Start Nyheter Om oss Framgångar Åringar Avelsston Hingstar Föl Till Salu Ivans funderingar

EISHIN DUNKIRK

Mr Prospector- Forest Flower/ Green Forest

MR PROSPECTOR, far till avelshingstarna, Kingmambo, Forty Niner, Afleet, Woodman, Gone West, Gulch, Machiavellian, Seeking the Gold, Smart Strike, Fappiano, Conquistador Cielo, Carson City, Distant View, Jade Robbery, Jade Hunter, Numerous, Traditionally, Miswaki, Fusaichi Pegasus, Hussonet, Lode, Western Winter m.fl.

FOREST FLOWER, Champion, 5 segrar som 2- och 3- åring i Storbritannien.

2- årschampion sto i England, topprankat sto som 3- åring, vinnare av Goffs Irish One Thousand Guineas Gr 1, Mill Reef Stakes, Gr2, Queen Mary Stakes, Gr 3, Cherry Hinton Stakes, Gr3, 2:a Heinz 57 Phoenix, Gr1, 4:a Child Stakes, Gr2.

(Syster till bl.a. Scoop the Gold ( Forty Niner), Stakesvinnare, och mor till HIGH YIELD, Storm Cats främsta avkomma vad gäller antal Grade 1- segrar i USA.)

Mor till nio föl, alla till start, varav 6 vinnare.

HILL OF DREAMS 4 segrar

FLOWER ARCH, 4 segrar $512.000

EASTWOOD HALL, 8 segrar

AL NABA ( e. Mr Prospector) 2 segrar, TF 98

FLAMING FEATHERS, vinnare som 2- åring

EISHIN DUNKIRK, se ovan

3 STARTANDE AVKOMMOR I JAPAN:( Födda- 04)
HONEST JOHN Stakeswinner Ca: 7.300.000 SEK
6 segrar, Sapporo Sponichi Sho Stakes, 2:a Usamasa Stakes och Maya Stakes.

A SHIN SWORD, 5 segrar, 3:a Wakakusa Sho, L.

Eishin Ichizu, placerad 2:a 5 ggr

CHAMPION GENERAL SIRE LIST2011+ 2012+ 2013

CHAMPION JUVENILE SIRE LIST 2009+2011+ 2012

Champion SCANDINAVIAN JUVENILE SIRE LIST 2012

Jimmