presentera halvbrodern Julien Delamare efter vårt sto Seeking the Storm och Academy Award.

Senare på kvällen vann så LEGAL MEMORY 100.000 Nkr när han segrade efter att ha kommit från sista plats till första med en patenterad Eishin Dunkirk avslutning. Tog även han sin tredje raka seger.

I Norge finns 3 avommor till Eishin Dunkirk: Skrik, Legal Memory och Quite a Mission.

ÄR DET SANT ?  - TRIPPELSEGER I SM FÖR 2- ÅRINGAR

(1/9) Igår hände det osannorlika att Rävdansen tog de tre första platserna i SM för 2- åringar. Och vilken start för vår nya avelshingst PHILOMATHEIA (Danzig). De två första i mål var söner till honom, FRANK LLOYD WRIGHT och PHILADELFIA, och på tredje plats kom

HEARTS AND BONES,  ett sto efter vår andra hingst, Eishin Dunkirk. (Dessutom var Hong Kong Star (Eishin Dunkirk) femma.

Alla tre imponerade enormt och det kan bli en väldigt rolig höst för oss och alla andra kring dessa tre.

250.000 kr + 125.000 kr + 60,000 kr tjänade de tre.

SCHERZINGER VINNER PÅ DEL MAR- WERE THE SURF MEETS THE TURF

(1/9) Vid nattens tävlingar vann SCHERZINGER (Tiz Wonderful- Dancinandsingin/ A.P.Indy) sin första seger över 1200 m på Del Mar i Californien. Uppfödd av MecCom i USA hos Lena Hedberg vann hon med 1,5 l över ett bra fält. Tränad av en av USA:s främsta tränare, Jerry Hollendorfer och riden av en av USA:S främsta jockeys, Mike E. Smith. Segern gav $ 45.000 !

Dancinandsingin finns numera i Sverige på Rävdansen och är dräktig med Eishin Dunkirk. Hon kom hit i höstas efter att inte ha blivit dräktig med Breeder´s Cup- vinnaren Drosselmayer.

MecCom har en åring efter henne och City Zip som skall upp på Keeneland i september. Blir spännande att följa vad denna kan betinga.

TVÅ VINNARE FÖR SEEKING THE STORM: SKRIK, SKANDINAVISK MÄSTARE FÖR 2- ÅRINGAR, OCH TUSEN TAKK!

(28/8) På norska Derbydagen hade vårt sto SEEKING THE STORM (Lujain) två segrande avkommor. Först segrade 2- åringe, SKRIK (Eishin Dunkirk) i Skandinaviskt Mästerskap och därefter vann också TUSEN TAKK ( Academy Award).

Skrik vann 115,000 Nkr vid sin seger, den andra raka, och är den tredje segrande avkomman efter Seeking the Storm. Alla hennes avkommor är därmed segrare. Tusen Takk, Seeking Dunkirk och nu Skrik.

Hon har en åring efter Academy Award som kommer upp på stockholmsauktionen, ett föl på Rävdansen och är åter dräktig med Eishin Dunkirk.

"THE WINNERS KEEP COMING"- IDAG VANN DOUBLE NINE I GÖTEBORG

(18/8) Som storfavorit vann DOUBLE NINE (Eishin Dunkirk) sin första seger idag i Göteborg. Blev lämnad i ingenmansland mitt i banan på upploppet och såg ut att förlora, då hon inte såg hästen vid rail, tills PA Gråberg styrde henne in mot den enda konkurrenten som fanns kvar och så fort hon såg att det fanns en häst att tävla med tog hon tag i bettet och axade förbi stallkamraten Stratecix.

Rävdansenuppfödd och ägs av Stall Tjäder. Tjänade 33.000 kr + bonus 40 %, totalt 46200 kr.

GIRL FROM IPANEMA TJÄNAR 140.000 KR OCH CONCORDE TAR ANDRA SEGERN DENNA VECKA

(17/8) Två Rävdansenuppfödda hästar segrade vid kvällens tävlingar på Täby Galopp.

I onsdags segrade Concorde (Most Welcome) och nu togs andra segern denna vecka. Uppfödd hos oss för författaren Helena "Colorado" Mansén och nu i träning hos Sandra Brolin.

I dagens huvudlöpning, en stosprint över 1200 m var det så dags för Girl from Ipanema (Eishin Dunkirk) att ta årets första seger och vinna 140.000 kr till sina ägare Malea Racing. Efter en imponerande spurt kan vi nu säga att hon är tillbaka efter skada och lång sjukdom för nu var hon bra, på en för henne för kort distans.

LEGAL MEMORY VINNER FEARNLEYLOPPET I NORGE

(16/8) På Övrevoll vann LEGAL MEMORY (Eishin Dunkirk) dagens huvudlopp, Fearnleyloppet, med 115.000 Nkr till vinnaren. Efter att ha legat bland de sista och fått en katatrofsväng in på upplopsrakan vann han ändå enkelt till slut.

Efter att ha bytt tränare och inte minst viktigt, ryttare, var detta andra raka segern efter att han avlagt sitt maiden i den förra starten.

Nu var det åter Rafael de Oliveira som red och speedade ner fältet som bestod av några av de bästa norskfödda hästarna just nu.

EARTH HOUR, YAMATO OCH CONCORDE VINNER !

(16/8) Vid tävlingarna på Täby Galopp i onsdags vann EARTH HOUR (Eishin Dunkirk) efter att inte visat något på länge. Förklaringen är att han under lång tid varit sjuk och haft blodvärden som knappt existerar. Dessa hade nu plötsligt vänt och i sitt sista jobb var han enligt uppgift "ruggigt bra" och direkt så vann han en imponerande seger efter enorm avslutning.

I loppet efter segrade så YAMATO (Eishin Dunkirk) i sin andra start. Ledning från start till mål var det enkla receptet. I sin första start sprang han och gnäggade på tjejerna men med blinkers på så var han denna gång helt koncentrerad på att springa och inte att jaga tjejer.

Fick hcp 78 på prestationen och lär vara klar för Breeder´s Classic om man nu väljer att gå ut där.

Under dagen segrade sedan CONCORDE (Most Welcome) väldigt enkelt.

QUITE A MISSION- VAD ÄR DET FÖR FEL ?

(16/8) Efter två riktiga plattmatcher undrar man vad som är fel. Har han helt tappat formen eller har han något problem?

Gavs visserligen en riktigt dålig resa sist men det kan inte vara hela förklaringen. Och att de första i mål alla stod att finna på innerspåren 1-6 är dock värt att notera. Tåget gick direkt i starten och de som inte var på plats i tätgruppen var körda direkt.

Kommer han ut i Breeder´s Classic är nu frågan?.

PAID VANN BREEDER´S TROPHY MILE

(28/7) För andra året i rad vann en avkomma till Eishin Dunkirk Breeder´s Trophy Mile. Förra året vann Jimmy Mack och nu var det

PAID (Eishin Dunkirk- Lala TopTop/Mr Eubanks) som efter en formidabel avslutning bärgade de 490,000 kronorna. På sin väg till segern "körde hon över" VIRGIL knappt 100 m från mål. Tror nog att denne vunnit loppet utan den störningen, för den var av det kraftigare sorten och just under slutforceringen. Slutade ändå på femte plats på samma tid som 3an  och 4an i mål, efter att åter fått upp farten igen.

Paid är född och uppvuxen på Rävdansen och uppfödd för Mette Kjesli.

(Namnet Paid? Ett skämt! För han är definitivt inte Paid!)

Rävdansenuppfödda hästar har nu vunnit Breeders Trophy Mile 2008, 2010, 2012 och 2013. Först var det Arcus, sen Wakayama, Jimmy Mack och nu Paid.

Och åter har Eishin Dunkirk "kokat soppa på en spik", som vi sett så många gånger förr. Lala Top Top uppnådde som högst formtal 66!!!

SKRIK !!   -  ÅRETS FÖRSTA 2- ÅRSVINNARE FÖR EISHIN DUNKIRK

(25/7) SKRIK (Eishin Dunkirk- Seeking the Storm/Lujain) vann kvällens stora 2- årslöpning på Övrevoll förhållen med 4,5 längd och 62.500 NKR.

En son till Rävdansenstoet Seeking the Storm och helbror till SEEKING DUNKIRK.

På Rävdansen finns hennes åring e. Academy Award, som skall upp på SFÅF- auktionen 14 september.

I år har hon en helbror till de båda Eishin Dunkirk- bröderna på Rävdansen och hon är åter dräktig med samma hingst.

2014 går hon till Philomatheia för att kopiera den erkänt lyckade komben mellan Danzig och Mr Prospector.

BREEDER´S TROPHY MILE-        6  AV  15  ÄR UPPFÖDDA PÅ RÄVDANSEN!!!!!!

(22/7) Quite a Mission, Double Nine, Paid, Virgil, Pretty Boy Floyd, Redwing. Alla är födda och uppvuxna på Rävdansen!

På Breeder´s- dagen den 27 juli startar även Girl From Ipanema, Rockport Sunday inom Scandinavian Championship- serien.

Denna dag debuterar äntligen Eishin Dunkirk- sonen Yamato, som är uppfödd av Wiola och Conny Mobeck, och den följer vi med spänning.

VILKEN FANTASTISK START FÖR PHILOMATHEIA !!

(13/4) Under lite drygt en vecka har vi nu sett de första avkommorna i Skandinavien efter vår nya hingst PHILOMATHEIA (Danzig).

Och vilken start ! Två har vunnit direkt i debuten, EVANS och FRANK LLOYD WRIGHT. Whishful var tvåa i sin debut och PHILADELFIA en mersmakande trea efter Evans (Satt fast). Trea blev även Philosofical i sin debut. Detta ur en kull på enbart nio avkommor!!

Tränare som Patrik Wahl och Niels Petersen är närmast lyriska över sina Philomatheia- avkommor.

Det blir en ny spännande säsong att följa nykomlingarna från Rävdansen.

RÄVDANSENHINGSTARNA HADE EN FANTASTISK SÖNDAG

(1/7) Eishin Dunkirks son, Rävdansenuppfödda QUITE A MISSION, vann Danskt Derby på Klampenborg.

På San Siro i Milano vann Philomatheias son PATTAYA en Gr3- löpning.

Quite a Mission vann 400.000 Dkr och Pattaya 40.000 Euro.

Quite Mission hoppar nu troligen över Breeder´s Trophy Mile och går direkt till Svenskt Derby.

AVELSSTO- SIDAN UPPDATERAD MED DRÄKTIGHETER INFÖR 2014

QUITE A MISSION VANN JOCKEYKLUBBENS 2000 GS

(12/6) Quite a Mission blev spelad till stor favorit men hamnade åter på en potatisåker i stil med den på Klampenborg senast. Hatade varje meter av loppet men lyckades vinna ändå, trots att han inte vid något tillfälle tog bettet, enligt PA Gråberg. Att vinna ändå visar på enorm kapacitet.

Han sprang in 420.000 kr med bonus till Stall Trick or Treat. Det såg för en sekund ut att bli en Rävdansen-dubbel när Virgil gick upp i ledningen tillsammans med QAM i början av upploppet, men han slutade en strålande fyra.

En annan som är född och vuxit upp på Rävdansen är Stall Skumpas ANGEL LIGHT. Hon gjorde en strålande löpning och hotade om segern i Listedloppet BLOOMERS och visade att hennes seger över EDE SENSATION förra året inte var någon fluke. Grattis till Stall Skumpa, Björn Humble & Co!!

Dagens besvikelse var att se Jimmy  Mack bli sist i Stockholms Stora Pris. Redan på bortre lång kände Carlos Lopez att kraften inte fanns där och lät honom ta det lugnt mot mål. Fortfarande, efter nästan en månad, är han fortfarande inte frisk och mådde inte så bra idag efter loppet. Tungt för Patrick när i stort sett hela stallet står still och är mer eller mindre sjuka.

En annan besvikelse var att DEA KALEJS blev struken. Dagen innan Diana 1000 Gs lyckades hon sparka bakut i skrittmaskinen och slå upp ett gigantisk sår på ett bakben. Istället för att stå i startboxarna stod hon istället på Ulltuna, där hon opererades.

När man sen såg loppet insåg man att detta skulle hon haft en stor chans att vinna. I sin årsdebut för 2 veckor sedan slog hon vinnaren av Diana 1000 GS med tre lätta längder och hade gått fram stort efter det loppet. Vi beklagar ägare och tränare och hoppas att hon kan komma tillbaka under säsongen.

TORSDAG MORGON: MOT GÄRDET - FÖR GALOPPEN!

(6/6) Bilen är tankad, taffeln är packad och vädret är kanon! Vi håller tummarna för att detta blir bra.

FYRA RÄVDANSENUPPFÖDDA I JOCKEYKLUBBEN 2000 GS OCH EN I DIANA 1000 GS

(5/6) Hela fyra hingstar som är uppfödda på Rävdansen startar i 2000 Gs på Täby Galopp. Stor favorit blir vår QUITE A MISSION men jag varnar för alla våra, VIRGIL, SEEKING DUNKIRK och kanske även för AMERICA (Lite kort).

Tyvärr har hela bunten fått dåliga startspår och det gäller även vår uppfödning DEA KALEJS i Diana 1000 Gs. Men kan Espen tråckla henne genom fältet har hon en häftig speed att ta till.

PATTAYA HÖGRE RANKAD ÄN DEN SKANDINAVISKA TOPPEN.

(5/6) En genomgång av Racing Posts ranking av världens bästa hästar, 4 åringar och äldre, visar att Philomatheias son PATTAYA står i RPR 107. Den högst rankade skandinavienbaserade hästen är PLANTANGENET på 105 och därefter BANK OF BURDEN på 102.

Ger kanske en ledtråd till vad vi kan förvänta oss av PHILOMATHEIA i Skandinavien kommande år ??.

FÖLNINGSSÄSONGEN ÄR ÖVER!

(5/6) Föl nummer arton och årets sista fölning blev en hingst, son till Swing that Cat och Graceful Pegasus. Hela ekipaget ägs av Mec Com Klippan, d.v.s. Bengt "Gurra" Thomasson.

Slutresultatet blev 12 hingstar och 6 ston fölningssäsongen 2013.

HELT OOOOTROLIGT!

(30/5) Se nedan på våra starthästar!

Pretty Boy Floyd vinner 2000 Gs Trial och 84.000 kr.

Dea Kalejs vinner 1000 Gs Trial och 84.000 kr. Tvåa blir Paid i samma lopp! En dubbel Rävdansen!

Alla är avkommor till EISHIN DUNKIRK och båda vinnarna tränade av Roy Arne Kvisla. (Tack Roy och PA för ett strålande arbete.)

IDAG "RYMMER" VI FRÅN STUTERIET FÖR ATT SE VÅRA UPPFÖDNINGAR PÅ TÄBY

(29/5) Idag startar Pretty Boy Floyd, Dea Kalejs och Paid.

I ITALIEN SEGRADE MASTER FITZ

(29/5) I Italien har Philomatheia två startande avkommor, Pattaya och Master Fitz. Efter att Master Fitz segrade i måndags har nu båda vunnit 2013.

HAN VANN !

(29/5) Sedan Rossmoss Tyson blivit diskvalificerad är nu Quite a Mission vinnare av Derbytesten på Klampenborg. Han är då ännu en av våra årsdebuterande avkommor som vinner direkt. Går nu mot (Jockeyklubben) 2000 Gs på Täby Galopp den 11 juni.

QUITE MISSION TVÅA I ÅRSDEBUTEN   -   ELLER VANN HAN??

(20/5) Vid gårdagens Derbytest på Klampenborg slutade Quite a Mission två, slagen med en halv längd, efter en resa fylld av problem. Hade uppenbara problem att hantera den bottenlösa banan och hängde knappt med fältet och var i stort sett på fel plats under hela loppet. Först på slutet kunde han hänga på hästarna framför och kunde kryssa sig fram till andraplatsen.

Eller vann han??

Det visade sig att vinnaren inte var kvalificerad att starta i loppet som var utskrivet för hästar anmälda i Danskt Derby och därför riskerar att diskas.

I sådant fall vann även Quite a Mission i sin årsdebut på den extrema hemmabana som Klampenborg är. Nu har han känt på den knepiga banan även om det nu var under extrema väderförhållanden.

FÖL NUMMER 17 HAR ANLÄNT- EN FÖLNING KVAR!

(17/5) I natt fölade vårt sto Love´s Mirage (Pivotal) en fuxhingst efter Eishin Dunkirk. Hennes första avkomma, efter olycklige Maybach, är i träning hos Patrick Wahl.

Detta var årets sjuttonde föl på Rävdansen och nu väntar vi bara på ytterligare ett. Allt har gått bra så här långt så nu hoppas vi på att den sista fölningen går lika bra som alla tidigare.

SEEKING DUNKIRK VINNER I ÅRSDEBUTEN- MOT 2000 GS

(16/5) Rävdansenuppfödda SEEKING DUNKIRK (Eishin Dunkirk- Seeking the Storm/Lujain) tog en imponerande seger i sin årsdebut på Täby Galopp. Ledning från start till mål, till synes cruising och sen med en patenterad Eishin Dunkirk- avslutning vann han med 2.5 längd.

Vann i sin tvåårsdebut på Täby 2012 men plågades sen av skenben som till slut visade sig vara en urkalkning i ett skenben. Det var en förtvivlad Are Hyldmo som då kunde konstatera att han hade en kanon i stallet, som lekte med Cave Man i träning, men till slut fick man avbryta säsongen. Are trodde då att SEEKING DUNKIRK skulle kunnat matcha de bästa 2- åringarna i Skandinavien.

Siktet är nu först inställt mot 2000 Gs (Jockeyklubbens) där Rävdansen ser ut att kunna ha tre startande, Quite a Mission, Virgil och förhoppningsvis Seeking Dunkirk.

Seeking the Storm, som numera ägs av Rävdansen,  har i år fött en helbror till Seeking Dunkirk och här finns också en åring efter Academy Award, som ägs av Las Pampas Polo Team. Stoet går åter till Eishin Dunkirk.

PATTAYA BLIR 3:A I GRUPP 1!!!!!!!

(14/5) PHILOMATHEIAS son PATTAYA blev i söndags knapp slagen 3:a i Premio Presidente Della Republica Gr1, 2000 m T på Capannelle i Rom. Huvud från andraplatsen och en halv längd ytterligare fram till segraren kom han med en patenterad avslutning som höll på att räcka till seger.

Prissumman i loppet var 207.000 Euro.

Detta är förmodligen den bästa prestation en skandinavienbaserad hingst har lyckats med och jag ser ingen nuvarande hingst som varit i närheten. Detta är ett lopp som ingår i Pattern Race- systemet i motsatts till de sydamerikanska grupploppen som är helt egna uppfinningar.

Och tråkigt nog så hänger våra uppfödare inte med i svängarna då Philomatheia endast har 12- 13 bokningar 2013. Men vi kan konstatera att det är flera riktigt kvalitativa bokningar.

FLER FÖLNINGAR PÅ RÄVDANSEN:

(14/5) Helsyskon till PRETTY BOY FLOYD, ett strålande exemplar, har Blue Jean Baby fått. Vidare har VIRGIL och GIRL FROM IPANEMA fått en helsyster. Mamma, Little Green Apple!.

Spännande ASUNCION, syster till Jimmy Mack med Most Welcome som far, har fått en hingst efter Eishin Dunkirk, som blir något i stil med 3/4- bror till Jimmy Mack.

Seeking the Storm har fött en helbror till SEEKING DUNKIRK. (Denne årsdebuterar på Täby 15 Maj. )

DELTA DOWNS HAR FÖTT EN HELBROR TILL JIMMY MACK!

(9/5)En stor fin fuxbror till Jimmy Mack blev den sista avkomman till Delta Downs på Rävdansen. Hon får nu övergå till pensionärslivet när vi i höst skiljer av hennes årsföl efter väl förättat värv för oss. Nu väntar vi med spänning på att få se hennes 2- åring efter Philomatheia, Philadelfia, i träning hos Patrick Wahl.

En sammanfattning av första delen av 2013 där vi efter diverse dataproblem nu skall försöka hålla uppdateringen igång!!

Segrar:

JIMMY MACK vinner i årsdebuten.

VIRGIL vinner i årsdebuten och höjer sitt tal till 84.

PRETTY BOY FLOYD vinner i årsdebuten.

REDWING vinner i sin andra start.

(PAID borde ha vunnit både sin första och andra start.)

CONCORDE vinner.

MISTER ADMIRAL vinner.

RICH AND FAMOUS vinner.

NYTT ÅR OCH NYA TAG 2013 !!!!!

2012- ETT FANTASTISKT ÅR FÖR OSS PÅ RÄVDANSEN

-Sveriges och Skandinaviens i särklass ledande uppfödare 2012

-Eishin Dunkirk ledande avelshingst Stora Listan

-Eishin Dunkirk ledande avelshingst 2- åringar

- De tre vinstrikaste svenskfödda hästarna 2012 är alla efter Eishin Dunkirk

- Avkommor till Eishin Dunkirk vann samtliga Breeder´s lopp i Sverige 2012

-Jimmy Mack vinstrikaste häst i svensk träning och Årets Häst

-Ede Sensation näst vinstrikaste häst i svensk träning och Årets Sto och Årets äldre häst

-Jimmy Mack, Ede Sensation, Quite a Mission är de tre vinstrikaste skandinavienfödda hästarna 2012

-Quite a Mission, Skandindinaviens vinstrikaste 2- åring och högst rankade skandinavienfödda 2- åring.

Vi tackar alla tränare, hästägare och uppfödare som gjort detta fantastiska år möjligt !

HIDDEN RANSOM- SON VINNER I ROM

(5/1) SAMYSILVER (Indian Charlie), en son till Hidden Ransom (Silver Ghost) vann igår på ALW i Rom. Han har nu raden 16st 6-2-1.

Hidden Ransom går till Philomatheia liksom en flertal av våra ston på stuteriet 2013. De avkommor vi sett, både egna och andras uppfödningar,  imponerar stort och vi vet att han producerat avkommor i Italien i paritet med det bästa som fötts upp i Skandinavien, på mycket enkelt stomaterial och nu ger vi honom chansen med lite bättre ston, när vi nu etablerat Eishin Dunkirk som en skandinavisk topphingst.

TVÅ NYA USA- STON HAR NU ANLÄNT TILL RÄVDANSEN

(5/1) I dagarna har de sista MecCom- hästarna anlänt till stuteriet från Kentucky.

Day To Shine (Aldebaran),  dräktig med Summer Bird samt Dancinandsingin (A.P. Indy).

Den senare tog sig inte med Breeders Cup Classic- vinnaren Drosselmeyer 2012. Hennes 2- åring, Scherzinger, efter Tiz Wonderful debuterade med en lovande 2:a plats på Calder för någon vecka sedan.

Med Day to Shine följde även en åring efter Stevie Wonderboy som nu gått i träning hos championtränaren Patrick Wahll på Täby.
Båda stona kommer att betäckas på Rävdansen 2013.

TAPIT- SON TILL HIDDEN RANSOMS HELSYSTER FÖR $350.000

(2/12) GHOST DANCING (Silver Ghost) är en helsyster till HIDDEN RANSOM på Rävdansen och hennes åring efter TAPIT såldes för $350.000 vid Keeneland i November.

Hidden Ransom, som är den framgångsrikare av de två helsystrarna som löphästar, skall i år betäckas med PHILOMATHEIA.

Hon är redan mor till två vinnare, bl.a. SAMYSILVER, 4 segrar som 3- åring och 76,963 Euro.

VIRGIL BLEV EISHIN DUNKIRKS SJUNDE 2- ÅRSVINNARE 2012

(30/11) Vid gårdagens tävlingar på Jägersro segrade 2- årige VIRGIL (Eishin Dunkirk-Little Green Apple/ Funambule) med Elione Chaves i sadeln. Helbrodern till Girl from Ipanema hade otur i Kriteriet när hästen i grannboxen lade sig och kom under och in hans startbox, varvid han räddade sig själv med att bryta sig ut, och blev sedan struken. Detta verkar dock inte ha satt några spår i startboxarna utan den Otto Silvferschiöld- ägde och Lennart Jr tränade 2- åringen vann säkert, trots en förstakurva i fjärde och något liknande i andra. Fortfarande lite grön i sitt uppträdande blir han lite bättre för varje lopp och den följer vi med spänning under 2013.

Little Green Apple är åter dräktig med Eishin Dunkirk och hennes åring 2012, Frank Lloyd Wright (Philomatheia), köptes av Einar Nagell- Ericsen och går i träning till Niels Petersen på Övrevoll.

Eishin Dunkirks sjätte vinnande 2- åring, VESPER, i träning hos Johan Reuterskiöld, har vi inte rapporterat tidigare, när han vann imponerande över 1000 m på Jägersro.

Av Eishin Dunkirks sju vinnande 2- åringar är 6 uppfödda på Rävdansen:

America, Seeking Dunkirk, Quite a Mission,Vesper, Virgil och Dea Kalejs.

STORSLAM FÖR EISHIN DUNKIRK- HANS AVKOMMOR VANN ALLA STORLOPPEN

(25/11) Vid söndagens tävlingar vanns Auktionsloppet av vår uppfödning QUITE A MISSION (Eishin Dunkirk- Theatre Antique/Theatrical)  med

7 lätta längder och tjänade 250.000 kr till sina ägare Stall Trick or Treat. Han passerade därmed 1 miljon kronor intjänat som 2- åring och går nu till vintervila. Och vintervilan kan möjligen äga rum i Dubai, dit han fått möjlighet att åka, om man så önskar, efter att ha fått TF 92p vilket innebär att han får resan betald.

I Skandinavien står han i 86, ett kg under topprankade Diamant, och är i särklass högst rankade skandinavienfödda häst.

I Michael Kahns Minneslöpnning, tillsammans med Svenskt Derby det bästa 3- årsloppet i Sverige 2012, gjorde JIMMY MACK (Eishin Dunkirk- Delta Downs/Deputy Minister) processen kort med de bästa importena i Skandinavien. I frånvaro av ordinarie ryttare Carlos Lopez gjorde Rafael de Oliveira en perfekt styrning, med Jimmy Mack i ryggen på ledarna lyfte han ut honom 300 kvar och han spurtade ner motståndarna.

Efter loppet var ryttaren nästan chockad i vinnarcirkeln och berättade att han höll på att ramla av hästen när Jimmy Mack slängde in överväxeln. Han hade aldrig känt på en sådan acceleeration förut. "Amazing" upprepade han gång på gång!

Och när vi var på väg mot vinnarcirkeln kom den normalt sett så samlade tränaren Patrick Wahl hoppande och skuttande av gjädje. Även detta får sägas vara Amazing.

Jimmy Mack tjänade nu 175.000 kr till Almrin Racing Stable och har bara i år tjänat närmare 1,6 miljoner. Efter loppet höjdes han till Ft 87.

Som uppvärmning till dagens totalt 4 segrar för Patrick Wahl vann EDE SENSATION (Eishin Dunkirk) Ulriksdals Minneslöpning med huvud före stallkamraten, fantastiske ERROLL, lika mycket som hon förlorade loppet med året innan, till samme Erroll. 125.000 kr till ägande Ann- Louise Sandås och Ede Sensation passerade även hon miljonen i insprunget 2012.

NEDAN FÖLJER EN KORT SAMMANFATTNING AV VAD SOM HÄNT SEDAN SENASTE RAPPORTERINGEN

(15/11)Det har varit mycket intensivt arbete sedan auktionen där vi nu skiljt av alla 12 fölen från sina mammor och därför släpar rapporteringen efter.

QUITE A MISSION VINNER SVENSKT KRITERIUM- VÅRT FEMTE!

På Jägersro vann vår uppfödning Quite a Mission (Eishin Dunkirk- Theatre Antique/Theatrical) Svenskt Kriterium med 6,5 längd, trots att han löper väldigt grönt. Han har uppenbarligen en enorm kapacitet och står i Hcp 86, högst av någon i sin syskonskara som 2- åring, som innehåller bl.a Mission Possible och Theatrical Award.

Han är även den högst handikappade skandinaviskfödda 2- åringen och endast 1 kg under toppnoteringen, inkl. importer.

Går nu ut i Auktionsloppet på Täby Galopp den 25 november och skulle han vinna detta passerar han miljonen i insprunget som 2- åring.

PHILOMATHEIA- NYHETER

Hans son PATTAYA vann åter i Italien förra veckan.

BALANCE THE BOOKS, en systerson till Philomatheia, blev 3:a i Breeder´s Cup Juvenile Turf på Santa Anita.

Kom åter susande som en raket på slutet och bara en nos skiljde honom från andraplatsen.

DOLPHIN´S SMILE HAR GÅTT I TRÄNING TILL L&L REUTERSKIÖLD PÅ JÄGERSRO

På väg ner till Kriteriet körde vi ner vår sista osålda åring, DOLPHIN`S SMILE (Eishin Dunkirk- Factually/Known Fact). En fantastisk individ som "föll mellan stolarna" vid Täby- auktionen av någon anledning men är till salu för 150.000 kr.

Om hon inte blir såld behåller vi henne med glädje för detta är en enastående fin häst.

ROCKPORT SUNDAY- BÖRJAR HAN FATTA?

Vår egen tävlingshäst ROCKPORT SUNDAY (Eishin Dunkirk- Blue Jean Baby/Spectacular Tide) började mycket lovande i början på året innan en mindre skada tvingade honom till vila under några månader. I sin comeback efter detta har han varit ett mysterium. Han tränar som en vinnare men i loppen har han bara hängt med, i bästa fall. Över upploppet har han då plötsligt sprungit på lite grann, men alldeles för sent. Han har över huvud taget inte tävlat.

Igår såg vi lite ljusning när han blev tvåa, slagen med huvud, och faktiskt kämpade lite grann. Men som Carlos Lopez rapporterade springer han en bit, lägger av en bit, tar bettet en bit, för att sen tappa intresset. Nu hoppas vi att han lärde sig något igår för hästen har en stor kapacitet, 

som han hela tiden visar i träning.

 Känner igen bilden från en annan stor häst från samma Angel Love- linjen, GANELON, bror till Blue Jean Baby.

Där var man redo att ge upp tills man i hans sista chans forcerade honom upp till ledningen, som han sedan aldrig släppte och då poletten äntligen trillade ner. Sedan sprang han in runt 700.000 kr och hamnade på höga 80 i hcp.

                                                              ---------------------------------------------------------------------------------

EISHIN DUNKIRK TOG ALLA BREEDER´S TROPHY LOPPEN 2012- OCH VI VANN VÅRT FJORTONDE!!

(15/10) En fantastisk prestation gör vår superhingst Eishin Dunkirk, vars avkommor vinner samtliga lopp i Breeder´s Trophy- serien 2012.

Ede Sensation vinner Breeder´s Trophy Stayer, sedan tar Jimmy Mack Milers och Classic och nu avslutar Quite a Mission med att vinna Breeder´s Trophy Juvenile. Och detta trots ett litet antal avkommor, men det kompenserar han med att nästan alla håller väldigt hög klass.

För Rävdansen var det 14:e !! segern i ett Breeder´s- lopp.

VILKEN FANTASTISK HELG VI HAR HAFT!

(15/10) Först hade vi auktionen på lördagen där vi hade lyckan att få sälja sales-toppern RIVER OF DREAMS (Eishin Dunkirk- Cotton House/Mujadil) för hela 380.000 kr till de glada gutterna i Stall Trick or Treat.

Vi sålde även FRANK LLOYD WRIGHT (Philomatheia- Little Green Apple/Funambule) till Norge då Einar Nagel- Ericsen ropade in honom för 140.000 kr. Mr Ascot köpte MAGNETIC SOUTH (Eishin Dunkirk- Lady Alize/Indian Charlie) för 90.000 kr och ett nytt konsortium hos Carline Malmborg säkrade Maddoxs syster Hearts and Bones för 75.000 kr.

Men det var inte klart med det!

På söndagen startade fyra av våra uppfödningar, alla avkommor till Eishin Dunkirk, i Breeder´s Trophy Juvenile, med 309.000 kr till vinnaren. Till vår stora glädje vann QUITE A MISSION (Eishin Dunkirk- Theatre Antique/Funambule) och de glada gutterna från Norge blev ändå gladare. Med bonus tjänade Quite a Mission 384.000 kr och vips så var åringen från dagen innan betald.

Av de våra blev så VIRGIL och DEA KALEJS prisplacerade som 6:a och 7:a.

En annan jätteprestation gjorde JIMMY MACK i klassiska St Leger. Ute på helt fel distans blev han trea i mål, dock senare nedflyttad till fjärde efter att ha trängt fyran i mål. Han är bara fantastisk!!!

5 AV 15 I BREEDER´S TROPHY JUVENILE ÄR RÄVDANSENUPPFÖDNINGAR

(9/10) Det kunde ha varit sex stycken, men efter att första listan presenterades drogs startanmälan för SEEKING DUNKIRK tillbaka.

Nu har vi Quite a Mission, Virgil, Dea Kalejs, America och Double Nine till start i söndagens storlopp, samtliga avkommor till vår Eishin Dunkirk.

I St Leger försöker Jimmy Mack med det omöjliga, att slå stayerspecialisterna i St Leger över 2800 m. Startar gör även Double Again i samma lopp.

BALANCE THE BOOKS VINNER ANDRA RAKA PÅ KEENELAND

(8/10) 2- åriga Balance the Books tog andra raka segern när han vann Bourbon Stakes Gr3, på Keeneland över 1700 m gräs.

I sin förra start vann han Anticipation Stakes Gr2, efter en helt galen avslutning från sista plats. Samma visa nu!

3 starter 2-1-0 och $227.000 och nästa start i Breeder´s Cup Juvenile.

Pappa är Lemon Drop Kid och mor är Philomatheias syster Kresleriana (Seeking the Gold).

PATTAYA VINNER I HÖSTDEBUTEN

(3/10) Philomatheia- sonen PATTAYA vann i höstdebuten i Rom, när nu tävlingarna börjar komma igång efter sommaruppehållet.

Senaste starten var i Juni där han blev en hedrande fyra i ett Gr3 lopp i Milano.

5:e 2- ÅRSVINNAREN FÖR EISHIN DUNKIRK

(3/10) MY MELANIE HIGH blev årets femte 2- årsvinnare för Eishin Dunkirk. Efter två fullständiga bortridningar, och förlorade segrar, var det nu Jacob Johansen i sadeln och då blev det en säker seger. Tränar gör Tina Långström som såg sin egenägda häst vinna över 1600 m dt. My Melanie High är uppfödd av Ture och Jenny Lindblad i Ärla vars Mel Street också vann under dagen.

Samma dag gjorde vår egen bumling comeback, LETS FLY, och blev en hedrande två efter att ha varit borta i fyra månader.

Tränar gör Karin Lindberger Gajda och Oliwer Wilson red på ett förtjänstfullt sätt.

RICH AND FAMOUS VINNER MED 9,5 LÄNGD.

(1/10) i Dagens amatörlopp visade plötsligt Rich and Famous (Eishin Dunkirk- Jezebel/ Diaghlyphard) lite av den klass vi vet att hon har men endast visat en gång, då hon vann Breeder´s Trophy Consolation.
Hon har aldrig "förlorat" ett jobb men när hon kommit till banan har hon inte visat något av värde. Förrän nu !

Hennes nye tränare Sandra Brolin har uppenbarligen hitta en lösning hemligheten och när hon nu dessutom var ryttarförstärkt var hon fullständigt överlägsen, efter ledning från start till mål, när hon lämnade fältet med nästan 10 längder över upploppet.

Lite i skuggan av dagen vinnare, gjorde 3- årige Earth Hour (Eishin Dunkirk- Top Coat/ Lomond) comeback, efter skada i ett bakben, med att bli trea efter en rejäl avslutning från näst sist.  Vi håller tummarna att han nu är tillbaka, för detta är en mycket kapabel kille.

NY 2- ÅRSSEGRARE FÖR EISHIN DUNKIRK- DEA KALEJS

(1/10) Vid gårdagens tävlingar på Täby Galopp var det dax för DEA KALEJS ex Elodie (Eishin Dunkirk -Word in Spanish/Funambule) att bli den fjärde Eishin Dunkirk 2- åringen att vinna 2012. Tränad av Bendik Bö och Co vann hon en säker seger under PA Gråberg.

Vi noterar naturligtvis med glädje att det också var Rävdansens fjärde 2- årsvinnare 2012, alla avkommor till Eishin Dunkirk.

QUITE A MISSION 2- ÅRSVINNARE I OSLO OCH VIRGIL IMPONERAR I DEBUTEN PÅ JÄGERSRO

(27/9) Redan i sin andra start var Rävdansenuppfödda QUITE A MISSION (Eishin Dunkirk- Theatre Antique/Theatrical) redo att vinna på Övrevoll över 1370 m. En stor kväll för Stall Trick or Treat vars Bank of Burden vann storlopp på Jägersro. Här blev det 36000 Nkr, på Jägersro något mer. 

På Jägersro sågs en annan av våra 2- åringar debutera, VIRGIL (Eishin Dunkirk- Little Green Apple/Funambule) med att bli 3:a i Voter Juvenile och tjänade 20.000 kr åt Calle Silfverschiöld. Tränar gör Lennart Jr R och denna debut lovar riktigt mycket.

Virgil har en halvbror efter Philomatheia, FRANK LLOYD WRIGHT, som kommer upp på åringsauktionen på Täby Galopp den 13 oktober.

Quite a Mission var årets tredje 2- årsvinnare för Eishin Dunkirk. Tidigare vinnare är America och Seeking Dunkirk och samtliga är uppfödda på Rävdansen.

NYANLÄNDA STON PÅ RÄVDANSEN

(20/9) I enlighet med vår ambition att ha välstammade ston på stuteriet har vi stallat upp ston för MecCom och Almrin Racing på stuteriet.

Läs mer om stona på Avelsston.

VILKEN DAG PÅ TÄBY GALOPP!! JIMMY MACK VINNER 727.162 KR OCH EDE SENSATION 275.000!

(10/9) Först Breeder´s Trophy Classic, där Jimmy Mack i en snabb avslutning ställde fältet scack matt och tjänade 727.162 kr till Almrin Racing, d.v.s. Lars Almrin. Trots att Jimmy Mack varit sjuk till och från under året och även inför denna start hade han blodvärden som egentligen sa: starta inte! så vinner han. Hela stallet har varit drabbat och flera har löpt under kapacitet så det var med stor osäkerhet Patrick Wahl beslöt att Jimmy Mack skulle starta. Vi gratulerar hela gänget kring hästen till andra Breeder´s -segern och som förde upp hästen som den vinstrikaste hästen i svensk träning 2012.

Två på samma lista är den andra Eishin Dunkirk- avkomman som vann under dagen, Ede Sensation ( Eishin Dunkirk- Maycy Star/Malvernico). Hon vann Listedlöpningen Lanwades Stakes och 275.000 kr. Satt stilla inne i fältet varefter Carlos Lopez släppte loss henne över upploppet där hon enkelt reglerade fältet med de flesta av skandinaviens bästa ston på plats. Hennes resultat kan man idag läsa om i all internationell galopp- press, Thoroughbred Times, Racing Post etc..

Ede Sensation kommer ur samma mödernelinje som bl.a. Songline och Maureen Star. Modern Maycy Star är en dotter till Maureen Star, och uppnådde Hcp 69 som bäst, så här har Eishin Dunkirk uppgraderat modern ordentligt.

Åter till Breeder´s så blev vår uppfödning JOBIM femma efter en enorm avslutning som höll på att leda till en ännu bättre placering.

Ska man vara missnöjd med något så är det på sättet som vår Double Again blev bortriden. Satt perfekt i ryggen på ledaren när ryttaren redan 800 m från mål attackerar och tar ledningen. Den håller hon i stort sett till 100 m kvar, då hon tröttnar. Hade han väntat till 400 kvar så vinner Double Again loppet. En oförklarlig ritt.

Men som sagt, en fantastisk dag, som förstärker Eishin Dunkirks ledning i hingstligan, och hjälper Rävdansen och Patrick Wahl i kampen om respektive championat.

FYRA RÄVDANSENHÄSTAR I BREEDER´S TROPHY CLASSIC

(5/9) Till söndagens Breeder´s Trophy Classic har fyra av våra uppfödningar lyckats kvala in bland de femton i loppet.

Jobim, Girl from Ipanema, Jimmy Mack och Double Again. Så långt allt väl men oroande för de våra hos Patrick Wahl är stallet sjukläge, som inte är det bästa. T.ex., Jimmy Mack som visserligen blev tvåa i sin senaste start, men var sig inte alls lik trots detta, enligt Carlos Lopez, vilket blodproven även visat. Så det känns väldigt oroligt inför söndagen när man inte vet vem som är frisk eller sjuk.

Bäst av våra? Gissar på Double Again som verkar friskast för dagen.

I Amacita tar Bendik Bö ut DEA KALEJS (Eishin Dunkirk) men hon fick det katastrofala ytterspåret över 1150 m gr.

I Breeder´s Consolation startar vår egen ROCKPORT SUNDAY och PRAISE.

I Lanwades startar nya SM- vinnaren ANGEL LIGHT (Most Welcome) och får bl.a möta EDE SENSATION (Eishin Dunkirk).

STOR FRAMGÅNG FÖR PHILOMATHEIAS SYSTER KREISLERIANA I SARATOGA

(31/8) BALANCE THE BOOKS (Lemon Drop Kid- Kreisleriana/Seeking the Gold) vann igår With Anticipation Gr2, 1700 m gräs i Saratoga.

2- åringen är en dotter till Kreisleriana, syster till vår avelshingst PHILOMATHEIA och går nu mot Breeder´s Cup Juvenile Turf.

Detta var andra starten och i den första blev hon tvåa efter att ha legat sist men avslutat våldsamt. Samma taktik denna gång, dead last, sjätte spår in på upploppet, utknuffad ytterligare, men åter en våldsam avslutning och vinner med huvud.

Utan tvekan en av de bästa 2- åringarna i USA.

ANGEL LIGHT VANN SM CLASSIC

(18/8) Den på Rävdansen uppfödda ANGEL LIGHT (Most Welcome-Maudie/Diaghlyphard) vann SM Classic närmast före Erroll och

Ede Sensation (Eishin Dunkirk). Förstapriset var på 200.000 kr.

Tränar gör Tommy Gustafsson och hon reds strålande av Manuel Martinez.

Ett stort beröm till fantastiske Erroll, som efter lång frånvaro p.g.a. en hovskada, höll på att vinna loppet.

Samtidigt som vi på Rävdansen glädjer oss åt Angel Lights seger så kan vi inte låta bli att känna en viss bitterhet av att det inte från något håll ges någon typ av kredit till oss som i  praktiken fött upp henne. Vi var där när hon föddes och under hela hennes uppväxt fanns vi vid hennes sida. Uppenbarligen inget att nämna i sammanhanget.

Andra hästar, uppfödda på Rävdansen, var MISTER ADMIRAL (Most Welcome) som blev 3:a i SM Sprinters.

I Breeder´s Trophy Trial blev JIMMY MACK (Eishin Dunkirk) tvåa och senare under kvällen blev PANDURO (Most Welcome) också en fin tvåa.

DEA KALEJS (EX. ELODIE) BLIR 3:A I SM FÖR 2- ÅRINGAR

(18/8) Rävdansenuppfödningen DEA KALEJS (Eishin Dunkirk- Word in Spanish/Funambule) blev trea i SM för tvååringar, slagen med nos från andraplatsen. Detta var hennes andra start och hon var nu betydligt bättre än i sin debut och lovar en hel del inför framtiden.

Vi passar på att gratulera Pernilla Nilsson till Dalahästen Casanova Stars seger i SM.

UPPDATERING AV 2-ÅRINGARNA SOM INTE RAPPORTERATS

(17/8) Rävdansenuppfödde  ELODIE (numera DEA KALEJS) (Eishin Dunkirk) kvalar och debuterar sedan med att bli tvåa i sin debut. Går nu ut i SM för 2- åringar.
MY MELANIE HIGH blir två under tränare Tina Långström och visar att hon vinner snart. Hade vunnit redan nu men det är inte lätt för Tina att slå Elione Chaves i en finish.

I onsdag kvalade Rävdansenuppfödde THELMA (numera DOUBLE NINE) på en bra tid och verkar mycket lovande.

I Malmö har Rävdansenuppfödde VESPER kvalat för Johan Reuterskiöld och VIRGIL kvalar på onsdag för sin tränare Lennart Jr.

NORSKA 2- ÅRINGARNA GLÄNSER

(17/8) Vid gårdagens tävlingar på Övrevoll fick vi se de två 2- åriga Eishin Dunkirk- avkommorna i norsk träning, i samma lopp.

Tippad var Rävdansenuppfödda SEEKING DUNKIRK men mot mål dök plötsligt den andre upp, LEGAL MEMORY, och gick mot seger. Precis på mållinjen dök Wido Neuroths Diamant (GER) och nosar ut Legal Memory på samma tid. Legal Memory blir två och Seeking Dunkirk trea.

Diamant är troligen Widos Derbyhäst nästa år.

JOBIM TVÅA I SVENSKT DERBY CONSOLATION

(14/8) JOBIM (Eishin Dunkirk) var kvalificerad att starta i Svenskt Derby men man valde att gå ut i Consolation istället. Han fick en fin resa av Espen Ski men var chanslös att svara vinnaren när han fick ledningen in på upploppet. Kämpade dock fint över upploppet utan att visa den där riktiga speeden. 70.000 kr till ägande tränarfamiljen linda och Lennart Jr.

GIRL FROM IPANEMA 3:A I MARGARETA WETTERMARK-  MISSADE SEGERN EFTER JÄTTESTOPP

(14/8) Från en placering långt bak i fältet joggade Girl From Ipanema (Eishin Dunkirk) ifatt tätgruppen och skulle just slå klorna i dessa när Carlos Lopez valde att gå på insidan. Men i samma ögonblick stängdes luckan plötsligt av rutinerade jockeykollegor. Det blev en tvärnit bakom en tröttnande häst, så kraftig att Lopez blev tvungen att stå rakt upp för att inte falla av. 

I samma ögonblick som detta hände stack de två täthästana iväg medan Girl from Ipanema hade fullt arbete att åter hitta hovarna och starta om igen. Där förlorade hon loppet! 70.000 kr till ägande Malea Racing.

Kul att höra så många spontant komma fram efter loppet och konstatera samma sak.

Nu fick hon i alla fall Black- type, då det var ett Listed lopp, men det roligaste var nog att konstatera att hon är riktigt bra.

Jimmy Mack & Co får se upp!

MORETTA BLANCHE 4:A I GR 3 PÅ GOODWOOD

(3/8) Cotton House- dottern MORETTA BLANCHE blev 4:a i Oak Tree Gr 3 på Goodwood, endast slagen c:a 2 längder av vinnaren.

I det 14 hästar starka fältet fanns det flera som hade högre TF- tal än henne så man får värdera hennes prestation som strålande när hon nu för första gången gick ut i en grupplöpning.

Hennes åringssyster efter Eishin Dunkirk heter RIVER OF DREAMS.

Vinnaren av Oak Tree, Regal Realm, visar sig vara en nära släkting till JIMMY MACK, då 2:e mor är Gr 1- vinnaren Regal Rose, en syster till Jimmy Macks mamma DELTA DOWNS (Deputy Minister).

Delta Downs är åter dräktig med Eishin Dunkirk.

 

COTTON HOUSE- DOTTERN MORETTA BLANCHE STARTAR I GR 3 PÅ GOODWOOD

(2/8) Vårt avelssto Cotton House (TF 106) har imorgon en dotter, Moretta Blanche (Dansili), som startar i Oak Tree Gr 3 på Goodwood. Hon står i nuläget i TF 105 och torde få svårt att vinna då det finns flera hästar med runt TF 115, men bara att de väljer att gå ut i denna konkurrens visar att hon är på väg uppåt i klasserna. Hon har redan vunnit två lopp i år, bl.a. på Ascot.

Det bästa: Vi har en stoåring efter Eishin Dunkirk- Cotton House som är anmäld till auktionen. Om hon nu kommer så långt!? Intresse finns från flera håll.

EISHIN DUNKIRK OCH RÄVDANSEN I TOPP!

(2/8) Per 31 juli leder Eishin Dunkirk hingstlistan i stor stil, 1,3 miljoner före Academy Award.

Bland uppfödarna ligger Rävdansen just nu i topp före förra årets ledande uppfödare Bo Helander.

Jimmy Mack ligger på andra plats bland de som tjänat mest under 2012.

EISHIN DUNKIRK ÖKAR LEDNINGEN PÅ HINGSTLISTAN (General Sire List)

(16/7) Den uppdaterade hingstlistan 16/7 visar att Eishin Dunkirk drygar ut sin ledning. Han har nu nått upp till 2.222.000 kr och på andra plats ligger Funambule på 881.000 kr.

Han leder även 2- årslistan efter att hans 2- åringar America och Seeking Dunkirk segrat. Båda dessa är uppfödda på Rävdansen.

Sveriges vinstrikaste häst är just nu Jimmy Mack (Eishin Dunkirk) med 610.300 kr.

JOBIM 5:A I DERBY TRIAL

(15/7) I dagens Derby Trial gjorde JOBIM (Eishin Dunkirk) en riktigt bra prestation när han blev 5:a, bara 1,5 längd bakom tvåan i mål. Åt vinnaren var inget att göra. Började långt bak i fältet men startade ett kraftfullt avancemang runt svängen och kom hela upploppet ner.

Slog bl.a. Loyal, som var Lennart Jr:s förstahäst inför Svenskt Derby.

TVÅ SEGRAR FÖR RÄVDANSENUPPFÖDDA- SEEKING DUNKIRK OCH CONCORDE

(15/7) Knappt har vi kommit ner på jorden efter tisdagen så kunde vi igår glädja oss åt två nya segrare uppfödda på Rävdansen.

I dagens 2- årslopp var vår AMERICA (Eishin Dunkirk) storfavorit, men jag var hela tiden lite lurig på SEEKING DUNKIRK (Eishin Dunkirk- Seeking the Storm/Lujain) som var en strålande snygg unghäst även han. Nu blev det en imponerande seger för Seeking Dunkirk efter ledning från start till mål.

America däremot var helt under isen. Såg tung ut hela loppet vilket bekräftades av ridande PA Gråberg. Fick storstryk av hästar han förra gången bollade med, så helt klart stod något inte rätt till.

Seeking the Storm, som åter är dräktig med Eishin Dunkirk, fick en extra klapp i morse i hagen när vi utfodrade henne och hennes föl (Academy Award).

Och så gladdes vi år att se Concorde (Most Welcome) vinna efter en imponerande spurt. Uppfödd på Rävdansen för Helena Mansén har hästen i dagarna sålts till hästägare hos Sandra Brolin och började omedelbart avbetala på inköpspriset.

VILKEN KVÄLL!

EISHIN DUNKIRKS JIMMY MACK OCH EDE SENSATION VINNER BÅDE BREEDER´S MILE OCH BREEDER´S STAYER

(15/7) Efter lite datakrångel kan vi nu rapportera från den storslagna kvällen 10 juli när EDE SENSATION först vann Breeder´s Stayer och

JIMMY MACK därefter vann Breeder´s Mile och det blev en gala föreställning för Eishin Dunkirk, Patrick Wahl, Carlos Lopez och Rävdansens Stuteri.

Att EDE SENSATION var bästa hästen i fältet var klart men skulle hon stå 2400m?. Hon har tidigare vunnit på 1150m och 1200 m men skulle hon även kunna hantera dubbla distansen?.
Ridande Carlos Lopez red ett kanonlopp i draget bakom ledningen där hon pullade ganska hårt i inledningen. In på upploppet fanns hon på plats och det vara bara frågan om hon skulle hitta en lucka. Hon fann den och exploderade ifrån fältet sista 200 meterna och vann förhållen över mållinjen. Segern gav 375.000 kr till ägande Anne- Louise Sandås.

Med i loppet och den som gjorde grovjobbet, var en annan häst uppfödd på Rävdansen, ANGEL LIGHT (Most Welcome). Hon hamnade tyvärr i spets och drog hela fältet till det var 200 m kvar. Höll dock berömvärt till en fin sjätteplats som kunnat bli något ännu bättre om hon inte fått täten.

I loppet efter, Breeder´s Mile, var åter Carlos Lopez i farten, denna gång på JIMMY MACK. Ska man vara ärlig så red Carlos här ett riktigt dåligt lopp men Jimmy Mack var alldeles för överlägsen för dagen. In på upploppet hade han endast en häst bakom sig men över upploppsrakan fick

han fritt i ytterspår och svepte fältet för att vinna med en halv längd. Jimmy Mack har så pass mycket early speed att man inte skall behöva hamna sist i fältet men nu är han äntligen frisk och då finns speeden där.

Fantastisk kul att hårdsatsande Lars Almrin fick en storloppsseger. Jimmy Mack är uppfödd av Rävdansen och Lars har redan försäkrat sig om Jimmy Macks lillebror, PHILADELFIA (Philomatheia- Delta Downs/ Deputy Minister).

Moralisk vinnare var dock en annan av våra hästar, DOUBLE AGAIN, som satt fast med allt kvar. Hade hon fått fritt hade ingen slagit henne. Nu slutade hon ändå på en mycket fin 5:e plats medan vår andra uppfödning , GIRL FROM IPANEMA blev en fin 4:a.

Det blev ordentliga prispengar denna kväll, Jimmy Mack 464.000 kr, Girl from Ipanema 65.352 kr och Double Again 43.568 kr.

Domo Arigato slutade precis utanför prispengarna i sin årsdebut, efter en strulig resa, bara 3,5 längd efter vinnaren.

En stor kväll för vår superhingst EISHIN DUNKIRK som redan tidigare har ryckt ifrån i hingstligan och med ytterligare 948.000 kr under kvällen passerade han nu 2 miljoner i insprugna pengar 2012.

NU BÖRJAR 2- ÅRINGARNA KOMMA UT- TVÅ AV VÅRA MÖTS PÅ SÖNDAG

(10/7) Nu är flera av våra 2- åringar på väg ut till start. AMERICA vann i sin debut och på söndag skall han möta sin kompis SEEKING DUNKIRK.

Seeking Dunkirk (Eishin Dunkirk- Seeking the Storm/Lujain) har uppenbarligen kvalat i Norge där han är i träning hos Are Hyldmo.

Vem som är bäst ? Jag lirar en komb both ways!

Andra på väg mot start är Vesper och Virgil i Malmö.

DET KUNDE BLIVIT FEM- DET BLEV FYRA

(3/7) Rävdansen och Eishin Dunkirk kunde haft 5 av 15 startande i Breeder´s Mile den 10 Juli på Täby. Nu valde JOBIM istället att gå ut i Derby Trial den 15 juli på Jägersro och det är minst lika spännande.

De som nu går ut Breeder´s Mile är Jimmy Mack, Girl from Ipanema, Double Again och den sent årsdebuterande Domo Arigato.

JOBIM VINNER ÖVER 2650 M PÅ JÄGERSRO- MOT SVENSKT DERBY ?

(27/6) Många har ifrågasatt om Eishin Duinkirk- avkommor kan gå långt och undertecknad har sagt att det inte är något problem med rätt möderne. En som har rätt möderne är JOBIM (Eishin Dunkirk- Composit- A/Persian Bold) och det visade 3- åringen idag när

han vann enkelt över 2650 m mot äldre hästar. Nu fick vi se den raska sista 600- dring han har i arsenalen när han enkelt avväpnade tvåan i mål, Propelino.

Det har varit en bra vecka för familjen då Jobim är en helbror till onsdagsvinnaren förra veckan, America.

COTTON HOUSE- DOTTERN MORETTA BLANCHE ALLT BÄTTRE I ENGLAND

(25/6) MORETTA BLANCHE (Dansili- Cotton House/ Mujadil) har startat fantastiskt fint i år. Vann i sin första start på Ascot i maj

över 1600 m för att sedan bli 2:a på Goodwood över 1400 m. Därefter ny andraplacering på Goodwood.

Hon har nu ett RPR på 106 (motsvarande TF).

Och det bästa av allt, vi har en stoåring efter Cotton House med Eishin Dunkirk som far och som är något alldeles speciellt.

Hon heter River of Dreams och är så racy redan nu och man ser att hon blir tidig.

Cotton House är den bästa racemare vi någonsin haft, TF 106. Listedvinnare på Longchamp och placerad i både Gr2 och Listed i England.

RÄVDANSENS STUTERI I UPPFÖDARTOPPEN

(25/6) Efter en riktigt framgångsrik vår och försommar ligger Rävdansen just nu i topp på uppfödarligan i Sverige med nästan 1 miljon kronor insprunget 2012.

EISHIN DUNKIRK ÖVER MILJONEN

(25/6) Eishin Dunkirks avkommor passerade i veckan 1 miljon i insprugna pengar 2012, (1.075.000 kr) och han är nu i ledningen med nästan

400.000 kr före Funambule.

På listan över de vinstrikaste hästarna är nu Girl from Ipanema 5:a med 227.000 kr  och Double Again 8:a på 189.000 kr.

EISHIN DUNKIRK- DOTTERN EDE SENSATION ÄR SVERIGES BÄSTA STO

(25/6) Efter sin sista start steg EDE SENSATIONs formtal upp till 87. Redan innan var hon högst rankade svenska sto, då hon stod på 84.

4- årige Ede Sensation är en dotter till Eishin Dunkirk och Maycy Star.

AMERICAS "KUSIN" FALLEN FOR YOU VINNER CORONATION STAKES GR1 PÅ ASCOT IDAG

(22/6) Vid dagens tävlingar på Royal Ascot segrade FALLEN FOR YOU (Dansili-Fallen Star/Brief Truce) i Coronation Stakes Gr1.

Loppet gick över 1600 m gr och vinnaren tjänade £154.534.

Americas mor Composit- A är syster till Fallen Star.

AMERICA ÄR ÅRETS FÖRSTA 2- ÅRSVINNARE PÅ TÄBY GALOPP

(20/6) Vid dagens tävlingar på Täby vann vår uppfödning AMERICA (Eishin Dunkirk-Composit- A/Persian Bold) årets första 2- årslöp på

Täby Galopp. Tränad av Caroline Malmborg och riden av PA Gråberg vann han enkelt med 5,5 längd och tjänade 63.000 kr till sina ägare i stall United Stables of America.

Vid samma tävlingar blev JIMMY MACK två i Breeder´s Trial men var loppets "moraliske vinnare" efter att nästan ha snubblat omkull i sumpmarken i sista kurvan och missat när tåget gick. Kryssade sig dock igenom fältet för att därefter spurta starkt och var endast slagen med hals av vinnaren. Ser bra ut inför Breeder´s Mile och han verkar vara frisk igen efter att ha varit lite nere i Jockeyklubbens Jubileumslöpning.

HÄSTARNA INGEN KÖPTE- ANALYS AV ÅRINGSAUKTIONEN 2010

(28/5) Vid åringsauktionen 2010 presenterade Rävdansen hela kullen och endast tre blev sålda. Jobim, Domo Arigato och Tusen Takk.

Hästbussen körde hem nästan hela årgången den kvällen.

Roade mig häromkvällen med att gå igenom auktionskatalogen för att se hur det gått för de 100 åringar som fanns med i katalogen.

För att mäta kvaliten på hästarna listade jag alla som hade minst 75 i hcp den 26 Maj.

Det visade sig att av de hundra hästana hade 12 stycken uppnått hcp 75 eller högre.

Av dessa 12 var 6 stycken uppfödda på Rävdansen!!! 50 %! Och det var hästar som ingen var villig att betala en rimlig summa pengar för!

De 12:

Buzz Lightyear 82               Helander           High Chaparall

Jimmy Mack 81                    Rävdansen        Eishin Dunkirk

Banditos 81                        Patrick Wahl      Funambule

Double Again 79                 Rävdansen        Eishin Dunkirk

Lake Cooloola79                 Reuterskiöld      Black Sam Bellamy

Puyol 79                             Stig Hansson     Swedish Shave

Earth Hour 77                     Rävdansen        Eishin Dunkirk

Easy Come Easy Go 77       Nils Petter Gill   Songline

Girl from Ipanema 76          Rävdansen        Eishin Dunkirk

Just a Cat 76                      Helander           One Cool Cat

Jobim 75                             Rävdansen        Eishin Dunkirk

Praise 75                            Rävdansen        Most Welcome

6 av 12, d.v.s. 50 % av auktionsårgångens främsta är uppfödda på Rävdansen och av dessa är EISHIN DUNKIRK far till 5.

Endast 3 är avkommor till hingstar stående utanför Skandinavien, Helander båda på Listan samt Reuterskiölds.

Nu löste det sig bra för oss ändå. Vi startade ett samarbete med PATRICK WAHL på Täby, dit alla hästarna gick i träning,

och under tiden jobbade Patrick med att finna hästägare. I nuläget har vi endast en häst kvar av årgången född 2009,

ROCKPORT SUNDAY  (som kan vara den bästa av dem alla!) och som ligger och bubblar strax under de 12 med ett Hcp på 72

efter 2 starter. Utanför de 12 ligger även SM- vinnaren Domo Arigato på 72.

Och vid auktionen 2011 sålde vi acceptabelt och har bara en häst kvar till försäljning, helsystern till Årets sto i Sverige 2010, Wakayama.

Hon heter LORCA och är i träning och till salu hos Patrick Wahl för 200.000 kr.

NYA HÄSTAR PÅ RÄVDANSEN

(28/5) Till stuteriet har anlänt några riktigt spännande ston som kommer att betäckas/är dräktiga med våra avelshingstar:

Silver Hawk- stoet KUFOOF (USA) är dräktig med Philomatheia. Silver Hawk är en son till ROBERTO och har lämnat bl.a. engelska Derbyvinnaren Benny the Dip. Benny the Dip är far till Tirsa, mor till Philomatheias främsta avkomma PATTAYA, nu senast 4:a i Grupp 3 på Italienska Derbydagen, 2 längder slagen av vinnaren.

KUFOOF kommer från en framstående internationell familj och är en dotter till Barakat (Bustino) var mor ROSIA BAY även är mor till IBN BEY (framstående avelshingst i Japan)och ROSEATE TERN, bägge Gr 1 vinnare.
Ett annat syskon till Barakat är Cerise Bouquet, som i sin tur är mor till Cheveley Parks foundation mare, RED CAMELLIA, som lämnat bl.a.
RED BLOOM Gr 1.

Kufoof är syster till tre internationella Black- Type hästar, bl.a. MABADI (e. Mr Prospector- hingsten Sahm), bl.a. 2:a i Santa Barabara Hcp, Gr 2, på Santa Anita.

Kufoof har lämnat 2 vinnare och har en åring, Philby, efter Philomatheia och ett föl efter samma hingst, som båda ägs 

av Wiola och Conny Mobeck.

LOVE`S MIRAGE (Pivotal- Lone Spirit/El Gran Senor) är också ny på Rävdansen med en mycket spännande härstammning. Vinnare i Frankrike över 1600 m som 3- åring och en dotter till Lone Spirit som är helsyster till 3 Black Type hästar.

MORGANA, 6 segrar och närmare 2 miljoner, Palomar Hcp, Gr 2, Del Mar, 2:a i Ramona Hcp Gr 1, Del Mar, 3:a i Santa Barabara Hcp, Gr 1, Santa Anita.

Nästa helsyskon är PANAMA CITY, 5 segrar och närmare 2,5miljoner, W L McKnight Hcp, Calder,Gr 2Chester Vase, Chester, Gr 3

Mac Diarmida Hcp, Gulfstream Park, Gr 3, 2:a i Gran Criterium, Milan, Gr 1

Geoffrey Freer Stakes, Newbury, Gr 2, 3:a i Derby Italiano, Rom, Gr 1Pan American Hcp, Hollywood Park, Gr 1.

Love´s Mirage är betäckt med EISHIN DUNKIRK.

För de som kan något om härstammningar så är det ingen överaskning att El Gran Senor finns i bakgrunden. En lysande avelshingst med en usel fertilitet men han hade förmågan att kunna "koka soppa på en spik" och har lämnat flera framstående avelston internationellt. I Sverige ligger han bakom det kanske främsta avelsstoet just nu, YANKEE BLOOM.

Lars Hallberg har tagit två spännande ston till aveln i år och för 14 dagar sedan kom FULL FOOTAGE (Lando- Widescreen/ Distant View).
Finns massor att berätta om henne men det kanske räcker med att säga att hennes mor Widescreen är syster ZAFONIC och ZAMINDAR (Far till bl.a. Zarkava) så förstår alla att hon har en gedigen bakgrund.

Att LANDO är far gör inte saken sämre. Hingstvalet är inte klart ännu, antingen Eishin Dunkirk eller Philomatheia.

Tidigare har CATCH ME A DREAM ( Cape Cross- Kindling/Dr Fong) anlänt och hon är betäckt med Eishin Dunkirk.
Tvåan från Norskt St Leger 2011 är även hon gediget härstammad och Cape Cross, far till Sea the Stars, är häftigt.

13 MAJ- LYCKODAG FÖR RÄVDANSEN!

(14/5) Jockeyklubben Trial och Diana Trial blev en succé för Rävdansenuppfödningarna och Eishin Dunkirk.

I Diana Trial blev det en dubbelseger med DOUBLE AGAIN (f.d. ASTRUD) före GIRL FROM IPANEMA, båda döttrar till EISHIN DUNKIRK.

Efter sin seger i sista starten gjorde DOUBLE AGAIN (Eishin Dunkirk- Word in Spanish/Funambule) ett test för att se om 1600 m var för kort för henne. Nu kan vi säga att det inte var så, när hon busenkelt vann med 3,5 längd före en årsdebuterande Girl from Ipanema (Eishin Dunkirk- Little Green Apple/Funambule). De båda sprang in 105.000 kr till sina ägare, Stall Tjäder och Malea Racing.

Tränade gjorde Patrick Wahl som även vann Jockeyklubben Trial med egenuppfödde Banditos (Funambule- Tess/ Spectacular Tide) före Rävdansenuppfödningarna JIMMY MACK (Eishin Dunkirk- Delta Downs/Deputy Minister)och EARTH HOUR (Eishin Dunkirk- Topcoat/Lomond).

(Gällande BANDITOS känner vi oss som med på ett hörn även där då modern TESS är uppfödd på Rävdansen och en dotter till vårt sto FACTUALLY och vår gamle SPECTACULAR TIDE. Pappa Funambule var det Rävdansen som lanserade i Sverige när vi leasade honom från Haras de Etreham.)

Det verkar nu som om vi kan få med Eishin Dunkirk- döttrarna Double Again, Girl from Ipanema och Domo Aregato i Dianalöpning och Eishin Dunkirk- sönerna Jimmy Mack och Earth Hour i Jockeyklubbens Jubileumslöpning, d.v.s. nästan hela Rävdansens årgång födda 2009.

Frågetecken finns för vart PRAISE ( Most Welcome- Redbone/Spectacular Tide) går, och det avgörs förmodligen på onsdag då han gör en spännande start över 1600 m mot tufft motstånd.

Minst lika bra är nog vår egen ROCKPORT SUNDAY (Eishin Dunkirk- Blue Jean Baby/Spectacular Tide) men han fick känning av ett skenben efter sista starten så han hoppar över Jockeyklubbens Jubileumlöpning och siktar framåt mot andra lopp.

Lite i skuggan av ovanstående blev EMPEROR ( Most Welcome- Composit-A/Persian Bold) en fin trea i häckloppet.

13 maj toppades senare på kvällen när LADY ALIZE (Indian Charlie) födde en Eishin Dunkirk- dotter.

RÄVDANSEN- TRIPPEL PÅ TÄBY- OCH ALLA IMPONERAR!

(29/4) Vid dagens tävlingar vann tre hästar uppfödda på Rävdansen. Och alla var efter vår gamle hingst MOST WELCOME.

Först till mållinjen var 3- årige PRAISE (Most Welcome- Redbone/Spectacular Tide) som i sin andra start visade på stora framsteg och var först i ett 14 hästars fält, närmast före debuterande Rikshästen Tamima på en bra tid för dagen. Tjänade 49.000 kr till sina ägare Fellowship Racing, bakom vilket döljer sig bl.a. Lars Almrin. Praise är bror till Årets Sto 2010, Wakayama, och anmäld i bl.a. Svenskt Derby.

Därefter vann MADDOX (Most Welcome- Blue Jean Baby/ Spectacular Tide) enkelt över 2400 m och är i sitt livs form. 50.000 kr till ägare och tränare Caroline Malmborg och hennes favorithäst. Maddox är halvbror till enormt lovande 3- åringen ROCKPORT SUNDAY, även han anmäld till Svenskt Derby på Jägersro, där mormor ANGEL LOVE efter 14 år fortfarande har banrekordet över Derbydistansen 2400.

MISTER ADMIRAL (Most Welcome- Amoulette/Bal du Seigneur) var fullständigt överlägsen i sin årsdebut och sopade till ett kvalitativt fält så det stod härliga till.

Även här 50.000 kr till ägarna där bl.a Lars Bexell finns med och även är tränare.

TVÅ NYA SEGRAR FÖR TEAMET- EISHIN DUNKIRK/RÄVDANSEN/WAHL/LOPEZ

(18/4) Vid dagens tävlingar på Täby galopp segrade våra uppfödningar JIMMY MACK och ASTRUD (numera omdöpt till Double Again).

Först ut var Jimmy Mack (Eishin Dunkirk- Delta Downs/ Deputy Minister) över 1200 m där han hängde med storfavoriten Tom Hagen för att in på upploppet vika ut och sen ganska enkelt spurta förbi denne, på en tid som var nästan en sekund snabbare än Rikshästen Cherfull Giver i loppet efter. För detta belönades han med formtalet 81 och ägande Almrin Racing med 63.000 riktigt glada laxar.

Därefter var det Double Again (Eishin Dunkirk- Word of Spanish/ Funambule) som lika enkelt lade i överväxeln in på upploppet och vann enkelt över 2000 m. Här blev det 49.000 lika glada laxar till Stall Tjäder d.v.s. Björn Edgren.

Vår egen Rockport Sunday var också ute i sin andra start, över alltför korta 1350, och gjorde en helt godkänd löpning som 4:a i mål (var bombsäker på att han var trea!). Precis som vi anade, gick det för fort för den store hästen från start och han kom allför långt bak i fältet men spurtade stort. Sista starten under 1600 m fick detta bli. Även här blev det ett antal, dock inte så många, glada laxar.

RÄVDANSEN- DUBBEL PÅ TÄBY- MADDOX FÖRE BLADES OF GLORY

(11/4) Vår gamle Most Welcome och Rävdansen hade en bra dag när MADDOX (Most Welcome- Blue Jean Baby/ Spectacular Tide) enkelt vann över 2400 m före alltid enormt tappre BLADES OF GLORY.
Caroline Malmborgs älsklingshäst var denna gång med i tätgruppen från start, i ett långsamt tempo, men in på upploppet ökade han farten och passerade Blades of Glory och vann med ett par längder. Oliver Wilson red och 35.000 glada laxar till Caroline.

PATTAYA VINNER PRIX CIRCO MASSIMO PÅ CAPANNELLE I ROM- LISTED RACE

(1/4) Idag vann Philomatheias 4- årige son PATTAYA  ( Philomatheia- Tirsa/ Benny the Dip) Prix Circo Massimo, dagens huvudlopp på Capannelle i Rom, som var ett riktigt Listed Race, ingående i Pattern Race- serien. Efter att ha varit 2:a i årsdebuten var detta andra raka och han blir bara bättre.
I detta lopp blev han närmast överkörd kort före mål, hamnade sist, men lyckades hålla sig på benen och lyftes därefter ut utanpå fältet och exploderade sista biten mot mål.
Detta var andra blacktype- vinnaren ur Philomatheias lilla årgång 2008 efter att Master Fitz vann och var placerad i Listed redan som 2- åring.

ROCKPORT SUNDAY BLIR TVÅ I SIN DEBUT

(1/4) Vår egen ROCKPORT SUNDAY (Eishin Dunkirk- Blue Jean baby/ Spectacular Tide) gjorde sin debut idag. 

Vi visste att 1200 m var alldeles för kort och att han skulle bli efter i starten, men sen gick han att bra lopp och avslutade som en raket.

20 meter till och han är förbi.
Hästen har varit till salu under lång tid, efter att vi ropade tillbaka honom på Täby- auktionen och visst har vi fått anbud, men oftast rena skambud för en halvbror till MADDOX efter championhingsten Eishin Dunkirk.
Han är fortfarande till salu men priset gick inte ned direkt efter vad vi såg i söndags och han är anmäld i allt.

TVÅ FÖL FÖDDA PÅ RÄVDANSEN

(1/4) Först ut i år var ett föl undan SWEET FOX FEVER (Stormin Fever)och Philomatheia, en enormt snygg och välutvecklad hingst.

Därefter har även WORD IN SPANISH (Funambule) fått ett föl med Philomatheia som far, ett sto av samma typ som ovan, som verkar vara en typisk Philomatheia produkt.

FOREVER YOUNG ?- TVÅ PHILOMATHEIA FÖL FÖDDES PÅ SKOTTDAGEN!

(1/4) Pernilla Nilssons SOLID SNAKE och Lars Hallbergs RAISE THE RYTHM fick föl efter Philomatheia på skottdagen 29 februari.

Dessa två kommer att få möjlighet att starta i årgångsloppen reserverade för 2- och 3- åringar under nästan hela sina karriärer då de fyller år endast vart fjärde år. 

Orättvist kan det tyckas men har man turen att bli född på skottdagen så blir det så. Dessa föl torde säljas för stora pengar när man t.e.x. har chans att starta i Svenskt Derby under 4 säsonger som 3- åring.

NU HAR HINGSTSTALLET ÖPPNAT FÖR SÄSONGEN 2012

(22/2) Eishin Dunkirk och Philomatheia har nu öppnat sin verksamhet för året.

Just nu står 10 brunstiga ston och väntar men vi väljer att betäcka dessa på nästa brunst för att inte få så enormt tidiga föl.

Dessa ston har stått på ljusprogram sedan 1 december och tävlar nu med varandra om vem som är brunstigast.

BRA KVAL AV PRAISE OCH ROCKPORT SUNDAY

(22/2) Våra två sista ostartade hästar ur årgången födda 2009, PRAISE (Most Welcome) och ROCKPORT SUNDAY (Eishin Dunkirk) kvalade båda på ett trevligt sätt i söndags på en dålig men mycket snabb bana. Tiden var 1.02 över 1000 meter och då tog båda hästarna det väldigt lugnt på den hårda banan när Rockport stack huvudet före Praise.

Praise är numera såld till  Fellowship Racing och Almrin Racing medan Rockport Sunday fortfarande inte är såld utan ägs av Rävdansen.
Båda hästarna tränas av Patrick Wahl och de är anmälda i alla större lopp under 2012.

STALLION FEES 2012

För säsongen 2012 har vi höjt avgiften för Eishin Dunkirk och sänkt den för Philomatheia.

Mot bakgrund av de fantastiska framgångar Eishin Dunkirk har, både på banorna som på auktionen,

så höjs han till 17.000 kr vid dräktighet 1 oktober.

Han är fortfarande mycket billig i jämförelse med sina konkurrenter och han är nu en "proven sire",

efter att ha fått gå den långa vägen, med små kullar.

I tider av osäkerhet är det en trygghet att sälja avkommor efter hingstar som marknaden vet är bra och passar för svensk racing.

Nu kommer dessutom hans större årgångar ut på banorna de närmaste åren, så vi räknar med att hans framgångar kommer att bli allt större.

Av motsvarande skäl har vi valt att sänka avgiften för Philomatheia för 2012 till 10.000 kr 1 oktober.

Nu väntar marknaden på att se hur bra han är, även om vi själva vet att han redan visat på sin kvalitet i Italien och då speciellt de senaste två åren.
Hans son Master Fitz rankas av Racing Post på samma nivå som t.e.x. Theatrical Award, Academy Awards överlägset bästa avkomma.

Och hans som PATTAYA, vinnare av 4 lopp 2011, håller ungefär samma klass.

För de stoägare som betalar in 1- oktober avgifterna senast 7 oktober lämnar vi en levande fölgaranti.

VETERINÄRKOSTNADER 2012

Även i år samarbetar vi med Strömsholm Specialistdjursjukhuset- Häst, med besök måndag, onsdag, fredag under hela betäckningssäsongen.

Dessutom har vi tillgång till hela deras utbud av tjänster, både med den mobila enheten, labb samt på kliniken.

För alla känningar under hela betäckningssäsongen debiteras 1800 kr+ moms, som en engångsavgift,

och då kan vi känna på ditt sto obegränsat antal gånger.

KORRIGERINGAR TILL HINGSTKATALOGEN

(16/2) När man läser om de segrar Philomatheia har från Japan får man uppfattningen att de vunnits i helt vanliga löpningar.

I verkligheten är Philomatheia vinnare av tre Stakes:

Kanzakura Stakes -          Kyoto    (2:a i samma lopp var EISHIN DUNKIRK!)

Minao Stakes-                  Hanshin

Shiratori Ohashi Stakes- Sapporo

Philomatheia ägs av Rävdansens Stuteri.

Gällande EISHIN DUNKIRK så vann han 3 segrar i Japan men var också Stakes- placerad:

2:a KANZAKURA STAKES (till Philomatheia)

3:a TENOZAN STAKES

HUR BRA ÄR PHILOMATHEIA- HÄR HAR VI EN SKANDINAVISK REFERENS!

(16/2) Philomatheia- sonen MASTER FITZ har vunnit 4 segrar bl.a. Listed och varit  placerad i Listed (Criterium Partenope och 2:a i Premio Criterium di Pisa) som 2- åring och även tagit fina segrar som 3- åring 2011. Rankades till TF 99 som 2- åring!

Ett roligt sammanträffande har vi i Premio Criterium di Pisa, där han som favorit i 19- hästarsfältet blev 2: a till vinnaren SILVER OCEAN (Gav honom mycket vikt!!). Silver Ocean gick sedan vidare och var bl.a 2:a i Grosse Europa Mile Gr2 och har nyligen köpts av Nils Petter Gill och hans Autoindustries AB för  120.000 GS.  Förra veckan blev han 3:a i sin debut för Nils Petter i Dubai

LETS FLY TAR VINTERLEDIGT!

(16/2) Efter två "dåliga" resultat, där han först blev så fullständigt bortriden som man kan bli, samt senaste starten, där den store hästen var hjälplös på den tunga och lösa banan, får han nu ta det lugnt fram till våren när banorna blir bättre igen. Trots detta blev det en 3:a och en 5:a i dessa sista starter och han gjorde det bra med tanke på omständigheterna.

NU ÄR LYSET TÄNT IGEN-  EARTH HOUR VINNER MED 7,5

(16/1) Efter en lovande start som 2- åring, vann direkt i debuten, har Earth Hour (Eishin Dunkirk) varit en besvikelse.

Men i sin debut som 3- åring kom han tillbaka som en ny häst. Kastrering och blinkers var receptet och han har de senaste veckorna plötsligt tränat som en fantom och tränare Tommy G. trodde på god chans. Och tydligen hade halva Täby Galopp sett honom träna för det var ett rejält surr om honom inför start.

Och där var det ingen tvekan, upp till ledning och sedan joggande framför fältet med 5- 6 längder. 500 kvar fick han sällskap, fortfarande joggande, men 300 kvar puttade Jacob J. på honom och han vann med 7,5 längd före favoriten Marius Federigo (Academy Award).

En start till innan uppehållet säger Tommy G. som tror att det finns betydligt mer att hämta ur denne gosse.
Gratulerar Stall Valhall, Leif Eriksson, till segern och 56.000 kr inkl. bonus.

Slutresultat 2011- JUVENILE SIRE LIST   (Skandinavienbaserade avelshingstar)

Nr Namn, föd år, far                                              Avk/V.avk Sta/Segr   Vinstsumma Bonussumma Totalsumma

1 Eishin Dunkirk (USA), 1997, Mr Prospector (USA)        9/7    36/12      911.070   334.503     1.245.573

2 Bosun's Watch (GB), 2004, Singspiel (IRE)               13/2    52/2        397.200     219.525       616.725

3 Funambule (USA), 1987, Lyphard (USA)                      8/3    23/4        428.660     132.120       560.780

4 Binary File (USA), 1998, Nureyev (USA)                       5/2    12/2        534.700       24.150       558.850

5 Swedish Shave (FR), 1998, Midyan (USA)                   4/2    20/2        404.700      111.825       516.525

6 Songline, 1993, Diaghlyphard (USA)                           4/0    12/0        366.520        88.800       455.320

7 Melmac, 1991, Diaghlyphard (USA)                             4/2    13/2        167.250        95.288       262.538

8 Academy Award (IRE), 2000, Danehill (USA)             10/1    21/1        238.950        21.937       260.887

SG galopp kallar det för en "jordskredsseger" för Eishin Dunkirk. Vi säger inte emot!

(Notera att Academy Awards enda 2- årssegrare, TUSEN TAKK, är uppfödd på Rävdansen)

SLUTRESULTAT STORA LISTAN 2011 - Skandinavienbaserade avelshingster.

Nr Namn, född år, far                                                 Avk V.avk Sta Segr Vinstsumma Bonussumma Totalsumma

1 Eishin Dunkirk (USA), 1997, Mr Prospector (USA)      25   16   106   24   1.951.223   623.971   2.575.194

2 Most Welcome (GB), 1984, Be My Guest (USA)         32    12   174   19   1.893.070      300.772    2.193.842

3 Academy Award (IRE), 2000, Danehill (USA)             50   10   162   16   1.715.894      300.407    2.016.301

4 Final Appearance (IRE), 1992, Sadler's Wells (USA) 23      8     78   10   1.891.154          6.630    1.897.784

5 Songline, 1993, Diaghlyphard (USA)                         35     9    178   12   1.446.039      281.210   1.727.249

6 Heart Of Oak (USA), 1992, Woodman (USA)             35    13   196   21   1.323.195      331.884   1.655.079

7 Swedish Shave (FR), 1998, Midyan (USA)                 30    11   188   18   1.360.050      116.505   1.476.555

8 Funambule (USA), 1987, Lyphard (USA)                   44    11   209   15   1.277.534      134.040   1.411.574

Fantastiskt roligt med två Rävdansenhingstar i topp, där den unge Eishin Dunkirk tar över från den gamle Most Welcome, champion 2010!

ACADEMY AWARD VS. EISHIN DUNKIRK

(19/12) Det finns bara två avelshingstar i Skandinavien som kan göra anspråk på titeln som Skandinaviens främsta:

Academy Award        och           Eishin Dunkirk.

Och det kan bara avgöras baserat på statistik i Sverige där de två hingstarnas avkommor möts på "lika villkor" !!

( I Norge finns bara en Eishin Dunkirk- avkomma, 3- åriga Red Eishin (256.900 kr 2011) och i Danmark finns ingen i träning)

                                      Startande/ Vinnare        %       Starter/segrar   %        Totalt insprunget      Per start         Per startande avkomma

EISHIN DUNKIRK                        25/16            64           105/24         23        2.575.194 Kr          24.526 Kr      103.007 Kr

ACADEMY AWARD                       50/10            20           162/16         10          2.016.301               12.446              40.326

STRÅLANDE ÅR FÖR RÄVDANSENUPPFÖDDA

(12/1-2011) Det har varit ett strålande år för de Rävdansenuppfödda hästarna 2011. 

Med 2.325.060 kr insprunget i enbart Sverige, kommer vi på andra plats  i Uppfödarligan om man räknar med samtliga hästar

som är uppfödda på stuteriet.

119 starter och 22 segrar, d.v.s. våra hästar vinner var femte start, är ett kanonresultat.

LETS FLY TOG TREDJE RAKA SEGERN

(4/1) Vår egen LETS FLY (Eishin Dunkirk) tog i söndags sin tredje raka seger och tjänade 30.000 kr. 6- åringen  blir bara bättre och denna gång missade han starten men höll sedan ett helt eget tempo utanpå fältet och på väg in på upploppet var han ikapp täthästarna och gick sedan enkelt ifrån till en säker seger. Och det bästa är att upp till nu har han aldrig blivit utriden på något sätt utan kommer i mål helt obrukad. Så med lite tur finns det flera segrar att vinna så länge som banan på Täby har fäste för den stora pjäsen.

INDIAN CHARLIE DÖD- LADY ALIZE ÄR ENDA STOET EFTER SUPERHINGSTEN I SKANDINAVIEN

(4/1-2012) Den amerikanske topphingsten Indian Charlie fick ge upp sin kamp mot cancer och avled för några veckor sedan.

Rävdansen är lyckliga ägare till stoet LADY ALIZE ( Indian Charlie) som nu är dräktig med Eishin Dunkirk och har en åring efter samma hingst.

Indian Charlie var en gång favorit till Kentucky Derby men skadade sig i loppet och gick till aveln.

Redan första årgången slog till och hans främsta är bl.a. Gr 1-

vinnarna Indian Blessing och Uncle Mo och varje vecka producerar han storloppsvinnare i USA. 

Vid sin död ansågs han vara en av USA:s främsta avelshingstar och stod för $70.000 2010.

Lady Alize kostade motsvarande 1.4 miljoner kr när Stall RIO köpte henne. Mer om henne finns att läsa under Nyheter 13/12 2010

GIRL FROM IPANEMA TAR ANDRA RAKA SEGERN

(18/12) Äntligen har Little Green Apple ( Funambule) fått fram en riktigt bra häst i Girl from Ipanema. Kriterievinnaren har haft all otur i världen med sin första avkommor, men vi har inte gett upp, och som så många ston gjort, har hon funnit den perfekta partnern i EISHIN DUNKIRK.
Girl from Ipanema visade i sin andra start åter upp sin spurtförmåga och löphuvud när hon slog en rutinerad engelsk 2- åring med nio starter bakom sig, med resten av fältet 5-6 längder efter.
Carlos Lopez berättade att hon svarade på allt och att hon aldrig skulle ha släppt segern ifrån sig. Han var mycket imponerad och här har Patrick Wahl något att åka med i bl.a Dianalöpning nästa år.
Vi passar på att gratulera Malea Racing till att äga en riktigt fin häst.

Och icke att förglömma, 47500kr + bonus 35625 kr, innebar att hästen tjänade nätta 83.125 kr och på sina två starter 166.250 kr.

EDE SENSATION ÄR HÖGST RANKADE 3- ÅRIGA STO I SVERIGE

(17/12) Efter sin andraplacering till Erroll i Ulriksdals Minneslöpning förstärkte EDE SENSATION (Eishin Dunkirk) sitt handikapptal på 84 och är högst rankade sto före Milibloom på 83 och Jive på 82.

TUSEN TAKK BLEV SJÄTTE 2- ÅRSVINNARE FÖR RÄVDANSEN 2011

(7/12) I och med att TUSEN TAKK (Academy Award- Seeking the Storm/Lujain) segrade på årets sista tävlingsdag på Jägersro var det den sjätte vinnande 2- åringen i Rävdansenkullen som föddes 2009. Tränad av Johan Reuterskiöld och ägd av Las Pampas Polo Team, gjorde stoet comeback efter en stor sårskada som hon fick vid en olyckshändelse i en horse walker under sommaren. Vann nu enkelt med 5 längder över 1000 meter under Elione Chavez.

Tidigare uppfödningsvinnare i årgången är Domo Aregato (2 segrar), Jobim (2), Jimmy Mack (2), Girl from Ipanema, Earth Hour och nu TUSEN TAKK.

Segern för Tusen Takk förde upp Academy Award på lika många 2- årssegrar som EISHIN DUNKIRK, 11 stycken, men minns då att Academy Award haft 27 startande avkommor mot Eishin Dunkirks 8 stycken!

Och kvar att starta ur årgången är nu bara två Eishin Dunkirk- avkommor, Astrud (Numera omdöpt till Double Again) och vår ännu icke sålde "dark horse" ROCKPORT SUNDAY, stor och sen, men med enorm kapacitet och som vi mot alla våra principer håller kvar i Svenskt Derby.

OCH LETS FLY VINNER ANDRA RAKA!

(4/12) Att tävla vecka vecka var inget problem för 5- årige LETS FLY (Eishin Dunkirk) som passade på att ta en ny seger på gamla formtalet över 1350 m. Red gjorde ständige piloten Carlos Lopez och vår springare drog in ytterligare 30.000 kr till kassan.

LETS FLY ÄR EN VINNARE!

(29/11) Berits och mitt projekt, 5- årige LETS FLY (Eishin Dunkirk- Evangelina/Diaghlyphard), fick till slut vinna och som han vann. 4,5 längd och aldrig riden!

Let Fly är hästen som föddes upp Rävdansen för Corebus AB, gick i träning till Bendik Bö. Men han växte och växte. Sattes igång, fick skenben, sattes igång o.s.v.. Det vi såg var att han kunde galoppera men till slut gav ägaren upp.
Vi fick hästen och tog hem honom till stuteriet.

Efter en tid hemma lånade vi ut honom till tränare Dennis Elliott på Strömsholm som var mycket imponerad av honom men under en longeringsövning i hans round- pen sprang han igenom staketet och blev svårt halt med sårskador. En tid efter detta började han tappa all muskelatur på ena sidan av korset. Han kom tillbaka till stuteriet svårt halt och totalt muskelfri på ena sidan av korset. Slakt?

Vi gav honom våren och sommaren i en egen stor hage. Halt och lytt stapplade han omkring men vi kunde kostatera att han faktiskt blev bättre och efter 9 månader var han helt frisk. En stor och glad häst som dundrade runt i hagen i hundra knyck, välmusklad både här och där.
Vi beslöt att vi skulle ge honom en chans att vinna för han är nu en magnifik individ, 170 cm hög och väger 690 kg !! i tävlingsform.

Amatörtränades på stuteriet förra året men efter vintervilan, som blev lång, ända till juni i år, satte vi honom i träning hos Karin Lindberger Gajda

som fick honom till vinnarcirkeln i andra starten efter en andraplats i debuten för sin nya tränare.

AUKTIONSLÖPNINGEN BLEV ETT "ROUGH RACE"

(29/11) Auktionsloppet på Täby blev en stökig tillställning med många incidenter. Båda favoriterna, Buzz Lightyear och vår egen uppfödning Jimmy Mack blev rejält tilltufsade på vägen mot mål. Renaste loppet fick vinnaren medan Jimmy Mack blev generad just som han började accelerera in på upploppet och tvingades gå runt hästar för att ändå sluta en snabbt avslutande 4:a. 40.000 kr till Lars Almrin Racing.

WIND WHISTLE BLEV 2:A I TREDJE STARTEN

(29/11) Vårt avelshingstprojekt WIND WHISTLE (Tiznow) förlorade knappt i sin tredje start men blir allt bättre. Förlorade nu mot en bra häst, Adone, men de två lämnade övriga fältet med 11 längder över upploppet och båda imponerade. Carlos Lopez var dock lite passiv i sin ridning denna gång och insåg inte att den andre höll på att passera honom innan det var försent.
Vi följer med spänning Wind Whistles utveckling som går spikrakt upp. Frågan är om han kan nå den kapacitet han hade inneboende som unghäst efter att ha boxvilat och gått i paddock under två långa år. En lång tid för en tävlingshäst.

EDE SENSATION ALLT BÄTTRE- 2:A I ULRIKSDAL MED NOS TILL ERROL

(29/11) Hon blir bar bättre och bättre, EDE SENSATION (Eishin Dunkirk). Avslutade enormt över upploppet i Ulriksdals Minneslöpning och förlorade med nos till 93 handikappade Errol. Ett galoppsprång till och hon hade vunnit. Står nu i Hcp 84 och tjänade 87.500 kr. Carlos Lopez red och

dubbeln för Patrick Wahl gjorde att han tog sig upp på andraplatsen i tränarligan i Sverige bakom Lennart Jr Reuterskiöld.

STORA LISTAN   (SG 22/11  I Skandinavien aktiva avelshingstar med minst 20 startande avkommor)

 

 

 

                                                     Avkommor   Vinnare              Starter     Segrar              Summa

Eishin Dunkirk                           24                15 (63%)           94           21   (22%)         2.277.569 Kr

Most Welcome                              31                12 (39%)           154          19  (12%)          2,143.300     
 

Academy Award                             48                 8  (17%)           143          13    (9%)          1,840,239 

Final Apperance                             23                 6 (26%)              72           8  (11%)          1,828,234

Heart of Oak                                  35                13 (37%)            181         20  (11%)          1,579,579

Och kolla in procenten!
Eishin Dunkirk leder varje variant trots att han inte har så många avkommor som startat.
T.e.x. Academy Award, som efter sitt stora genombrott fick många svensk ston till betäckning, har faktiskt flest startande avkommor i Sverige,

48 stycken, att jämföra med Eishin Dunkirk, 24 stycken.

Vilken hingst som är bäst i Skandinavien får läsaren avgöra!

INTE BARA EISHIN DUNKIRK  -  EISHIN APOLLON VINNER MILE CHAMPIONSHIP GR 1

(21/11) Igår vann familjen Hirai det japanska Gr 1 loppet Mile Championship i Kyoto med EISHIN APOLLON ( Giant´s Causeway). Förstapriset var gigantiska Yen 103.864.000, c:a 9 miljoner kronor.
Eishin- hästarna ägs av pappan i familjen medan nästa generation tävlar under en variant på namnet, A Shin, och deras häst A Shin Forward vann samma lopp förra året men var denna gång oplacerad.

Fadern är mycket intresserad hur det går för Eishin Dunkirk i Skandinavien och glädjer sig mycket över hans framgång här. Han hade stora förhoppningar på Eishin Dunkirk i Japan och behöll honom och gav honom flera chanser att komma tillbaka efter sin skada som 2- åring.
Vi har skickat ett mail och gratulerat till framgången för Eishin Apollon och samtidigt lämnat de senaste nyheterna om Eishin Dunkirk,
att han leder både Stora Listan såsom 2- årslistan.

2- ÅRINGARNA GÅR SOM RAKETER-    EISHIN DUNKIRK- AVKOMMORNA ÄR "PENGAR PÅ BANKEN"

(18/11) Våra 2- åriga uppfödningar, med Eishin Dunkirk som far, har till idag startat 16 gånger och vunnit 8 segrar, d.v.s. 50 % av sina starter.

Domo Arigato, Jobim och Jimmy Mack har vunnit två segrar var och Girl from Ipanema och Earth Hour en seger var.
Totalt har de sprungit in 750.795 kr vilket innebär att de tjänat 150.159 kr/ häst och 46.924 kr/ start.

Samtliga 8 startande 2- åringar efter Eishin Dunkirk har nu tjänat 1,104.617 kr.

GIRL FROM IPANEMA VINNER I DEBUTEN OCH CROWN OF CREATION VINNER FÖR SIN NYA TRÄNARE

(16/11) Dagens häftigaste seger tog debuterande 2- åringen GIRL FROM IPANEMA (Eishin Dunkirk- Little Green Apple/Funambule) när hon tog en lätt spurtseger över flera segrande 2- åringar. Blixtsnabb i starten tog ridande Carlos Lopez tillbaka henne och släppte de två "skenande" hästarna i täten. In på upploppet red han till och hon växlade ner de två täthästarna och drog ifrån övriga hästar för att vinna med två enkla längder. Vi gratulerar Malaea Racing och tränare Patrick Wahl.


(Detta var Eishin Dunkirks 8:e startande 2- åring 2011 och den 7:e som segrat88 % vinnare!! Detta är helt unikt, inte bara i Sverige utan i galoppvärlden. För att ge perspektiv på hans storhet kan vi nämna att Academy Award har haft 27 startande 2- åringar 2011 och av dessa har 6 vunnit och Binary File har haft 14 startande varav 3 har vunnit!
I vanlig ordning är detta inget som uppmärksammas i Sverige då vi inte har någon kunnig analyserande galoppjournalist inom sporten. Att han dessutom är skandinaviens ledande hingst vad gäller 2- åringar och även leder Stora listan i Sverige borde vara av intresse. Och SG har till denna dag inte ens lyckats producera en veckovis löpande 2- årslista på sin hemsida. Så fattigt!!
Dessutom, läs varje internationell galopptidning så följer man varje vecka 2- årslistan och Stora listan parallellt. Och att dela ut pris till de ledande hingstarna har man helt glömt bort. Jag tror att man slutade när Diaghlyphard tog sitt sjätte raka championat!   Så fattigt!!

Vill man följa 2- åringarna i Skandinavien är vi hänvisade till en dansk hemsida, BONGO RACING, där Bongo följer alla 2- årssegrare i Skandinavien på ett kunnigt sätt, vecka efter vecka.)

Så glad och spänstig som CROWN OF CREATION såg ut på väg till start har jag aldrig sett honom. Även bakom startboxarna var han så pigg att man blev orolig och undrade om han var störd av något. Men det var inget fel. Han var bara glad och mådde bra!

I loppet kom han iväg hyggligt över de 1600 meterna och 1200 kvar började han avancera utanpå fältet och forsatte hela vägen mot mål och mitt på upploppet såg man att han skulle vinna. Stort beröm till tränare Tina Långström som fått honom så fysiskt och mentalt i toppform och även till ridande Madde Smith.

Dagens tredje Rävdansenuppfödda startande, BLADES OF GLORY (Most Welcome), blev en oerhört tapper två efter att ha lett loppet i 2350 meter men fått ge sig strax innan målgång. Han var också riktigt duktig!!

TVÅ NYA SGRAR FÖR EISHIN DUNKIRK OCH NU ÄR HAN I TOPP BÅDE PÅ 2- ÅRSLISTAN OCH STORA LISTAN

(30/10) Eishin Dunkirk- avkommor tog två nya segrar idag på Täby Galopp när 2- åringarna JIMMY MACK och KANZEE GOLD vann.
Rävdansenuppfödningen Jimmy Mack visade åter upp en helt förödanden spurtförmåga när han hårt pullande i större del av loppet vek ut bakom favoriten och kopplade på overdriven och vann enkelt med två längder, tillsynes helt oberörd. 87500 nya kronor till Lars Almrin Racing.

Hästen har nu tjänat 175.000 kr i sina två starter. Auktionslöpet nästa!

Där lär han få möta dagen andra segrare, Kanzee Gold, och förmodligen även trean i samma lopp, Alvena Storm, även han efter Eishin Dunkirk.

Idagens huvudlöpning fick vi sedan se 3- åriga EDE SENSATION, dotter till Eishin Dunkirk, bli en strålande trea bakom Letsgoforit och Uppercut Action, när hon slog flera av de så omtalade importerna. Hon är mycket underskattad och blir bara bättre.

I kvalet såg vi dessutom en mycket imponerande 2- åring kvala, GIRL FROM IPANEMA (Eishin Dunkirk- Little Green Apple/Funambule), som lekande lätt gjorde en 49:a. Blir mycket spännande att följa för det här såg strålande ut!

Med dagen framgångar för Eishin Dunkirk (239,800 kr) gick han förbi sin gamle kompis MOST WELCOME på Stora Listan och han leder 2- årslistan i stor stil sedan länge och har en uppenbar chans att toppa båda listorna även 31/12 2011.

TVÅ NYA SEGRAR FÖR RÄVDANSEN OCH MOST WELCOME

(17/10) Vid gårdagens tävlingar på Täby Galopp vann två hästar uppfödda på Rävdansen.

Först ut var Maddox, som för sin tränare Caroline Malmborg vann över 2400 m dt efter ett två månader långt uppehåll.
Most Welcome-sonen höll sig i de bakre regionerna men kom starkt över upploppet och vann ganska säkert. Det var en jublande glad Caroline vi såg i vinnarcirkeln och det är väl ingen hemlighet att Maddox är hennes favorithäst i stallet.

I loppet efter vann CONCORDE för sin ägare/tränare/uppfödare Helena Mansén efter en sylvass avslutning ute i banan som ställde fältet schack-matt. 25.000 kr till Helena, som i dagarna lanserar sin egen bok COLORADO, en hästbok för främst ungdomar, bl.a. på Bokmässan i Göteborg.

KANZEE GOLD VANN OCH BLEV 6:E 2- ÅRSVINNAREN FÖR EISHIN DUNKIRK (AV 7 STARTANDE!)

(12/10) Conny och Viola Mobecks uppfödning KANZEE GOLD ( Eishin Dunkirk- OK Maite/Komaite) vann enkelt över 1000 m på Jägersro idag. Tränad av Henrik Engblom var det ledning från start till mål och där väntade 35.000 kr till vinnaren.

ANGLE LIGHT SLÅR DINGLE VIEW

(12/10) Rävdansenuppfödde Most Welcome- dottern ANGEL LIGHT fångade in 91 handikappade Dingle View på mållinjen och visar att hon nu är tillbaka i toppform efter en svacka runt Svenskt Oaks.
Skulle ha vunnit även i förra starten, när PA Gråberg red fast henne och hon blev tvåa.
Ärlige PA bad om ursäkt för detta och tog nu revansch för misstaget i förra starten. Segern var värd 50.000 kr och stoet är tränad av Tommy Gustafsson och ägd av Stall Skumpa, d.v.s. Björn Humble & Co.

JIMMY MACK VINNER I DEBUTEN- 5:E 2- ÅRSVINNAREN FÖR EISHIN DUNKIRK

(12/10) Rävdansenuppfödningen JIMMY MACK (Eishin Dunkirk- Delta Downs/Deputy Minister) vann Breeder´s Trophy Juvenile Consolation i sin debut. Han blev därmed den femte 2- årsvinnaren för Eishin Dunkirk.
Tävlande för Almrin Racing låg han stilla i ryggen på ledarna till in på upploppet då han enkelt speedade ner fältet och tjänade 87.500 kr. Tränar gör Patrick Wahl och Carlos Lopez red.

AUKTIONEN BLEV ACCEPTABEL FÖR RÄVDANSEN

(12/10) Ett bra arrangemang på Täby Ridskola var det mest positiva med årets auktion som för uppfödarkollektivet blev ytterligare en förnedrande tillställning. Många fina hästar hamnade "mellan stolarna" och förblev osålda.
För egen del får vi vara nöjda att vi i stort fick tillbaka de pengar vi investerat i uppfödningen av årets årgång. Det var många som hade det mycket sämre.

Hurricane Eye      170.000 kr

Elodie                    90.000 kr  

Virgil                      80.000 kr

Thelma                  60.000 kr

Donna de Varona  50.000 kr

Pretty Boy Floyd    48.000 kr

America                 42.000 kr

Obvious Child        20.000 kr

Bernadette            10.000 kr

Harsh Mistress      10.000 kr

Vi återropade LORCA, helsystern till Årets Sto 2010, Wakayama, som inte nådde upp till vår reserv. Befinner sig nu hos Patrick Wahl och är till salu samtidigt som vi är lite sugna på att behålla henne och sätta henne i träning. Vi har sett henne springa i hagen och vet att hon kan röra på sig utöver det vanliga.

NY SEGER FÖR PATTAYA PÅ CAPANELLE I ROM

(25/9) Philomatheias 3- årige son PATTAYA tog en ny seger i dagens näst högst doterade löpning på Capanelle. Distansen var 2000 gr och prissumman E 24.200. Tränad av Stefano Botti vann han med 2,5 l efter att ha kommit "from last to first" över upploppet.

Nu 10 starter med 4 segrar och tre andraplatser. Gå gärna in på Capanelle- banans hemsida och se videon från 25/9 lopp 5!

3- åriga Philomatheiadottern WILD SUZIE är flitigt i elden och blev 2:a på Capanelle över 1600 m som favorit. Gav dock vinnaren 5,5 kg!

RED EISHIN VINNER OCH KANZEE GOLD BLIR TVÅA PÅ ÖVREVOLL

(16/9) Förlåt om det börjar bli lite larvigt, men ikväll hände det igen: Eishin Dunkirk hade två startande på Övrevoll och 3- åriga RED EISHIN

vann Norsk Rikstoto Grand Prix och 100.000 Nkr.

KANZEE GOLD, som är den enda startande 2- åringen efter Eishin Dunkirk som inte vunnit, kommer allt närmare en seger och blev två över

1100 m dt och tjänade 12.500 Nkr (Uppfödd av Conny och Wiola Mobeck).

DUBBELSEGER FÖR EISHIN DUNKIRK I SVENSKPOTTEN

(15/9) JOBIM och ALVENA STORM tog en dubbelseger för Eishin Dunkirk i Svenskpotten som avreds på Täby Galopp igår. Linda och Lennart Jr Reuterskiöld äger och tränar Jobim (Döpt efter braslianske musikern Antonio Carlos Jobim) som därmed tog sin andra raka seger när han speedade hårt upploppet ned efter att ha hållit railen i hela loppet bakom tätgruppen.
Bra reklam inför Täby- auktionen där vi säljer hans helbror AMERICA, nr 24.

Intressant, och vi ser det gång på gång, är att Eishin Dunkirk uppgraderar sina ston och ger avkommorna en speed som vi aldrig sett förut. Jobims mor t.e.x., Composit- A/ Persian Bold, har aldrig lämnat någon riktigt bra 2- åring tidigare, i klass med Jobim.
Med Eishin Dunkirk lämnar hon plötsligt en bra 2- åring med speed.

Skrev i notisen nedan att Eishin Dunkirk gick upp på andra plats på Stora listan efter söndagen. Det var fel, han gick då upp till tredje, men med gårdagens seger gick han nu upp till andra plats, bakom vår gamle MOST WELCOME. ( Dubbelt Rävdansen i topp!)

Faktum är att Eishin Dunkirk nu bara ligger drygt 200.000 kr efter sin gamle kompis och det är inte alls omöjligt att han skulle kunna hinna ikapp och förbi om hans kvarvarande 2- åringar hinner komma ut. Patrick Wahl har tre stycken lovande och ostartade 2- åringar på väg ut. Det blir spännande att följa.

Och så noterar vi att SG fortfarande inte lyckats publicera någon 2- års hingstlista på sin hemsida trots att auktionerna är mindre än en månad borta och statistiken finns.  Viktigt för säljarna och köparna att ha klart för sig. Det är dåligt !

EDE SENSATION VINNER 125.000 MEN DOMO ARIGATO BORTRIDEN

(12/9) Dagen positiva händelse för oss var när den mångsidiga EDE SENSATION (Stockholmska för Är det sensation) tillfälligt gick ned på sprintdistans och slog av specialisterna med sin patenterade slutspeed.
Patrick Wahl sade i segerintervjun att han aldrig hade haft en häst med sådan speed, och han har ju haft en del hästar!
För ägarna Mikael Gedin och Ann- Louise Sandås blev det lite revanch efter "bortridningen" i Breeder´s Trophy senast, där hon slutade trea som knappt slagen. Var nu ryttarförstärkt med Fredrik Johansson. Mikael står som uppfödare men jag tror att Ann- Louise har varit mest inblandad i uppfödningen.

DOMO ARIGATO blev, ur min synvinkel, bortriden av den nya ryttaren. Det var ett elände att PA Gråberg hade kontrakt att rida en annan häst och en ny jockey satt upp. Nu pullades hästen mer eller mindre upp inne i fältet och kom allt längre bak och med en mur av hästar framför sig valde ryttaren dessutom att gå i minst sagt visa spår och hästen var trots detta bara 3,5 längd efter vinnaren. Tvåan i mål var samma häst som hon för två veckor sedan besegrade i SM för 2- åringar.

EISHIN DUNKIRKs "lilla armé" fortsätter att vinna och efter dagen tog han sig upp som 2:a på Stora Hingstlistan bakom sin gamle stallkompis

MOST WELCOME.

Nu ser vi fram mot onsdagen då tre av hans fem startande 2- åringar möts i en Svenskpott. JOBIM, EARTH HOUR och ALVENA STORM.

MAN BEHÖVER INTE VARA EN EINSTEIN FÖR ATT FÖRSTÅ…!

 

 

 STORA LISTAN   (SG 29/8)

 

 

 

                                                     Avkommor   Vinnare              Starter     Segrar              Summa

Most Welcome                              28                11 (39%)           119          15  (13%)          1,784,227 Kr     (Angel Light      411,645)


Eishin Dunkirk                           19                11 (58%)           59           13   (22%)           1,437,021         (Ede Sensation   300,808)

 

Academy Award                             36                 7  (19%)            96            9    (13%)           1,350,339        (Racing Lady      587.500)

 

Heart of Oak                                  32                 8  (25%)           120          11  (9%)                942,221

Funambule                                      35                 8 (23%)           129           10   (8%)               816,420

 

 

2 –ÅRINGSLISTAN

 

Eishin Dunkirk                  5             4                 10         5                         507,500 Kr   (Domo Arigato   240,000 Kr)

 

Funambule                          2              1                   5         1                         153,750

 

Songline                              1             0                   3          0                         132,200

 

Bosun´s Watch                     2             0                   6          0                         119,800

 

Heart of Oak                         7             0                 12          0                           63,000

 

Academy Award                    2             0                   4          0                           26,675

FANTASTISK KVÄLL FÖR RÄVDANSEN OCH EISHIN DUNKIRK

(28/8) I SM för tvååringar vann DOMO ARIGATO och EARTH HOUR blev femma. Totalt 220.000 kr in för Eishin Dunkirk.

Därefter blir EDE SENSATION (uppfödd av Mikael Gredin) en mersmakande trea i Breeder´s Trophy Classic och tjänar 112.000 kr

ANGEL LIGHT (Most Welcome) femma i samma lopp.

Och så avslutar RICH AND FAMOUS dagen med att spurta formidabelt och vinna Breeder´s Trophy Consolation och drar in 90.000 kr

till Almrin Racing Stable.

Mycket vill har mer, och det grämer en lite att Ede Sensation inte fick vinna Breeder´s Classic. Fick ett slag på ett framben efter förra starten och kunde inte starta i Breeder´s Mile och det var länge osäkert om Patrick Wahl skulle få henne klar till Breeder´s Classic. Med optimala förberedelser tror jag att hon kunnat vinna men hon gör ett helt underbart lopp under alla omständigheter och Patrick har gjort ett strålande arbete med att få henne till start.

TVÅ STARTANDE= TVÅ VINNARE FÖR PHILOMATHEIA I ITALIEN

(26/8) Grosetto i onsdags: Wild Suzie vinner andra raka segern och årets tredje. Var visserligen stor favorit över 1600 m men segern skall bärgas. I de senaste starterna har hon nu raden 4-1-2-1-1. Stefano Botti tränar det 3- åriga stoet.

Livorno i går kväll: 3- åriga Arbia de Ranaccio vinner över 1950 och ett 16- hästarfält. Prissumman var EU 22.000.

JOBIM ÄR EN NY 2- ÅRSVINNARE FÖR EISHIN DUNKIRK- 4:e VINNAREN AV 5 STARTANDE 2-ÅRINGAR

(24/8) Veckan kunde inte ha börjat bättre än när JOBIM (Eishin Dunkirk- Composit-A/ Persian Bold) vann på Jägersro idag.

Tränad och ägd av oerhört duktiga Linda och Lennart Jr gick han ett hårt upplopp och vann på en bra tid.

Tjänade 50.000 kr med sin seger och blir spännande att följa framöver.
Fyra blev "vår andra" Tusen Takk.

EN SPÄNNANDE VECKA FÖR VÅRA UPPFÖDNINGAR!

(23/8) I morgon startar två av våra tvåringar på Jägersro, Jobim (Eishin Dunkirk) och Tusen Takk (Academy Award).

På lördag väntar SM för 2- åringar med Earth Hour och Domo Arigato (båda Eishin Dunkirk).

I Breeder´s Classic startar Angel Light (Most Welcome) och så håller vi naturligtvis koll på Ede Sensation (Eishin Dunkirk).

I Breeder´s Consolation startat Rich and Famous (Eishin Dunkirk). I SM Classic startar Welcometomyworld (Most Welcome) och i SM Sprint ser vi Mister Admiral (Most Welcome).

Dessutom startar Primus Motor (Most Welcome) under dagen.

Inte vår uppfödning, men lika spännande ändå, är Alvena Storm (Eishin Dunkirk), som startar i Skandinaviskt Mästerskap för 2- åringar på Övrevoll på söndag.

Vi håller alla tummar!

RICH AND FAMOUS I ÅRSDEBUT OCH RED EISHIN VINNER I NORGE

(18/8) Framgångarna för Eishin Dunkirk bara fortsätter. Två nya starthästar har nu varit ute.

I sin årsdebut, efter en nio månaders lång ofrivillig "vintervila", gjorde RICH AND FAMOUS (Eishin Dunkirk- Jezebel/Diaghlyphard) en strålande prestation när hon blev tvåa över 2000 m för sin nye tränare Mikael Tjernström. Lite väl löpsugen blev hon satt under press utifrån och fick inte den rygg hon borde ha haft så hon ledde loppet i stort sett från start till mål för att fölora med en längd de sista meterna.

Och i Norge gjorde RED EISHIN (Esihin Dunkirk- Viviente/ Honor Grades) processen kort med sina motståndare när hon satte in "Eishin-turbon" 200 kvar och bara susade ifrån för att vinna med tre lååånga längder över 1600 m gräs. Närmast sörjande var Mink´s Aisha.

Are Hyldmo tränar stoet, som han hade fått för sig var en sprinter, tills han i näst sista starten släppte upp henne på 1600 och hon då blev trea. Därför hade han stor tilltro till henne i denna start när han nu visste hur hon skulle ridas.

LÄGE FÖR LITE ANALYS- VEM ÄR BÄST I SVERIGE per 8/8 ?

(2/8)                  Avkommor   Vinnare              Starter     Segrar              Summa

Most Welcome     27                11 (41%)           105          15  (14%)           1.646,062 kr  (Angel Light      343.202)


Academy Award   34                 6  (18%)            88            8    (9%)             1.251,487       (Racing Lady     587.500)


Eishin Dunkirk      18                 9  (50%)           52           10  (19%)             902,013        (Ede Sensation 155.000)

Heart of Oak        28                 8  (29%)           105          11  (10%)              897,621

Funambule           35                 6  (17%)           112           8   (7%)                620,420

I Sverige kan man göra en relativt rättvisande statistik av ovanstående hingstar då de har i stort sett lika många avkommor som startar i landet. Det som kan snedvrida statistiken är främst de besökande "kanoner" som kommer in från Danmark och Norge för att främst starta i storloppen.

TREDJE 2- ÅRSVINNAREN FÖR EISHIN DUNKIRK-  ALVENA STORM

(6/8) ALVENA STORM blev den tredje 2- årsvinnaren för Eishin Dunkirk när han enkelt vann i sin andra start, denna gång över 1150 m gräs. För de som såg hans förra start och hans avslutning då, efter tappstart, kan segern inte kommit som någon överraskning.
Tränad av Tommy Gustafsson och uppfödd av travstuteriet Alvena tjänade han 87500 kr till sitt ägarkonsortium.

Nu har fem 2- åringar efter Eishin Dunkirk startat och tre har vunnit. De två andra har varit penningplacerade, bl.a. Kanzee Gold, som var fyra i samma lopp som ovan.

MISTER ADMIRAL VANN 50.000 KR

(6/8) På Rävdansen uppfödde MISTER ADMIRAL (Most Welcome) vann med Yvonne Durant i sadeln över för korta 1150 m gräs. Hans bästa distans är c:a 1400 m men han lyckades ändå vinna en tuff slutstrid.

NY VINNARE FÖR PHILOMATHEIA- WILD SUZIE

(5/8) Det har gått lång tid sedan vi hittat startande avkommor till Philomatheia i Italien för att det plötsligt startar flera stycken inom några dagar. Igår kväll var det dax för Wild Suzie att åter starta och vinna i Livorno, i Prix Newmarket över 1500 m. Detta var hennes tredje seger i år av nio starter.

Vid samma tävlingar blev Arbia de Renaccio 3:a över 1950 m.

NYA FRAMGÅNGAR FÖR PHILOMATHEIA I ITALIEN- PATTAYA TVÅA I STORLOPP

(4/8) Efter två raka segrar besökte 3- åriga PATTAYA (Philomatheia) igår Grosetto och startade i deras storlopp Prix Citta´de Grosetto.

Över 1750 m på gräset blev han tvåa, slagen med hals, och gav vinnaren 5,5 kg. Prissumman var Euro 44.000.

NY 2- ÅRSVINNARE I DEBUTEN FÖR EISHIN DUNKIRK-  EARTH HOUR

(30/7) I sin första start för tränarnestor Tommy Gustafsson vann Rävdansenuppfödda Earth Hour (Eishin Dunkirk- Topcoat/Lomond) en säker seger och tjänade 40.000 kr åt sin nye ägare, Stall Valhall.
Stall Valhall ägde även brodern Valbonne i början av dennes karriär och det var väl det som gjorde att Tommy sålde hästen till sin trogne hästägare Leif Eriksson.
Eftersom detta var en öppen löpning så tjänade Stall Valhall in en bonus, 75%, d.v.s. 30.000 kr ytterligare, så totalt blev det 70.000 kr intjänat.

DISRAELI GEARS- FRÅN SISTA TILL FÖRSTA

(28/7) Så fick då äntligen Disraeli Gears (Eishin Dunkirk) vinna sin första seger efter flera strullöpningar på rad. Med sin löpstil, en snabb avslutning bakifrån, såg det riktigt uselt ut även denna gång, när han hamnade sist efter övergången på Täby. 1600 m snabb stenhård gräsbana, stort fält, då brukar inte hästarna komma tillbaka till eftersläntarna, utan då gäller det att vara med från start.
När PA och Disraeli äntligen började tända till in på upploppet var det åter en mur av hästar framför, men de hittade ett fritt spår och sen var det ganska enkelt in mot mål. 40.000+ 40.000 kr till ägar- och tränarparet Linda och Lennart Jr.

Att det här är Lindas favorithäst råder det väl knappast någon tvekan om. Ut i minsta detalj stajlad i ägarfärgerna, från träns, tyglar till benlindor och tejp. Snyggt!

DOMO AREGATO VANN I DEBUTEN

(20/7) Domo Aregato vann enkelt i sin debut, 3,5 l, och tjänade 40.000 kr.

En som visade fin speed var Alvena Storm som från sista plats gick snabbast över upploppet och borde varit tvåa om ryttaren inte suttit still alldeles för länge. Förlorade andraplatsen med huvud och blev fyra. Men den skall vi bevaka framöver!!

DOMO ARIGATO DEBUTERAR

(19/7) På onsdag debuterar DOMO ARIGATO (Eishin Dunkirk- Persian Flight/ Catrail), född och uppvuxen på Rävdansen.

Här får vi nu se en riktig amerikansk mix mellan Mr Prospector/ Storm Cat, en oerhört framgångsrik nick i USA.

Tränar gör Caroline Malmborg och äger gör mamma Gunilla.

Debuterar i samma lopp gör ALVENA STORM (Eishin Dunkirk- Kombi Plus/ Go for Gin) för tränare Gustafsson. Även detta en helamerikansk nick. Uppfödd på Gotland hos travstuteriet Alvena.

LÄGE FÖR LITE ANALYS- VEM ÄR BÄST I SVERIGE?

(18/7)                  Avkommor   Vinnare   Starter   Segrar    Summa

Most Welcome     26                11           88          13           1.493.802 kr  (Angel Light      343.202)

Academy Award   30                 5            72            7           1.064.362      (Racing Lady     587.500)

Eishin Dunkirk      12                 5            40            6              559.513      (Ede Sensation 155.000)

Källa: SG Statistik 12/7

PRAISE OCH ROCKPORT SUNDAY FINNS HOS PATRICK WAHL

(18/7) De två Till Salu- hästarna finns hos Patrick Wahl.

Säljes helst inom Stall Wahl men kan även vara till salu för utomstående köpare.

Dyker då och då upp på Patricks hemsida under Träningsbilder.

Båda är anmälda i Breeder´s, Svenskt Derby, Jockeyklubben samt St Leger.

TUSEN TAKK OCH JOBIM DEBUTERAR

(15/7) Två Rävdansen-uppfödda hästar möts i debuten på Jägersro imorgon.

Möter bl.a. en avkomma till amerikanske superhingsten Unbridled´s Song, så det blir tufft.
Nu får vi se hur nya bonussystemet fungerar.

NYA BANAN: SG HAR ÄNDRAT KRAVSPECIFIKATIONEN FÖR PLACERINGEN

(15/7) Enligt uppgift har SG ändrat kravspecifikationen för nya banan, när travet och ridsporten inte längre finns med i bilden.

Nu söker man ett naturskönt område där det på sommaren skall kunna gå att sitta i landskapet runt banan och se loppen. Några storslagna läktarbyggen är inte aktuella.

Av den anledningen har Södertälje flyttat sin föreslagna placering, nära motorvägen och reltivt tät bebyggelse, några kilometer söder ut, till natursköna Brandalsund, nära havet. Detta område kommer att exploateras mycket försiktigt och det kommer endast byggas villor och småhus.

INGET BUD PÅ PEGGY´S PEARL VID JULY SALES

(15/7) Det blev inget bud på Peggy´s Pearl vid Tattersalls July Sales har Claes Björling berättat som istället försöker sälja henne i Sverige.

Hon är dräktig med Gloria de Campeao.

MASTER FITZ TILLBAKA I VINNARCIRKELN

(15/7) Efter att ha varit borta sedan 26/5 startade MASTER FITZ (Philomatheia) igår igen. Denna gång i huvudlöpningen i Livorno över 2250m.

Det var första starten över längre distans och han vann som favorit mycket enkelt under toppvikt. Prissumman var Euro 11.000.

NY SEGER FÖR PATTAYA PÅ SAN SIRO

(12/7) Vi har fått rapport om att 3- åriga hingsten PATTAYA (Philomatheia) har vunnit andra raka på San Siro i Milano.

Denna gång över 1600 m gr, 13 startande, toppvikt 61 kg (Gav tvåan 9 kg), prissumma Euro 22.000. Tränad av Stefano Botti, som även tränar Philomatheias andra 3- årskanoner, Master Fitz och Wild Suzie.
Man skall då veta att San Siro i Milano är banan nummer ett i Italien och där är det inte lätt att vinna. (Ungefär som Solvalla är nummer ett i travet!)

STOR AFTON FÖR MOST WELCOME: 384.728 KR!

(12/7) Vår gamle avelshingst Most Welcome hade en stor afton i Breeder´s Trophy Mile igår, med avkommor som belade fyra av de sju prisplatserna. 2:a blev Miss Cooper, 4- 6:a blev, Mikkelangelo, Angel Light och Mint Condition.
Under dagen var hans son Mister Admiral 2:a i en sprint och drog in 25.000 kr.

Eishin Dunkirk hade två fjärdeplaceringar, Red Eishin och Jelly Roll, den senare som fyra i Breeder´s Trophy Stayer och tjänade 40.293 kr.

Dessutom kvalade Dom Arigato (Eishin Dunkirk) på 49,2 och såg bra ut.

MILKMAN ANMÄLD TILL START PÅ TÄBY

(2/7) Han kallades MILKMAN men heter egentligen FLOW (Most Welcome).

När han var två dagar gammal gick jag ut med hans mamma APROPÅ på stallplan, när hon plötsligt faller ihop vid min sida och omedelbart dör. Något brister i henne och hon är död innan hon når marken.

Vi stod plötsligt med en tidigt född helbror till ARCUS som inte hade någon mamma. En intensiv jakt på att finna en amma sattes in men det är inte lätt att hitta någon bra sådan, så tidigt på året, när det nästan bara är fullblodsföl som föds.
Vi provade sammanlagt 7 presumtiva ammor, från olika delar i landet, som kom, provades, och åkte hem, eller som vi hämtade, provade, och lämnade tillbaka. Inget fungerade då nästan alla hade kastat sina foster och därför vare sig accepterade ungen eller hade mjölk i mer än ett par dagar, innan de sinade.
Till slut hittade vi dock ett sto som accepterade honom så pass att vi kunde ha dem i samma box, men hon saknade mjölk.
Hon fick bli hans "mamma och beskyddare" den sommaren, medan vi utfodrade Milkman manuellt med nappflaska och senare med hink.

Ute i hagen höll de två ihop och när Milkman utfodrades med sin mjölk stod stoet snällt bredvid och vaktade.
Vid avskiljningen kunde Milkman komma in i samma rutiner som sina kompisar och har nu kvalat på ett mycket trevligt sätt och är anmäld till start nästa lördag av tränare Durant.

Den killen följer vi naturligtvis med extra spänning!

Anmäld till kval samma dag är vår uppfödning EARTH HOUR (Eishin Dunkirk), ägd och tränad av Tommy Gustafsson. I samma kval finner vi ytterligare en Eishin Dunkirk- avkomma, Alvena Storm, också från Tommy Gustafsson.

Idag kvalade en barndomsvän till MILKMAN och EARTH HOUR, JOBIM (Eishin Dunkirk), på Jägersro. Ägd och tränad av Linda och Lennart Jr Reuterskiöld,  blev han 2:a i sitt kval och godkänd.

TVÅ VINNARE PÅ DANSKA DERBYDAGEN FÖR MOST WELCOME

(28/6) Först ut att vinna var danskfödda MISS COOPER som vann "korta Derbyt" och tjänade 100.000 Dkr och sedan vann svenskfödde MIKKELANGELO Derby Consolation och 50.000 för Stall Bon Nuit.
Den senare är uppfödd för Nils Petter Gill på Solbacka Stuteri norr om Täby.

BARA TVÅ KVAR !

(28/6) Av de fem 2- åringar vi placerat hos Patrick Wahl är nu endast två kvar att sälja.
Således är nu Jimmy Mack, Astrud och Girl from Ipanema sålda inom Stall Wahl.

Allt eftersom det har blivit en plats ledig hos Patrick har vi kört in hästarna och igår körde vi in Wakayama- brodern PRAISE (Most Welcome).

Kvar hemma på Rävdansen har vi nu bara ROCKPORT SUNDAY (Eishin Dunkirk) och han väntas komma in till banan inom kort. Hans bror WELCOMETOMYWORLD (Most Welcome) finns numera i Patricks träning och siktar närmast mot Breeder´s Stayer.

VÅRA FÖRSTA 2- ÅRINGAR KVALAR

(21/6) Nu är de första 2- åringarna upsatta till kval.
Först ut är TUSEN TAKK (Academy Award) som tränas av Johan Reuterskiöld. Uppfödd på Rävdansen för Las Pampas Polo Team.

(Vid onsdagstävlingarna på Jägersro startar dessutom Disraeli Gears och Primus Motor, båda uppfödda på Rävdansen).

På lördag kvalar FLOW (Most Welcome), flaskuppfödningen och helbrordern till ARCUS.

Veckan efter är JOBIM (Eishin Dunkirk- Composit-A/ Persian Bold) anmäld till kval av sin tränare Lennart Jr Reuterskiöld.

30 JUNI ÄR SÄSONGENS SISTA ARBETSDAG FÖR HINGSTARNA

(21/6) Nio dagar kvar av årets betäckningssäsong. 30 juni är sista dagen för att betäcka sitt sto på Rävdansen och därefter tar hingstar och personal sommarlov.

DISRAELI GEARS 3:A I CLASSIC TRIAL

Några rader om Disraeli Gears (Eishin Dunkirk) som blir allt bättre hos sin nya tränare. Efter en färsk andraplats gick han in i Classic Trial som en outsider och slutade en mersmakande trea. Satt åter fast alldeles för länge för att hinna ikapp de undanflyende ledarna men kom snabbast av alla när han väl fick lucka. Står nu så bra till att han kommer in i Jockeyklubbens Jubileumslöpning, om Linda och Lennart Jr vill det, eller om man väljer att gå till Breeder´s Mile.

Vill själv tro att det finns ännu mer utveckling i sonen till Factually och brodern till Tesorero.

MOST WELCOME DUNDRAR PÅ I LEDNINGEN PÅ HINGSTLISTAN

Segrarna fortsätter att rulla in för vår gamle Most Welcome. De senaste veckorna har vi sett bl.a. Angel Light, Mint Condition,

Mister Admiral, Ontherun, Mikkelangelo, Orson, Send an Invitation vinna. Primus Motor och Panduro var fina 2:or nu senast på Täby och

i Danska Mowerina blev Miss Cooper 3:a.

ANGEL LIGHT TVÅA I KLASSISKA DIANALÖPNING

ANGEL LIGHT (Most Welcome) kom in i Dianalöpning med en imponerande seger i senaste starten, efter ledning från start till mål.
I Diana gjorde hon nästan om samma löpning men förlorade segern med huvud. Enormt bra ändå och Pam Cordrey höjde henne upp till hkp 82, efter den prestationen. Angel Light är född och uppvuxen på Rävdansen för Stall Skumpa och tjänade c:a 220.000 kr på andraplatsen.

Hon är en dotter till vår uppfödning Maudie (Diaghlyphard) som är dotter till ANGEL LOVE.
Tränar gör nestor Tommy Gustafsson.

STORLOPPSSEGER FÖR EISHIN DUNKIRK I NORGE

3- åriga Eishin Dunkirk- dottern RED EISHIN kämpade ner dagens största spik på Övervoll, Lady Rossmo, och vann Försommarloppet med 100.000 kr till vinnaren efter en enorm avslutning. Dottern till Viviente blev därmed årets fjärde 3- årsvinnare för Eishin Dunkirk. Uppfödare och ägare är Öyvind Klingberg, men uppfödd på Hjortebo, om jag förstått det hela rätt.

NYA SEGRAR FÖR PHILOMATHEIA- AVKOMMOR I ITALIEN

Philomatheias 3- åringar går bra i Italien. Hans dotter Wild Suzie har tagit en ny seger och hans som Pattaya har tagit sin andra seger och har nu 7 st 2-2-0.

RÄVDANSENS 2- ÅRINGAR NU I TRÄNING HOS PATRICK WAHL

(10/5) Efter att vi avslutat vårt samarbete med Dennis Elliott har våra osålda 2- åringar gått in i träning hos Täbys
championtränare Patrick Wahl.

I första vändan har de två stona, Girl from Ipanema och Astrud, kommit på plats, tillsammans med hingsten Jimmy Mack, som köpts av Lars Almrin och Almrin Racing. Samtliga är efter superheta Eishin Dunkirk.
Snart ansluter även Wakayamas bror Praise, en son till minst lika heta Most Welcome, samt Rockport Sunday (Eishin Dunkirk), bror till Maddox och Welcometomyworld.

Alla hästarna är till salu till de priser som finns angivna nedan på Nyhetssidan.

Även hingsten WIND WHISTLE (Tiznow) har satts i träning hos Patrick. Var som 2- åring i träning hos Fredrik Reterskiöld och ansågs vara årgångens klart bästa häst i stallet. Drabbades dock av en fraktur i carpus i sista jobbet innan det kval han var anmäld till.
Opererades och fick en kruv inopererad och prognosen var inte bra. Har nu varit konvalecent på Rävdansen över ett år och planen var att lansera honom som avelshingst 2011 då han har en helt fantastisk härstamning (Superhingsten Tiznow $ 75.000, och en vinnande
Storm Cat-mor som är syster till en Horse of the Year i USA, Skip Away).
Men han har sett helt enorm ut i sina egna snabbjobb i hagen och vi tog därför och röntgade hans  knä för att se hur det såg ut. Det såg förvånande nog väldigt bra ut och vi fick OK från veterinärer att åter sätta honom i träning. Så nu håller vi tummarna så hårt vi kan!

RÄVDANSENHINGSTARNA: ALLA FYRA STARTANDE SEGRADE!!!

(8/5) Most Welcome hade 3 startande idag: Alla segrade !! Rävdansenuppfödda Mister Admiral och Angel Light samt Mint Condition.

Eishin Dunkirk hade en startande: Ede Sensation segrade med 5,5 längder efter en patenterad Eishin Dunkirk- avslutning på en tid som var i paritet med Mint Conditions segertid då hon aldrig var riden förutom en bit in på upploppet. Tyvärr är hon inte anmäld i Dianalöpning utan står endast med i Breeder´s, vilket å andra sidan inte är helt fel!


Roligt för oss på Rävdansen är att mödernelinjerna i flera fall är gamla på stuteriet. Angel Light är en dotter till vår uppfödning Maudie, i sin tur en dotter till superstoet Angel Love.
(Blue Jean Baby, mor till Maddox och Welcometomyworld, också dotter till Angel Love, födde ett Eishin Dunkirk- sto för 2 dagar sedan)

Mint Condition är en dotter till Inshalla, uppfödd på Rävdansen och en syster till Songline.

Ede Sensation är en dotter till Maycy Star, i sin tur dotter till Maureen Star, ännu en syster till Songline.

SHAMBALLA 2:A I GOFFS 1000 GS TRIAL ( MOWERINA TRIAL)

(7/5) Lennart Jr Reuterskiöld- tränade SHAMBALLA (Eishin Dunkirk) trängde sig in bland importerna när hon blev 2:a bakom superdyringen (800.000 D.kr) och Gr 3- vinnaren Dingle View på Klampenborg. Slagen 4 längder med lika många längder ner till 3:an var hon gott gående hela upploppet ner.
Tiden för Shamballa var 1,1 sekund snabbare än för segraren Elusive Time i 2000 Gs Trial och det ser ut som hon skulle ha en bra chans i Mowerina och Diana på denna prestation.

SHAMBALLA- NY VINNARE FÖR EISHIN DUNKIRK

(24/4) Shamballa (Eishin Dunkirk- Remember/ Spectacular Tide) blev årets fjärde vinnare ( tredje 3- åringen: Ede Sensation, Primero Avril och Shamballa)) för Eishin Dunkirk 2011.
Över distansen 1730 m hade Shamballa lekstuga med ett gäng äldre hästar, inga stjärnor, men det är tufft för en nybliven 3- åring att gå ut och möta äldre och rutinerade hästar. 7 längder blev segermarginalen i årsdebuten.

Tränar gör Lennart Jr Reuterskiöld för danska hästägare.

I SHAMBALLA finns det mycket Rävdansen- spår, då moderna Remember är uppfödd hos oss. Hon var i träning hos Fleming Poulsen i Danmark.


Efter att galopptränare Jessica Long på ett SFAF- möte gått ut och sagt att inga tränare vill ha Eishin Dunkirkavkommor och att de bara springer som 2- åringar var det trevligt att från stallrundan hos Sveriges främste tränare, Lennart Jr Reuterskiöld, kunna läsa att han gillade Eishin Dunkirk- avkommor. Hade tidigare den förolyckade WAKAYAMA, Årets sto 2010, och har nu Shamballa samt den nyinköpta 3- åriga DISRAELI GEARS samt 2- åriga JOBIM, de senare uppfödda på Rävdansen.

Andra framgångsrika tränare som också gillar Eishin Dunkirk- avkommor är Patrick Wahl ( bl.a. Jelly Roll och Ede Sensation) och Tommy Gustafsson (Hokkaido och 2- åringarna Earth Hour och Alvena Storm)


NYHET!!! 
Idag gjorde Disraeli Gears sin första start för sin nye tränare och blev en mersmakande 3:a på Jägersro efter en riktigt bökig resa. Jacob
Johansen tyckte själv att han red ett riktigt dåligt race. Disraeli Gears visade helt andra takter än förra året och borta var "symaskinssteget" och nu hade han en helt annan aktion än tidigare. Den hästen följer vi med stort intresse framöver.

MASTER FITZ VANN PÅ SAN SIRO IDAG

(12/4) Den 3- åriga sonen till Philomatheia vann över 1800 m på San Siro i Milano. Prispengarna var Euro 22.000.

Vi får anta att detta var en uppvärmning inför större uppgifter 2011.

PRIMERO AVRIL- NY VINNARE FÖR EISHIN DUNKIRK

(10/4) Primero Avril heter den nye vinnaren för Eishin Dunkirk när hans avkommor tog en dubbel i nystarten på Täby Galopp.

Tvåa blev nämligen Sir Bourbon Love och dessa placeringar tog upp Eishin Dunkirk på tredjeplatsen på hingstlistan när de båda tjänade totalt 100.000 kr. Eishin Dunkirk har nu haft 4 startande avkommor 2011 varav tre har vunnit.
I ledningen på listan finns nu åter den andra Rävdansen- hingsten, avlidne Most Welcome, Championhingst 2010, vars dotter Mint Condition slog den stora favoriten, USA- födda Charmed Star, och drog in 50.000 kr till Åkerkullen AB.
Åter till Primero Avril, så är hon uppfödd på Rävdansen för ägaren och uppfödaren Thomas Swahn.

HONEST JOHN ÅTERVÄNDER

(23/3) Eishin Dunkirks stakesvinnare i Japan, HONEST JOHN, trodde vi hade gjort sin sista start, efter att ha startat endast 3 gånger tidigt 2009.
Vid en kontroll visar det sig att han kom tilbaka stort 2010 och på 5 starter tog 2 segrar och 2 andraplatser.

DE ANLÄNDA FÖLEN.

Eishin Dunkirk- Lady Alize/Indian Charlie, hingst

Eishin Dunkirk- Blue Jean Baby/Spectacular Tide, sto

Philomatheia- Crush/Funambule/hingst

Philomatheia- Little Green Apple/ Funambule, hingst

Eishin Dunkirk- Mathilde Bozo/ Unfuwain, hingst

Philomatheia- Delta Downs/Deputy Minister, hingst

Eishin Dunkirk- Sweet Fox Fever/ Stormin Fever, sto

Eishin Dunkirk- Lady Penelope/ Pennekamp, sto

Eishin Dunkirk- Evangelina/ Diaghlyphard, hingst

Eishin Dunkirk- Cotton House/ Mujadil, sto

Eishin Dunkirk- Lala Top Top/ Mr Eubanks, hingst

Philomatheia- Raise the Rythm/ Raise a Grand, sto

Eishin Dunkirk- Just a Dancer/ Choisir, hingst

NY VINNARE FÖR EISHIN DUNKIRK- OCH NU HAR HELA KULLEN HAR STARTAT

(11/3) Hela Eishin Dunkirks kull födda 2008, 7 stycken, har nu startat!!

Ytterligare ett bevis på att hans avkommor är sunda och tidiga.
Senast såg vi 3- åriga EDE SENSATION sprinta ifrån fältet över upploppet och vinna med 5 långa längder

NÅGRA RÄVDANSENUPPFÖDDA VINNARE 2011.

(11/3) Maddox, Valbonne, Blades of Glory, Panduro, Concorde har alla vunnit minst en seger i år.

FÖLNINGSSÄSONGEN ÄR NU IGÅNG

(11/3) Först ut på Rävdansen i år är två ston ägda av Lars Hallberg.
Raise the Rythm fick ett sto föl efter Philomatheia. Det var Philomatheias första avkomma i Skandinavien.
Fölat har också Just a Dancer gjort, 14 dagar tidigt, och hon fick en hingst efter Eishin Dunkirk.

Båda stona går tillbaka till samma hingstar 2011.

EISHIN DUNKIRKS MOR DÖD

Champion Forest Flower Dead at 27

By Blood-Horse Staff

Updated: Friday, February 11, 2011 9:39 AM

Posted: Thursday, February 10, 2011 8:54 PM

Forest Flower, champion 2-year-old filly in England of 1986 and a champion in Ireland the following year, was euthanized Feb. 10 at Betty Moran’s Brushwood Farm in Pennsylvania. The 27-year-old mare had been pensioned in 2002.

Forest Flower won four of six starts at 2, winning the Rokeby Farms Mill Reef Stakes (Eng-II), Queen Mary Stakes (Eng-III), and Pritchard Services Cherry Hinton Stakes (Eng-III) on her way to being named champion juvenile filly. She placed in the Heinz 57 Phoenix Stakes (Ire-I).

The following year she made only two starts, landing the classic Goffs Irish One Thousand Guineas (Ire-I). That effort earned her championship honors as the highweighted 3-year-old filly on the 1987 Irish Free Handicap at 7-9 1/2 furlongs.

In all she won five of eight starts and earned $133,293.

A daughter of Green Forestout of the Nijinsky IImare Leap Lively, Forest Flower was a half sister to Scoop the Gold, the stakes-winning dam of multiple grade I winner High Yield.

As a broodmare, all nine of her foals were starters with seven winners. Her first foal, Hill of Dreams, was stakes-placed in Belgium. Brushwood acquired Forest Flower for $671,000 in 1992.

Read more: http://www.bloodhorse.com/horse-racing/articles/61283/champion-forest-flower-dead-at--27#ixzz1Dxi89nzh

WAKAYAMA BLEV ÅRETS STO I SVERIGE 2010!!

(5/2) Vid Årets Hästgalan blev vår uppfödning WAKAYAMA ( Eishin Dunkirk- Redbone/Spectacular Tide) vald till Årets sto 2010.
Tränad av Lennert Reuterskiöld Jr och alltid riden av hustru Linda i träning, var hon den vinstrikaste 2- åringen 2009 i Sverige för att gå vidare och vinna bl.a. vinna Breeder´s Mile som 3- åring.
I Svenskt Oaks blev hon så svårt skadad i ett knä att hon tvingades avlivas dagen efter. Tapper in i det sista i Oaks, gick hon sönder i sitt knä, tappade placeringar men kom ändå tillbaka över upploppet för att nästan bli 3:a.

VILKEN SKANDINAVIENSTATIONERAD AVELSHINGST HAR BÄSTA 2- ÅRINGEN 2010??

(27/1) Academy Award, Eishin Dunkirk, Funambule, Needwood Blade... ??


Svaret är PHILOMATHEIA!

Hans son MASTER FITZ står i RPR 99, d.v.s. 90 i Skandinavisk Handikap.
Exempelvis UPPERCUT ACTION står i Hcp 83 ( Och hans far står inte i Skandinavien).

THEATRICAL AWARD står i RPR 100, d.v.s. hcp 90 i Skandinavien.
Vårt nya avelssto COTTON HOUSE slutade på RPR=TF 106, motsvarande hcp 93.(Dräktig med Eishin Dunkirk)

2- ÅRINGAR I TRÄNING: ( Pris 1/1 2011 och tillsvidare)

ROCKPORT SUNDAY, hingst, Eishin Dunkirk- Blue Jean Baby/ Spectacular Tide  

Pris: 100.000 kr

JIMMY MACK, hingst, Eishin Dunkirk- Delta Downs/ Deputy Minister

Pris: 80.000 kr


PRAISE, hingst, Most Welcome- Redbone/ Spectacular Tide

Pris: 125.000 kr


ASTRUD, sto, Eishin Dunkirk- Word in Spanish/ Funambule

Pris: 90.000 kr


GIRL FROM IPANEMA, sto, Eishin Dunkirk- Little Green Apple/ Funambule

Pris: 70.000 kr

RÄVDANSENS HINGSTAR ÄVEN DE FRÄMSTA MORFARSHINGSTARNA I SKANDINAVIEN 2010

(27/12) Rävdansens hingstar genom åren, är inte bara de främsta avelshingstarna, med champions som Diaghlyphard, Funambule, Eishin Dunkirk och nu senast Most Welcome.

De är även de ledande morfarshingstarna!

2010 är Diaghlyphard den ledande skandinaviska morfarshingsten. På andra plats hittar vi Spectacular Tide före Richard of York, Bal de Seigneur, Funambule och Be My Chief.

Spektakulärt i ordets rätta bemärkelse är att Spectacular Tide är tvåa, trots att han aldrig fick betäcka de stora mängderna ston som Diaghlyphard gjorde. Således har Diaghlyphard haft 48 startande avkommor som morfarshingst (Ledande är Uppercut Action) medan Spectacular Tide endast haft  16 avkommor (Ledande är Wakayama), som sprungit in 2.851.000 respektive 1.442.000 SEK.
Redan förra året var Spectacular Tide 2:a på listan och det är bara att konstatera att han är en outstanding morfarshingst, så håll hårt i era Spectacular Tide- ston.

DUBBELSEGER FÖR MOST WELCOME I ÅRETS SISTA LÖPNING- MADDOX FÖRE NOVACON.   3.394.395 BLEV DET 2010!

(26/12) Rävdansenuppfödningen MADDOX ( Most Welcome- Blue Jean Baby/ Spectacular Tide) segrade i årets sista löpning i Sverige och i tidernas sista Lördagskomb.
Tvåa blev Novacon ( Most Welcome), uppfödd av Stonova AB, Håkan Karlsson, ytterligare en uppfödare som tyvärr gett upp och lagt ned sin uppfödning och därför sålt sin fina gård i Strömsholm. Även tävlingsverksamheten är i stort sett avvecklad och i samband med detta såldes Novacon till sin tränare, Mikael Tjernström. Det är sorgligt att se att en galoppälskare/ hästägare/uppfödare sen 40 år lämna sporten i Sverige p.g.a. sportens lednings totala misslyckande på alla nivåer.
Most Welcome blev alltså championhingst 2010 och var 774.085 SEK före tvåan Funambule!

MOST WELCOME CHAMPION 2010   -  3.319.395 SEK

(21/12) Det har en längre tid stått klart att Most Welcome blir championhingst i Sverige 2010.
Han är bäst i varje kategori, flest segrare (19st), flest segrar (30st), trots att både Funambule och Academy Award haft fler startande avkommor.

Den som sprungit in mest pengar 2010 är HOLY GOLIGHTLY, 1.010.296 SEK, uppfödd av AnnaLena Smeds på Såstaholm för Nils Petter Gill (flyttade i årskiftet över till Eva Isacssons utedrift).
Andra "moneyspinners" under året, som är uppfödda på Rävdansen är, Welcometomyworld 166.600, Blades of Glory 188.100, Emperor 271.082 i Norge ( räknas inte in i Sverigetotalen), Maddox 181.500, Mister Admiral 322.500.
Vi såg dessutom lovande 2- åringar, Mint Condition 215.640, uppfödd hos Sonja Olsson för AB Åkerkullens räkning och Angel Light 132.500, Primus Motor 128.000, de senare uppfödda på Rävdansen.

(På söndag har Most Welcome en sista chans att bättra på siffrorna ytterligare när Maddox, Novacon och Blades of Glory startar i årets sista löpning på Täby Galopp.)

SG:S VD GER SIG IN I HINGSTBRANCHEN?    (Läs mer på IVANS FUNDERINGAR)

INRIDNINGEN AV ÅRINGARNA GÅR ALLDELES UTMÄRKT

DSC00993-2.JPGDSC01013.JPG

Round Pen och Horse walker på Rävdansens Träningsavdelning

I enlighet med vårt nya koncept, har inridningen och träningen av dessa påbörjats och de finns hela tiden till påseende på Rävdansens träningsstall. Vi kommer löpande revidera priserna (Nästa gång 31/12) allt eftersom de kommer längre i sin träning.
Vi är uppfödare och vill i första hand sälja alla hästar, men till acceptabla priser, då vi vet vad vi har för material. Lyckas vi inte med det kommer vi att starta dem i egna färger men de är fortfarande till salu.
Det börjar nu bli så enormt mycket pengar att dela på för allt färre svenskfödda hästar att det blir allt intressantare, ekonomiskt, att äga en svenskfödd 2-3- åring och speciellt avkommor till våra hingstar som är ledande i Sverige som 2- och 3- åringar.

ROCKPORT SUNDAY, hingst, Eishin Dunkirk- Blue Jean Baby/ Spectacular Tide  

Pris: 100.000 kr

JIMMY MACK, hingst, Eishin Dunkirk- Delta Downs/ Deputy Minister

Pris: 80.000 kr


PRAISE, hingst, Most Welcome- Redbone/ Spectacular Tide

Pris: 100.000 kr


ASTRUD, sto, Eishin Dunkirk- Word in Spanish/ Funambule

Pris: 70.000 kr


GIRL FROM IPANEMA, sto, Eishin Dunkirk- Little Green Apple/ Funambule

Pris: 50.000 kr

Vi arbetar dem från marken under 5- 6 veckor innan det är dags att sitta upp på dem. Förr i världen tävlade tränarna om att vara först uppe på ryggen på sina nya inköp men med dagens kunskap vet man att det kan vara helt förödande för otränade åringsryggar att vara för snabb att göra detta. Väldigt många ryggproblem kommer av för tidig ridning på svaga ryggar.
Det gäller nu att bygga upp dem fysiskt de första veckorna och dessutom sätta en bra mun på dem och få dem att bära sig på rätt sätt. Detta sker uteslutande från marken, genom arbete i round pen och tömkörning, då det är omöjligt att göra detta från hästryggen med samma kvalitet.

Först i mitten på december skall vi börja rida dem och påbörja grundträningen, med långa pass i trav och galopp, 6-7 dagar i veckan.

LADY ALIZE (USA) HAR KÖPTS AV RÄVDANSEN

(13/12) I samband med att Stall RIO lägger ned sin uppfödningsverksamhet har vi förvärvat Lady Alize ( Indian Charlie- Marina Duff/ Caerleon).

Det USA- födda stoet köptes för GS 160.000 ( c:a 2 miljoner kronor) på Tattersalls Breeze Up 2006, och tränades av Roy Arne Kvisla för Stall RIO:s räkning
I Kvislas träning tog hon placeringar i flera Maiden Stakes och var dessutom 5:a i både Montrose Fillies Stakes, Newmarket, Listed, samt Radley Stakes, Newbury, Listed. I det senare loppet endast slagen 1 3/4 längd av segraren.
I sin debut var hon 2:a till Party (TF100) och slog Miss Lucifer, vinnare av Challenge Stakes, Gr2. Miss Alize fick som bäst RPR 87 som 2- åring i England.
INDIAN CHARLIE är en av världens hetaste avelshingstar och hans resultat blir bara bättre. Står nu för $70.000 2011 och hans son Uncle Mo gjorde bra reklam för honom som en av de mest imponerande segrarna av Breeder´s Cup Juvenile Gr1 någonsin 2010.. Hade tidigare vunnit Champagne Stakes Gr1 och är USA:s i särklass bästa 2- åring .
Tidigare har vi sett Bob Bafferts segermaskin Indian Blessing, som vann 6 Gr1- lopp, bl.a. Breeder´s Cup Juvenile.
Modern Marina Duff har tidigare lämnat 6 vinnare bl.a. Sopran Mariduff TF 104 och Sopran Woomari.
Lady Alize fick i år sitt första föl, ett sto efter Most Welcome, och är dräktig med Eishin Dunkirk.

PHILOMATHEIAS 2- ÅRING MASTER FITZ 2:A I CRITERIUM DI PISA (LISTED)

(12/12) Vid dagens tävlingar i Pisa/ Italien blev Philomatheia- sonen, 2- åriga Master Fitz 2:a i Criterium di Pisa (Listed).
Distansen var 1500 gr och fältet bestod av 19! 2- åringar, de flesta med internationellt högklassig härstamning.
Master Fitz var favorit i loppet och stod som ensam häst med toppvikt efter att tidigare vunnit och varit placerad i Listedlöpningar.

MOST WELCOME CHAMPIONHINGST 2010

(12/12) Vår avelshingst Most Welcome fick avsluta sin karriär med att bli championhingst i Sverige 2010. Han leder just nu överlägset före förra årets champion Funambule. Vår andra hingst, Eishin Dunkirk, 2- årschampion 2009, ligger som tredje svenskstationerade hingst på listan och våra avelshingstar ligger år efter år i topp vilket vi är mycket stolta över. Dessutom ligger den på Rävdansen uppfödda Songline på platsen efter Eishin Dunkirk och tvåan Funambule fick sitt genombrott i Sverige när han stod på Rävdansen.

ANGEL LIGHT 1:A OCH RICH AND FAMOUS 3:A

(23/9) De två stona är uppfödda på Rävdansen och Angel Light ( Most Welcome) vann direkt i debuten, en säker seger, 6 längder, tränad av Tommy Gustafsson på Täby.
Angel Light är en dotter till Maudie (Diaghlyphard) i sin tur syster till vårt sto Blue Jean Baby(Spectacular Tide) och båda är döttrar till den fantastiska Angel Love.
(Blue Jean Baby har en Eishin Dunkirk- åring som går upp på auktionen den 9 oktober. Han, Rockport Sunday, är halvbror med Maddox och Welcometomyworld.
Min egentränade 2- åring (Eishin Dunkirk) Rich and Famous såg strålande ut men ryttaren lyckades inte få henne att byta galopp in på upploppet, beroende på att våra hästar är utbildade på helt annat sätt än ryttarna är vana vid. Hon tappade därför en säker andraplats. Men det skall vi utbilda våra ryttare att kunna framöver.
En rolig vinnare under dagen var Anna Meiers Garion ( Eishin Dunkirk) som nu verkar vara frisk från en efterhängsen infektion.

Tjuvstartart på träningsverksamheten

(22/9) Vi har nu så smått startat de första hästarna som tränats ute på Rävdansen.
Först ut har varit Asuncion men henne har vi snabbt tagit ur träning.
Hon har efter en ögonskada hon fick på Täby som 3- åring endast ett öga. I träning har hon gått strålande, när hon tränat ensam, men i sällskap vikt ner sig när någon kommer upp till henne. Nu såg vi samma beteende i sin start på Täby den 11 september. Hon blir stressad och rädd och lägger ned verksamheten fullständigt och hon ska nu slippa detta i fortsättningen.

RICH AND FAMOUS (Eishin Dunkirk) ropade vi tillbaka vid förra årets auktion. Har startat en gång, oplacerad, och startar imorgon på Täby. Nu med en annan ryttare, Annelie Hollstenius, som vi tror ska passa.

LETS FLY (Eishin Dunkirk), 4- åring, uppfödd på Rävdansen åt Corebus AB.
Hästägare och tränare gav upp och vi fick hästen. Skulle säljas som ridhäst men fick efter nästan ett år i hagen en ny chans hos oss.
Gjorde sin första start på Jägersro 16 September, oplacerad, dock endast slagen 3,5 längd efter en missad start. Går preliminärt ut på Övrevoll 1 oktober.
(Har nu fått lära mig hur illa propparna skrivs ut vilket jag aldrig haft anledning att fördjupa mig i tidigare. Lär gärna av Norge!
Hästen har varit klar för start en längre tid men vart går man ut med en ostartad 4- åring och inget handikapp- tal, utan att fullständigt krossa hans självförtroende genom att möta elithästar? Nu tvingades han debutera mot hästar med Hcp 75- 80 och med 100.000- tals kronor på kontot.
Det skrivs ut mängder med Novislöpningar för 3- åringar men varför kan man inte även bjuda in 4- åriga noviser med några kilo extra? Det kostar väl inget!)

PHILOMATHEIA 2-åringen Master Fitz  blev 3:a i Listed på San Siro

(22/9) 2- årige Master Fitz ( Philomatheia) blev 3:a I Premio Vittoria Riva ( Listed) på San Siro i Milano.

Distansen var 1600 mT och prissumman var Euro 61.600.

(20/9)

Nya horsewalkern är snart klar att användas.

Grunden lagd för nya vår nya round pen. Dränerad, stolpad.
Skall nu brädas in helt med 3 m höga plank.

(15/9)

Under en tid har det varit lite aktivitet på hemsidan.
Vi har arbetat med att förändra formatet till den nuvarande standarden storleksmässigt och lägger nu ut den.

Det innebär också att vi kommer att kunna lägga ut aktuella bilder från stuteriet i fortsättningen och lite andra nyheter kommer, allt eftersom.
(Undertecknad skall inte figurera på förstasidan varje vecka, jag lovar! Detta är bara ett prov.)

Så har lite tålamod den närmaste tiden när vi uppdaterar de olika rubrikerna.

Vi har också en ny rubrik: ”Ivans funderingar” där jag kommer att kommentera olika aktuella galoppfrågor sett ur min vinkel.

PHILOMATHEIA- SON VANN LISTED I ITALIEN

(26/7) 2- årige hingsten MASTER FITZ ( Philomatheia- Law Stone/ Sikestone) vann igår Criterium Parlenopeo i Neapel. Prissumman var på 61.600 Euro och distansen 1500 gräs.

Detta var endast tredje starten efter att ha varit 2:a i sin debut i en högklassig maiden på San Siro i Milano 29 juni och därefter segrat på samma bana 11 Juli.

Hästen tränas av stortränaren Stefano Botti och vi kan utgå ifrån att löpningen höll hög klass. Hur hög lär vi få se framöver under hösten. Spännande!

Detta blev dessutom väldig passande för oss på Rävdansen när vi nu köpt loss Philomatheia från sin japanske ägare!

Några poänger: 1:an och 2:an ( Bertolini) var båda efter söner till Danzig. 3:an var efter Aussi Rules, en son till Danehill ( Danzig).

Mor till 2:an var undan Most Welcome- stoet Gem.

Sunday´s Late Results:

CRITERIUM PARTENOPEO-Listed, i50,400, Naples,

7-25, 2yo, 7 1/2fT, time: n/a, gd.

1--#MASTER FITZ (ITY), 123, c, 2, by Philomatheia

1st Dam: Law Stone (Ire), by Sikeston

2nd Dam: Law Tudor (Ire), by Law Society

3rd Dam: Dame Tudor (GB), by Tudor Melody

O-Scuderia Topeeka SRL; B-Allevamento Deni SRL;

T-Stefano Botti; J-Fabio Branca; i28,000. Lifetime

Record: 3-2-1-0, i34,816.

2--Palazzo Reale (GB), 123, c, 2, Bertolini--Gem(GB),by Most Welcome (GB). (10,500gns yrl >09

TATOCT). i12,320.

3--Doquet (Ire), 123, c, 2, Aussie Rules--Imitation (Ger), by Highest Honor (Fr). i6,720.

Margins: NK, SHD, 2. Odds: 8.20, 14.10, 11.90.

Also Ran: Bit of Chocolate (GB), Avatar Day, Super to Bend (Ire), Olmo On

Line, Samaden (Ire), Freedom of Olmo (Ire).

Master Fitz ran second in his racecourse bow in a six-furlong Milan maiden June 29, and went one better over that track and trip last time July 11. Restrained to race in the last pair here, he was asked for his effort on the home turn and, having been switched to challenge inside the quarter pole, ran on well under a drive to assert close to home.

SAMMANFATTNING/ UPDATE:

(26/7) Det startas friskt just nu och vi hinner inte rapportera allt.

WAKAYAMA ( Eishin Dunkirk) lyckades inte vinna Svenskt Oaks utan blev 4:a. Missade tredjeplatsen med en nos.

Wellnes lyckades dra speeden ur henne vilket naturligtvis var rätt recept för att slå henne.

Går nu ner i distans till 1950 gr i Breeder´s Trophy Classic, som bör passa bättre.

FAYANCE blev 7:a i samma Oaks.( Föl e. Eishin Dunkirk i år).

I Norge blev CALIENTE ( Most Welcome) 4:a i Skandinaviskt Mästerskap för 3- åringar. Avslutade vasst efter en ny startmiss. (Vi har en halvsyster, ASTRUD

(Eishin Dunkirk), som är åring och till salu)

I Norge går EMPEROR ( Halvbror, JOBIM, efter Eishin Dunkirk, till salu) som tåget och vinner och är placerad i varje start.

I Norge har nu MEKONG (Most Welcome) gjort comeback efter skada. Vinnaren av Championtäcket på Övrevoll 2008 närmar sig formen och den följer vi med spänning. (Halvbror, JIMMY MACK, efter Eishin Dunkirk, till salu).

Stall RIO:s MISTER ADMIRAL (Most Welcome) blir bara bättre och vann senast en kvalitativ löpning och tjänade 50.000 kr. ( Åringssto efter Eishin Dunkirk finns).

Vi stoppar där denna gång!

DRÖMMEN BLEV VERKLIGHET!

(13/7) På väg hem från England igår satt jag och drömde om att kanske Eishin Dunkirk kunde få en dubbel i Breeder´s Trophy Mile.

Wakayama var ju lite snabbare i Dianalöpning än Jelly Roll var i Jockeyklubbens Jubileumslöpning.

Men så hade vi de två danskarna, den ene nybliven Derbyvinnare och båda med höga formtal. Ofta har vi ju sett danskarna vara för högt handikappade när de kommer till Täby. Kunde det vara så? Var distansen för kort för dessa?

Drömmen fanns ändå och drömmen blev verklighet.

Eishin Dunkirk fick sin dubbelseger och både Wakayama och Jelly Roll imponerade.

Och att båda hästarna är uppfödda i lilla Ärla i Sörmland är en poäng i sig.

Wakayama på Rävdansen och Jelly Roll på Sjöändens Gård, hos Jenny Och Ture Lindblad.

Tillsammans sprang de in 451.300 kr och båda har flera fina lopp kvar innan säsongen är slut.

Wakayama går närmast ut Svenskt Oaks och om allt fungerar, Breeder´s Trophy Classic, Scandinavian Challenge och Jockeyklubbens Avelslöpning.

Eishin Dunkirk fortsätter att kriga i toppen på hingstligan med sina fåtaliga avkommor och ligger nu strax efter Funambule.

Det är förmodligen för mycket att hoppas på, med så få avkommor på banan, men kan det vara så att han kan vinna hingstligan med endast 5 stycken 3- åringar och kanske 5 stycken 2- åringar?

Drömmen finns.

( Och så skall vi inte glömma vår gamle hingst Most Welcome, som ligger 3:a på listan, och snart når miljonen 2010)

RÄVDANSENS ÅRINGAR 2010

ASTRUD

Eishin Dunkirk- Word of Spanish/ Funambule, sto

CANAVERAL

Eishin Dunkirk- Oldopal Colours/ Fairy King, hingst

EARTH HOUR

Eishin Dunkirk- Topcoat/ Lomond, hingst

GIRL FROM IPANEMA

Eishin Dunkirk- Little Green Apple/ Funambule, sto

JIMMY MACK

Eishin Dunkirk- Delta Downs/ Deputy Minister, hingst

JOBIM

Eishin Dunkirk- Composit-A/ Persian Bold, hingst

ROCKPORT SUNDAY

Eishin Dunkirk- Blue Jean Baby/ Spectacular Tide, hingst

PRAISE

Most Welcome- Redbone/ Spectacular Tide, hingst

NY INRIKTNING PÅ RÄVDANSEN-INRIDNING OCH TRÄNING

Som vi tidigare informerat om så har Dennis Elliott flyttat in på Rävdansen där han sköter inridningen av våra osålda åringar.

Undertecknad har aktiverat en vilande amatör-tränarlicens och på den tränar vi nu några ”left overs” från vår uppfödning, d.v.s. hästar som aldrig fick chansen av olika skäl, t.ex. sent utvecklade, ägare och tränare gav upp. Vi har även 2 stycken 2- åringar i träning.

Rävdansens mål är att sälja alla hästar vi föder upp, men inte till vilket pris som helst.

Vi vet ganska väl vad vi har i hagarna och vill slippa den desperation som kan uppstå efter auktioner, utan köpare, där vissa uppfödare t.o.m. ger bort sina åringar.

De åringar/ 2-åringar som vi inte lyckas sälja på auktion, eller direkt från gården, kommer vi att träna från gården, upptränade enligt den amerikanska modell Dennis Elliott företräder, och om vi inte hittar köpare på vägen mot start, startar vi hästarna själva.

Dosen grundträning ligger på c:a 6 km:s roadwork (trav och långsam galopp), sju dagar i veckan för 2- åringarna och 9 km för de äldre.

Efter avslutad grundträning kommer vi att åka in till Täby Galopp för snabbjobben.

Observera att samtliga hästar i träning är till salu!

Syftet med vår träningsverksamhet är att hela tiden förädla värdet på unghästarna så att de inte bara blir stående och i princip blir värdelösa!

Träningsverksamheten kommer att disponera ”The American Barn”, med fjorton boxar, en inbyggd round pen och en 8- hästars horsewalker.

Under sommaren har vi också möjlighet att simträna hästarna i vår egen sjö på gården, i en specialbyggd simanläggning som drivs av en granne.

Vi disponerar även en dirttrackbana på gårdens ägor.

Träningsstallet ligger 1000 m från gårdscentrum, där stuteriverksamheten bedrivs, vilket är viktigt ur smittosynpunkt, när tävlingshästarna börjar åka till bl.a. Täby Galopp.

INTE 100%, MEN NÄSTAN!

(28/6) Betäckningssäsongen är nu över för i år på Rävdansen. Boysen stänger "butiken" 1 juli.

EISHIN DUNKIRK fortsätter och imponera med sin förmåga att få stona dräktiga.

Vi får konstatera att han är en s.k. "rensarhingst" och får det mesta dräktigt.

Förra året var 100% av stona dräktiga och i år är det endast ett sto som inte är dräktigt av de betäckta.

( Där stoägaren tyckte att det var sent att få föl i april och därför bara betäckte en gång).

Det kunde ha varit 100% även i år!

PHILOMATHEIA har även han haft en bra säsong men där väntar vi fortfarande på rapport från några sent betäckta ston.

Ligger just nu på 93% dräktiga av kontrollerade ston.

Totalt är i nuläget 95 % av betäckta och kontrollerade ston dräktiga, vilket naturligtvis är ett strålande resultat.

Vi tackar stoägarna för i år och ser nu fram emot nästa betäckningssäsong!

(Vi fick in 3 bokningar idag!)

MORETTA BLANCHE OBESEGRAD!

(28/6) MORETTA BLANCHE ( Dansili), dotter till vårt sto COTTON HOUSE ( Mujadil) är obesegrad även efter sin andra start i England.

( Läs mer om Cotton House nedan)

SONGLINE ÄR DÖD

(17/6) Championhingsten Songline hittades i går kväll död i sin box på Tranberga Stuteri där han stått uppställd 2010.

En ledsen Roger Asp ringde i morse och berättade vad som hänt. Songline har ju varit som en familjemedlem för Nina och Roger och tog dem på ett fantastiskt äventyr som tävlingshäst och avelshingst.

Det har skrivits spaltmeter om tävlingshästen Songline, nyligen vald till den bästa svenskfödda hästen någonsin, i en omröstning på SG:s hemsida.

Berit och jag minns honom lika mycket från sin tid på Rävdansen som föl och unghäst.

Songline föddes i första fölboxen på vänster sida i stostallet och var enormt långbent och stor. Det första dygnet fick vi med jämna mellanrum gå ut och hjälpa honom att komma upp för att dricka mjölk av sin mor, Princess Persian. Han är nog fortfarande det största och mest långbenta föl vi fått på Rävdansen.

Vi minns också de första turerna i hagen, där han hade svårt att få till en snäv sväng runt mamma, utan det blev vida varv för han var så enormt stor och långbent. Med tiden växte han i sin stora kropp och sina långa ben.

Som unghäst och åring var han en riktig slöing.

När hela hingstflocken fick för sig att gå dagens snabbjobb, var det alltid en häst som stod kvar.

Songline.

Han tyckte nog att de andra killarna var jobbiga med allt sitt springande.

Så när vi körde ner honom till inridning, var det väl ingen som trodde att han var något speciellt.

Det var först när kan kom till Täby och Tommy som man förstod att det här var något alldeles extra.

Resten är svensk galopphistoria.

EISHIN DUNKIRK NU LEDANDE AVELSHINGST

(16/6) Efter framgångarna i de två första klassikerna för 3- åringarna så tog sig Eishin Dunkirk (Mr Prospector) upp på förstaplatsen på hingstlistan och det med endast 5 stycken 3- åringar i träning.

1.047,500 kr!

(Gerhard Bley, som jag respekterar som en av få i Sverige som kan fullblodshärstamning, och delägare i Jelly Roll, sade att

" Eishin Dunkirk måste vara den bästa avelshingst som tagits in till Sverige")

Den kommentaren tackar vi för!

WAKAYAMA TREA I DIANALÖPNING

(16/6) Eishin Dunkirk- dottern WAKAYAMA blev trea, två längder bakom norska importen Symbol of Arch (Arch) och blev bästa svenskfödda sto i klassiska Dianalöpning.

Hon tjänade 118.600 kr till sina ägare.

Vi noterar att hon sprang på en tid som var snabbare än vinnaren i Jockeyklubben Jubileumslöpning och det ser lovande ut inför framtiden.

JELLY ROLL VANN JOCKEYKLUBBENS

(16/6) Eishin Dunkirk- sonen JELLY ROLL ( namngiven efter pianisten Jelly Roll Morton) vann Jockeyklubbens Jubileumslöpning och blev den förste klassiske vinnaren för vår hingst och detta i sin andra lilla årgång.

Vi gratulerar ägarna, Racemusic HB och inte minst våra vänner Jenny och Ture, uppfödare av guldklimpen.

Segerpriset var 328.500 kr.

Vår egen Eishin Dunkirk, HOKKAIDO, var slagen 2, 5 längd av vinnaren som 6:a.

YAMAGUCHI gavs en katastrofresa i ledningen, i en duell med Hexalectris, som bara kunde sluta på ett sätt.

EISHIN DUNKIRK- 97 % FÖL!!

(11/6) Vi kan nu summera årets fölningssäsong för EISHIN DUNKIRK! Och det blev någon typ av rekord!

Som vi tidigare berättat så betäckte han 32 ston 2009 och samtliga blev dräktiga.

(Ett sto blev dräktig med tvillingar vilka tyvärr sprutades bort p.g.a. en veterinärs nonchalans att klämma den ena fosterblåsan i tid.)

Då återstod 31 dräktiga ston och vi kan nu notera att 30 föl blev slutresultatet, d.v.s. 97 %. Inte illa!

EISHIN FLASH VINNER JAPANSKT DERBY-EN STOLT SYSTER FINNS PÅ RÄVDANSEN

(3/6) Eishin Flash Turns Tables in Japanese Derby | BloodHorse.com

Syster MAZAI (Fasliyev) har i år fått sitt första föl, ett sto efter Most Welcome.

Risken är uppenbar att stoet inte blir kvar i Sverige då intresset från utlandet är stort för att köpa henne.

RÄVDANSENS DENNIS ELLIOTT ÄR EN STOLT PAPPA IDAG!

Jockey Elliott to Receive 2010 Gomez Award | BloodHorse.com

När jag i morse berättade för Dennis att sonen vunnit priset, som är det största man kan vinna som jockey i Kanada, föll det en tår på kinden på den stolta pappan.

Pappa Dennis gav sonen en gedigen jockeyutbildning och var också tränare till Stewarts första ritt och vinst.

Dennis ringde senare upp sonen i Philadelphia, där han nu bor och rider, och gratulerade.

"Stewie" var mäkta förvånad att pappa hade sådan koll på honom från Ärla, Sweden!

Framstående jockeys, som tidigare fått priset, är bl.a. Ron Turcotte, ständig partner till Secretariat.

COTTON HOUSE- DOTTER VINNER I DEBUTEN

(24/5) Vårt nya sto, Cotton House (Mudjadil), har nu ytterligare en vinnare i England efter att hennes 3- åriga dotter, MORETTA BLANCHE ( Dansili), vann i sin debut på Newbury 15 maj.

Distansen var 1400m och ett 11 hästar starkt fält.

Cotton House torde vara ett av de bästa tävlingsston som importerats till Sverige varande Listedvinnare på Longchamp, Listedplacerad på samma bana och 4:a i Gr2 i Temple Stakes i England. TF 106.

Nu dräktig med Eishin Dunkirk.

JELLY ROLL VINNER CLASSIC TRIAL

(23/5) Ärla- uppfödningen JELLY ROLL ( Eishin Dunkirk) vann förlöpet till klassiska Jockeyklubbens Jubileumslöpning, Classic Trial, på Täby Galopp.

Dock inte uppfödd på Rävdansen, utan hos våra grannar och goda vänner Jenny och Ture Lindblad. Vi gratulerar er båda!

Redan 600 m kvar såg man hur Jelly Roll gick snabbast, när han kryssade sig igenom fältet och till slut fick fritt spelrum för sin speed. I sina två senaste starter har man börjat rida honom på väntan och då har det blivit två raka segrar. Nu blev det 75.000 kr till ägargänget Racemusic HB.

Våra egna Eishin Dunkirk- uppfödningar blev 4:a resp. 9:a.

Hokkaido blev grovt påriden ur boxarna och var nere på knä och tappade massor av mark. Gick sedan fantastiskt bra och hade nog slagits om segern utan detta missöde.

Yamaguchi var sen ur boxarna, från sitt 13:e spår, och låg näst sist, före Hokkaido, avancerade på långsidan, men verkade inte trivas med gräset under hovarna. Behöver nog mer träning på gräset!

RÄVDANSENS EISHIN DUNKIRK- FÖL 2010

Enligt önskemål presenterar vi listan på årets Eishin Dunkirk- föl:

Eishin Dunkirk- Word of Spanish/ Funambule Syster till CALIENTE

Eishin Dunkirk- Little Green Apple/ Funambule, hingst

Eishin Dunkirk- Composit-A/ Persian Bold Bror till CALIFORNIA BULLIT

Eishin Dunkirk- Crush/ Funambule, sto Första fölet!

Eishin Dunkirk- Mathilde Bozo/ Unfuwain Helsyster till HOKKAIDO

Eishin Dunkirk- Evangelina/ Diaghlyphard Syster till LETS GO och LETS FLY

Eishin Dunkirk- Blue Jean Baby/ Spectacular Tide Bror till MADDOX

Eishin Dunkirk- Redbone/ Spectacular Tide Helsyster till WAKAYAMA

Eishin Dunkirk- Theatre Antique/Theatrical Bror till THEATRICAL AWARD, MISSION POSSIBLE

Eishin Dunkirk- Jezebel/Diaghlyphard Syster till MONTPARNASSE och FAYANCE

Eishin Dunkirk- Factually/ Known Fact Syster till TESORERO och YAMAGUCHI

WAKAYAMA VINNER BECKY MOSS FILLIES MILE

(13/5) I sin årsdebut vann Wakayama ( Eishin Dunkirk) en överlägsen seger i Becky Moss Fillies Mile med 75.000 kr i förstapris.

Fick i princip samma löpning som Yamaguchi ( se nedan), d.v.s sitter helt still sist i fältet, närmar sig tätgruppen in på upploppet och rycker sedan. Vinner överlägset med 5 längder och kommer närmast ut i Dianalöpning på Täby.

Mizzie Pizzie Lady:s och Lennart Jr äger Wakayama som 2009 var den vinstrikaste 2- åringen i svensk träning.

JAPANER, JAPANER, ÖVERALLT JAPANER!

(9/5) I den andra lilla årgången för Eishin Dunkirk

( 6 föl, 5 i träning, samtliga vinnare) stod Rävdansen för 3 uppfödningar.

Vårt namn- tema det året blev Japan, mot bakgrund av att Eishin Dunkirk tävlade i detta land.

Avkommorna är HOKKAIDO , WAKAYAMA (Sveriges vinstrikaste 2- åring 2009) och YAMAGUCHI.

När vi såg dessa första avkommor till Eishin Dunkirk i våra hagar kunde vi konstatera att han präglade sina avkommor något alldeles enormt och de var snabba, välbalanserade och det var uppenbart att vi hittat en riktigt bra hingst

Därför gjorde vi de följande åren en rejäl satsning på honom och nu börjar vi få betalt för detta.

I hagarna har vi nu många åringar och föl med Eishin Dunkirk som far och alla ser fantastiska ut.

Vi gratulerar och tackar de uppfödare som, liksom vi, förstod vad som var på gång och var förutseende nog att skicka ston till honom.

YAMAGUCHI VINNER IGEN!

(9/5) Yamaguchi ( Eishin Dunkirk) mötte idag ett klart bättre gäng än det han krossade för någon vecka sedan, men vann även på denna nivå. Sluttiden var denna gång mer än 3 sekunder snabbare än senast.

Fick visserligen 4 kg av en så bra häst som Hexalectris, men det sätt han vinner på är imponerande.

Manuel Santos sitter helt stilla och håller tillbaka hästen ända in på upploppet då han ganska omgående avgör loppet med ett vasst ryck. Över mållinjen är det bara tal om att försöka bromsa in. Hästen ser ut att kunna stå betydligt längre än dagens 1600m.

50.000 kr ytterligare och han har nu tjänat 125.000 kr på två starter.

ÅRETS SISTA FÖL HAR KOMMIT OCH ÄR MOST WELCOMES SISTA AVKOMMA

(3/5) Stall RIO:s MAZAI ( Se nedan) födde sitt första föl i natt, ett stoföl efter Most Welcome.

För Most Welcome var det hans sista avkomma, vilket naturligtvis känns lite sorgligt, men det blev en fin unge, som han kan vara stolt över i sin himmel.

Därmed har vi fått de 17 föl vi skulle ha denna säsong och alla ungarna lever och är friska och pigga.

REKORD PÅ GÅNG?! 31 FÖL AV 31 DRÄKTIGA!

(2/5) Det är spännande dagar just nu för Eishin Dunkirk.

Förra året betäckte han 32 ston. Samtliga blev dräktiga, vilket var ett rekord i sig!

Tyvärr sprutades en dräktighet bort p.g.a. en tvillingdräktighet, som en nonchalant veterinär lät bli att ta tag i, innan det var för sent att rätta till detta.

Kvar fanns då 31 dräktiga ston.

Vi har inte fått några rapporter om kastningar eller dylikt och nu återstår endast 5 fölningar för att vi skall kunna notera full pott, d.v.s. 31 födda föl.

Vi håller tummarna för att även dessa sista fölningar går bra för sto och uppfödare.

YAMAGUCHI- SYSTER TILL VÄRLDEN

(2/5) Factually (Known Fact) har fött ett stoföl efter Eishin Dunkirk, som är en helsyster till debutvinnande Yamaguchi.

Denna avkomma är brun, korrekt och mycket större än de avkommor stoet brukar lämna.

MecCom äger en 2- årig helbror till dessa båda, Disraeli Gears, i träning hos Vanja Sandrup, som man talar mycket gott om.

Factually har tidigare lämnat bl.a. Tesorero, en av de mest framstående svenskfödda hästarna genom tiderna, som tjänade 3.000.000 kr och vann mycket blacktype.

WOOD PRINCE NY VINNARE FÖR EISHIN DUNKIRK

(29/4) På Övrevoll segrade Eishin Dunkirk- Romola- sonen WOOD PRINCE över 1100m.

Var under 2009 placerad i flera norska Blacktype- löpningar på betydligt längre distanser än dagens och tränare Cathrine Ericsen vet inte vilken som är hans rätta distans. Äger gör Stall Grenerie.

MILJONHÄSTEN LADY ALIZE HAR FÖLAT

(28/4) Stall RIO:s LADY ALIZE (USA) födde i natt ett stoföl efter Most Welcome.

Lady Alize är en dotter till amerikanske superhingsten Indian Charlie- Marina Duff/ Caerleon och köptes som 2- åring av Hans Troedsson för 160.000 Gs och tränades i England av Roy Arne Kvisla.

Hon var placerad i flera Stakeslöpningar som 2- åring och var även 5:a i två Listedlöpningar på Newmarket.

Går nu till Eishin Dunkirk.

MONTPARNASSE OCH FAYANCE NYA SYSTER

(28/4) Dianatvåan Jezebel har fått ett stoföl och pappa är Eishin Dunkirk.

Hon är helsyster till nu 2- årige RICH AND FAMOUS, som i dagarna köpts av ett konsortium runt Lars Almrin

(Almrin Racing).

PHILOMATHEIAS BIG DANZIG VANN IGEN

(26/4) Tog nu sin tredje seger på kort tid över 1200 m i PISA i ett 10- hästarsfält. Prissumman var 5.500 Euro.

RIO HAR EN GULDKLIMP PÅ RÄVDANSEN

(26/4) Ibland är världen bra liten.

Familjen Hirai ( Eishindo Co) i Japan, från vilka vi köpte Eishin Dunkirk, har en 3- åring, Eishin Flash, som i veckan blev 3:a i Japanska 2000 Gs Gr1.

På Rävdansen står stoet MAZAI ( Fasiliyev), dräktig med Most Welcome och planerad att betäckas med Eishin Dunkirk i år. Mazai är syster till Eishin Flash!

Hans Troedsson har blivit nedringd av agenter från de stora galoppnationerna som vill köpa stoet, helst till vrakpris, (för att sedan säljas vidare med god vinst).

Har skickat ett mail till våra japanska vänner, gratulerat och berättat om det lustiga sammanträffandet.

NY BRA DAG PÅ TÄBY FÖR RÄVDANSEN

(25/4) Under dagen hade vi fyra hästar till start som var uppfödda på Rävdansen.

Först ut var FAYANCE ( Most Welcome- Jezebel/ Diaghlyphard) som gick ett riktigt bra lopp bakom två USA- importer, bl.a. Bengt Thomassons Halos in the Hall, som vann. Hon blev nu trea på en alldeles för kort distans men var hårt gående in i mål och besegrade flera dugliga Täby- hästar. Här kan det vara något stort på gång!

Sedan startade MISTER ADMIRAL ( Most Welcome- Amoulette/ Bal de Segnieur) i årets Premiär handikapp, som han vann på ett imponerande sätt och 75.000 kr till Stall RIO. Grattis!

Sist ut var debuterande YAMAGUCHI ( Eishin Dunkirk- Factually/ Known Fact) och han imponerade enormt när han tjänade 75.000 kr.

Han joggade i stort sett runt banan och ridande Manuel Santos "kastade ankaret" långt innan målgång. Ändå vann han med 7,5 längd. Hur bra är den här killen?

Tvåa i samma lopp blev en annan Rävdansenuppfödning, BLADES OF GLORY ( Most Welcome).

LYCKLIGA FÖL ÄGARE.....

......det är det bästa vi vet, dä sä!

Fick besök av Conny och Wiola Mobeck förra veckan, som dagarna innan fått ett Eishin Dunkirk- föl undan sitt Desert Style- sto Escallonia.

De var alldeles till sig över sitt föl som uppenbarligen är något alldeles extra och den bästa individ som stoet producerat. De bokade på stående fot en ny betäckning med Eishin Dunkirk, för nu vill de ha en till av samma sort.

Som sagt, lyckliga och stolta föl ägare, det är det bästa vi vet, dä sä!

EISHIN DUNKIRK PÅ VÄG UPP....

(23/4)...... i hingstlistan.

Nästan hela hans "lilla armé" startade igår på Täby Galopp, och det blev en seger, tvåa andra och en tredjeplacering.

Efter att JELLY ROLL tog sin första seger har nu ALLA FYRA startande i hans andra årgång vunnit. Nu återstår det en i årgången, YAMAGUCHI, och han gör sin debut på söndag.

GARION och HOKKAIDO blev starka tvåor i går och HIGH NOON såg ut som en vinnare nästan hela loppet, men behövde nog loppet i sin årsdebut.

THEATRICAL AWARD HAR FÅTT EN BROR!

(16/4) Theatre Antique ( Theatrical) födde på lördagkvällen en extremt långbent hingstunge.

Champion Eishin Dunkirk är pappa och det blev en stor, urläcker och korrekt fux.

Och det här var bland det piggaste vi sett. Tog lite tid på sig att resa sig på de långa benen . Väl uppe var det omedelbart en stadig skritt i boxen och mindre än 2 timmar efter födseln sågs han galoppera.

Han är bror till två Derbyvinnare och en rad andra goda galoppörer och tanken är stoet skall ombetäckas med nya Philomatheia, för att skapa Danzig/ Theatrical- kombinationen, som gjort Theatrical Award så framgångsrik.

Efter att ha sett denna unge får vi nog tänka en gång till. Modern har lämnat bra hästar, med en rad olika hingstar, och Mr Prospector/ Theatrical- korsningen är faktiskt ännu mer framgångsrik.

BRA SÖNDAG FÖR PHILOMATHEIA OCH EISHIN DUNKIRK

(12/4) I Italien dök det upp en ny häst för Philomatheia, 3- åriga Scooby Sneaks, som idag var 2: i Chilivani över 1200 m. Han var 5:a i sin debut och närmar sig uppenbarligen en seger.

I Sverige gjorde nu 4- årige Nice and Rough ( Eishin Dunkirk) årsdebut och vann på Jägersro. Var en mycket lovande 2- åring och vann sin första seger med 13 längder i Lennart Jr Reuterskiölds träning. Som 3- åring tränades hästen av sin uppfödare och visade inget av värde. Har därefter blivit såld till en annan amatörtränare, Maria Olsson, som fått fart på stoet igen. Bra gjort!

HELSYSTER TILL WAKAYAMA !

(10/4) En helsyster till Sveriges vinstrikaste 2- åring 2009, WAKAYAMA, föddes i går kväll.

En stor stark, brun unge, korrekt, snabb upp och dricka den första mjölken.

Tidigare i veckan har Helena Manséns Little Fairy fött ett brunt sto e. Eishin Dunkirk och samma hingst är även pappa till en hingstunge undan Seeking The Storm

(Lujain), som ägs av Las Pampas Polo Team och Tor Petter Mygland.

PRIS PÅ DE TVÅ INRIDNA 2- ÅRINGARNA

(1/4) De två kvarvarande 2- åringarna, som vi tog hem från auktionen i höstas, är nu inridna och tränade i tre månader av Dennis Elliott på Rävdansen.

Inridningen och uppträningen har gått utan problem och båda har c:a 1 månad kvar på det träningsprogram vi har, där de i stort sett kommer att vara kvalklara när vi avslutar deras grundutbildning, bl.a. transport- och startboxtränade.

De är båda till salu och kommer att tränas vidare av Dennis och anmälas till Breeze- Up:en i maj om de inte blir sålda innan.

Blir de inte sålda, kommer de att tränas vidare för start i Rävdansens regi.

Rich and Famous: 150.000 kr

Eishin Dunkirk- Jezebel/ Diaghlyphard

Halvsyster till vinnarna Montparnasse och Fayance

Wholelottalove: 125.000 kr

Most Welcome- Mathilde Bozo/ Unfuwain

Halvsyster till dubble 2- årsvinnaren 2009, Hokkaido.

Bror till Maddox och Welcometomyworld

Bror till Maddox och Welcometomyworld

(1/4)....är det senaste tillskottet på fölsidan. En stor, stark och korrekt hingstunge, en fux, som sågs galoppera två timmar efter fölningen, på inter-TV:n.
Eishin Dunkirk- Blue Jean Baby är föräldrar till underverket, som har en helbror i åringen Rockport Sunday.

 

Forrest Gump finns i Strömsholm?!

(30/3) En efterföljare till klassiska Forest Gump, Forest Gump II, producerad och utgiven av Eishin Dunkirk och Novafun, har nu släppts ut och kan ses på Stonova:s hemsida.
Titta in på www.stonova.se

 

ARBIA DE RENACCIO VINNER IGEN FÖR PHILOMATHEIA

(26/3) Sedan senaste vinsten har Arbia de Renaccio varit ute och blivit 5:a som favorit.
Nu var det åter dags för en seger, denna gång i Pisa, över 1500m och ett 11- hästarfält.
Prissumman var Euro 11.000.

NY FÖR DAGEN...

(21/3)... är det bruna, långbenta stofölet, med en pappa som heter Eishin Dunkirk och en mor som heter Evangelina och är helsyster till klassiske vinnaren Local Hero.

 

PERNILLA NILSSON- UPPFÖDARE PÅ VÄG UPP

(19/3) Skriver gärna några rader om Pernilla Nilsson, uppfödare från Dalarna. Hon är en i den nya generationen fullblodsuppfödare som valt att investera i flera spännande avelsston.Hon har i år valt att betäcka sitt nyimporterade sto INCHING ( Inchinor) med Philomatheia. Hon köptes dräktig i höstas, i England, och fick 2 Februari ett föl efter Galileo- sonen, och St Leger- vinnaren, Sixties Icon.
Andra ston hon skickar till Philomatheia är Götalandsvinnaren Never Stop ( Music Streak) och Diana- och Oaksvinnaren Ess Express ( Subotica), den senare köpt på Thynell- auktionen förra veckan.

TOPPSTON TILL EISHIN DUNKIRK

(18/3) SWEET FOX FEVER (Stormin Fever) skall i vår betäckas med champion Eishin Dunkirk i sin avelsdebut. Hon och NOVASKY (Diaghlyphard) är Sveriges två högst rankade ston 2009.

Även Novasky:s mor, NOVAUX ( Deploy) skall i år betäckas med Eishin Dunkirk.

Eishin Dunkirk- Sweet Fox Fever blir en lysande kombination mellan Mr Prospector- och Storm Cat- linjerna, en enormt lyckad kombination i internationell galoppsport.

Glädjande nog får även nya PHILOMATHEIA en rad trevliga ston under sin första säsong i Sverige.

Vi kan nämna att en storhästägare från travet köpt in Raise the Rythm ( Raise a Grand) från Barry McGann, som skall betäckas med Philomatheia. Han har från samma stall köpt Choisir- stoet Just a Dancer, vinnare i England som 2- åring, som går till Eishin Dunkirk.

Roligt när nya hästägare får upp ögonen för den fantastiska galoppsporten.

(18/3) (Stormin Fever) skall i vår betäckas med champion Eishin Dunkirk i sin avelsdebut. Hon och(Diaghlyphard) är Sveriges två högst rankade ston 2009.
Även Novasky:s mor, ( Deploy) skall i år betäckas med Eishin Dunkirk.
blir en lysande kombination mellan linjerna, en enormt lyckad kombination i internationell galoppsport.
Glädjande nog får även nya en rad trevliga ston under sin första säsong i Sverige.
Vi kan nämna att en storhästägare från travet köpt in Raise the Rythm ( Raise a Grand) från Barry McGann, som skall betäckas med Philomatheia. Han har från samma stall köpt Choisir- stoet Just a Dancer, vinnare i England som 2- åring, som går till Eishin Dunkirk.
Roligt när nya hästägare får upp ögonen för den fantastiska galoppsporten.


WIND WHISTLE (USA) TILL RÄVDANSEN

(18/3) I dagarna anländer 3- årige Wind Whistle (USA) för att påbörja sin avelskarriär 2011.
Wind Whistle är en son till amerikanske superhingsten

TIZNOW, Årets Häst i USA och den enda som vunnit Breeder´s Cup Classic 2 gånger och som gjort en superdebut på sin avelskarriär. Wind Whistles mor 

SUMMER WIND STORM (Storm Cat) är syster till Årets Häst i USA 1998, flerfaldige champion och Gr 1- vinnaren, bl.a. Breeder´s Cup Classic, SKIP AWAY.köptes in för stora pengar på Keeneland 2008, av, och gick i träning till Fredrik Reuterskiöld. Visade enorma fartresurser enligt Fredrik.
(Lär ha sagt att han är den bästa 2- åring han haft i  träning)( Vi skall pressa Fredrik på ett officiellt "statement" till hingstannonseringen inför nästa år)

Fick en fraktur i ett knä under ett snabbjobb, opererades, men skadan läkte inte som man hoppats på.
Med tanke på hans enorma kapacitet och sin lysande härstamning har beslut tagits att han skall visas upp för avelsvärdering hösten 2010, och ställas upp som avelshingst från säsongen 2011.

Gå gärna ut på nätet och läs mer om inför nästa år! Hans avelsframgångar är gigantiska.
En fantastisk tävlingshäst med en något svårtolkad härstamning.
Fick därför inte de bästa stona i början på sin avelskarriär. Det brydde sig inte Tiznov om, utan så fort första årgången kom på banan har han varit en sensation även som avelshingst.


 

FYRA NYANLÄNDA BÄBBAR!

(14/3) Vi tar dem i turordning:
Hingst, Eishin Dunkirk- Little Green Apple/ Funambule
Hingst, Eishin Dunkirk- Composit- A/ Persian Bold
Sto, Eishin Dunkirk- Crush/ Funambule
Sto, Eishin Dunkirk- Mathilde Bozo/ Unfuwain

 

ITALIENSK FULLBLODSSPORT I FRITT FALL!

(9/3)Har de senaste dagarna läst om att läget inom italiensk fullblodssport och att man förmodligen stänger både Campanelle/ Rom och San Siro/ Milano- banorna i brist på pengar.Talade idag med Federico Barbieri på Ipposevice i Italien och fick ändå mer detaljer om hur djupt sporten har sjunkit i Italien.
Vi försöker själva få tillbaka Philomatheias hästkort från Italienska Jockeyklubben och enligt Federico är detta helt normalt, d.v.s. man får inget ut därifrån.
Han berättade vidare att inga föl födda 2009 ännu har registrerats och fått sina hästpass! Av de som föddes 2008 har endast c:a 10 % fått sina.Vi har själva undrat varför så få avkommor till Philomatheia finns registrerade och förklaringen är att Jockeyklubben inte är klara med dessa !!!!Det har gått så långt att mängder med födda hästar helt enkelt inte blir registrerade. När uppfödarna har sett att det inte går att sälja sina produkter, och man själva inte har råd att sätta dem i träning, har man helt enkelt låtit bli att registrera sina uppfödningar.För Philomatheias del betyder detta att siffrorna för födda föl, som vi visste var felaktiga i Hingstkatalogen, egentligen visar på REGISTRERADE föl, vilket är något helt annat.

RUNNER UP IS....LALLA TOP TOP!!

(8/3) Mette Kjelslis Lalla Top Top födde ett stort starkt och korrekt stoföl e. Eishin Dunkirk under kvällen.
Nu är det bara 15 fölningar kvar under mars/ april...

 

OCH VINNARE ÄR.....WORD OF SPANISH !!

(3/3) Word of Spanish ( Funambule) blev först med att föla på Rävdansen i år.
Hon nedkom i natt med ett stoföl, fux, efter champion Eishin Dunkirk. Detta är hennes tredje föl.
Den första, Caliente ( Most Welcome), vann och tjänade 171.340 kr som 2- åring 2009.
Hon har dessutom en stoåring  e. Eishin Dunkirk,ASTRUD. Ett strålande exemplar!!

 

PHILOMATHEIA: ZUMAT VANN IGEN !

(15/2) ZUMAT startade och vann så sent som den 8/2 och idag var det dax igen, i Napoli.
Distansen var 1400 m och i det slagna fältet fanns avkommor till bl.a. King´s Best, Medecis, Groom Dancer, One Cool Cat, King Charlemange och Brahms.
Prissumman var 11000 Euro.
De fyra senaste starterna för Philomatheia- avkommorna i Italien har gett 3 segrar och en andraplacering!

 

PHILOMATHEIA: NY VINNARE IDAG IGEN !!

(10/2) Nyblivne 3- åringen ARBIA DI RENACCIO vann idag sin första seger, i Pisa, över 1500 m, med 1 1/4 längd.
Philomatheia har nu 17 startande avkommor, varav 7 vinnare, 41 %, vilket är strålande bra internationellt.
3 startande på 3 dagar har gett 2 segrar och en 2:a.

KLASSEN I DE JAPANSKA LOPPEN ??

(9/2) Har fått en förfrågan om hur pass hög klassen är i de lopp Philomatheia tävlade i i Japan.
Allmänt kan man säga att alla hästar är av hög internationell klass på JRA- banorna. Annars får du/ eller kan du inte tävla på dessa.
Den enklare galoppen sker på NRA- banorna, c:a 20 st. Skulle kunna jämföra denna circuit med skandinavisk klass. Räcker hästen inte till i JRA kan man gå ned till NRA- nivå.
Philomatheia ( och Eishin Dunkirk) tävlade enbart på någon av JRA:s 8 banor och det är där prispengarna är enormt stora i storloppen.
När man vunnit på en nivå i JRA- serien, tvingas man omedelbart upp i nästa klass och kan inte ligga och mala i samma klass som i Sverige. Har hästen inte vunnit innan utgången av 3- årssäsongen, får den aldrig starta mer på en JRA- bana !
På slutet av sin karriär tvingades t.e.x. Philomatheia tävla i enbart Stakes- lopp därför att han vunnit på alla nivåerna under.  Stakes- loppen håller europeisk Gr3- klass.( Skandinaviska Gr3 är väl närmast att betrakta som svaga internationella Listed- lopp, om sanningen skall fram!!)
Uppskattningsvis så är Philomatheia 10- talet längder bättre än en sån häst som Calrissian över 1200m.

PHILOMATHEIA: BIG DANZIG 2:A I ROM

(9/2) Idag blev Big Danzig 2:a i Rom/ Campanelle i Premio Pelder över 1200 m AW.
Hästen visar en stadig toppform med raden 3-2-1-2-4-6-1-3-2.

PHILOMATHEIA: NY VINNARE I ITALIEN

(8/2) Nyblivne 3- åringen ZUMAT vann idag i Napoli med 3,5 l. Distansen var 1600m.
Zumat visar stigande form och raden är nu 4- 3- 1.

 

BRA HELG FÖR RÄVDANSEN, EISHIN DUNKIRK OCH MOST WELCOME

(8/2) I lördags vann Maddox ( Most Welcome- Blue Jean Baby/ Spectacular Tide) lördagskomben och 34.000 kr till nye tränaren och ägaren Caroline Malmborg. Han hade en tuff 3- års säsong, bl.a. 3:a i Danskt Derby,  och var mycket sliten när han kom till Malmborgs.
Lär, enligt Gunilla Malmborg, ha gått upp närmare 100 kg sedan dess och vann nu trots lång bortovaro. Härstamningsmässigt borde han bara bli bättre med ålder så det var nog ett smart köp och han blir nu spännande att följa.
(Nyblivne åringen Rockport Sunday ( Eishin Dunkirk) är en halvbror till Maddox)
På söndagen vann sedan Rävdansenprodukten FAYANCE ( Most Welcome- Jezebel/ Diaghlyphard) direkt i debuten efter ett strålande upplopp. Tränare Tommy Gustafsson verkade mycket förvånad efter segern. Hon hade tränat bra men att hon kunde avsluta på detta sätt var uppenbarligen en nyhet. Hon tjänade 25.000+ 40.000 i bonus, till Stall Valhall. Grattis!
(Hennes urläckra 2-åriga syster, RICH AND FAMOUS (Eishin Dunkirk), återropad på auktionen, är nu i träning hos Dennis Elliott på Rävdansen och är Till salu.)
Knappt slagen två blev JELLY ROLL ( Eishin Dunkirk) från Patrick Wahl.
Crown of Creation ( Eishin Dunkirk- Delta Downs/ Deputy Minister) blev sedan tvåa över 2000 m efter en formidabel långspurt.

(Skall man ha någon synpunkt, vilket man naturligtvis skall ha, så rider de flesta gräsloppstaktik på dirten. När man skall rida bakifrån, då verkar det vara lag på att man skall lägga hästen sist i fältet, även om det inte är något tempo. Man kan inte förvänta sig att man kan få se sådan tempoväxlingar på dirten som på gräset. Det borde alla jockeys känna till.
Därför måste man vara med i loppet från början och inte lägga sig hopplöst sist och ge hästarna allt för mycket att ta in. Man kan ju faktiskt komma bakifrån från en position mitt i fältet ! Nog om detta!)

 

HINGSTKATALOGEN OCH HINGSTSTATISTIK

(24/1) En glad överraskning fick vi när vi tog emot nya Hingstkatalogen i fredags.
Omslaget pryddes av vår nyblivne championhingst
Eishin Dunkirk och en bild på hans dotter Wakayama.
Kul !

Samtidigt blir man lite fundersam kring de olika resultaten som Danmark och Sverige kommer fram till när det gäller hingststatistik.
Danskarna har valt att göra en hingststatistik UTAN bonus, vilket gör att  Academy Award är först på Stora Listan i Skandinavien 2009.
Mycket märkligt !
Etta på Stora Listan i Skandinavien är naturligtvis Funambule.
Bonusen i Sverige är en del av de budgeterade prispengarna och skall självklart räknas i denna typ av statistik.
Samtidigt kan jag tycka att en skandinavisk statistik är tveksam i sig, då förhållandena i länderna är så olika.
Konkurrensen i Sverige är så mycket hårdare på hingst- sidan än den är i Norge och Danmark. Det blir lite av att blanda äpplen med päron.
I Danmark dominerar Academy Award (tidigare Richard of York) fullständigt via mängden avkommor, och även kvalitet. Hans avkommor vinner ju allt hemma i Danmark.
I Sverige föds det kanske 3 gånger så många föl som i Danmark och här är det svårt att dominera på samma sätt även om Funambule (och Diaghlyphard på sin tid) har dominerat de senaste åren, vilket bara visar vilken bra hingst han är.
Personligen tycker jag att man skall hålla sig till statistik för varje land.
 

DIVERSE UPPDATERINGAR

(24/1) Vi har slarvet igen med diverse uppdateringar och gör en sammanfattning:
Yvonne Durant hyr syskonen Mister Admiral och Panduro av Stall RIO och det har varit väldigt lyckat. De vinner gång på gång och gör att Stall Durant just nu leder tränarligan i början på året.
Sen hade vår hjälte Most Welcome en bra dag för två veckor sedan, när han hade två vinnare, Mister Admiral och Tam O´Mill och en debuterande Novapal, som blev en lovande tvåa ! Han lär leda hingstligan, i Sverige, just nu.
(Vi får hoppas att nya SG- portalen börjar publicera hingststatistik, löpande veckovis, som man gör i andra utvecklade galoppnationer).
I Italien vann Philomatheia- sonen Big Danzig en ny seger i fredags, denna gång över 1000 m, på en kanontid ! Den skall vi följa ! (så gott det nu går).

Italien blev förra veckan uteslutna ur EBF ( European Breeder´s Fund) på grund av att man inte sköter sina skyldigheter till fonden. Det innebär att hingstar stationerade i Italien inte kan anslutas till systemet vilket i sin tur innebär att avkommor till dessa inte kan starta i fondens löpningar i Europa eller Breeder´s Cup- löpningarna i USA.
(Vi har fortfarande inte fått Philomatheias hästpass från Italienska Jockeyklubben och inte heller några exakta uppgifter på antal betäckningar och resultat av dessa. Sanslöst uselt).

 

Dennis Elliott, f.d. jockey och tränare i USA, flyttar sin inridningsverksamhet till Rävdansen.
Dennis rider inte in åringar enl. "Täby- modell", utan jobbar dem från marken under lång tid innan han sitter upp och börjar den reguljära träningen. Därefter tränas de dagligen med mängdträning enligt internationell standard som i t.e.x. USA, Frankrike, England.
(Pia Brandt i Frankrike berättade i en intervju hur mycket mer man tränar hästarna i Frankrike än i Sverige)
När de kommer till banan har de "many miles in them".

Wing Commander och Caliente är två 2- årsvinnare som han tränat upp under sitt första år i Sverige.
Han kommer att disponera de 14 boxarna i "The American Barn", som ligger 1 km från gårdscentrum, där Rävdansens stuteriverksamhet bedrivs.
Där kommer att finnas en 8- hästar horsewalker och en roundpen.
Dennis har precis avslutat inridningen vid anläggningen i Strömsholm, av auktionsåringarna, som nu levererats till sina tränare.
På Rävdansen kommer han att börja inridningen av Rävdansens två nyblivna 2- åringar, som återropades på auktionen, samt Stall RIO:s 2- åringar.
Om detta arrangemang faller väl ut, är tanken att Dennis skall rida in och träna "överblivna" åringar, som vi ropar tillbaka från auktionen.
Dessa skall hela tiden vara till salu, och ha en prislapp satta på sig. Lyckas vi inte få dem sålda kommer vi istället att starta dom själva, fortfarande till salu.
Möjlighet till inridning av åringar kommer först och främst att erbjudas åringar uppfödda på Rävdansen, egna och kunders. I mån av tid kommer Dennis även ta emot utomstående åringar och äldre hästar för re- breaking. t.e.x. hästar som blivit felaktigt inridna och utvecklat ett felaktigt rörelsemönster eller fått mentala problem.

 

COTTON HOUSE AVKOMMA VANN PÅ LINGFIELD

(9/1) Året började bra för vårt avelssto Cotton House då hennes dotter Imperial House vann över 1200 ALW igår.

 

Se äldre nyheter, besök arkivet ⇒

 Rävdansens Stuteri 640 43 Ärla Sverige Tel: 016-74260 Mobil: 070-551 09 93 E-post: ravdansen@telia.com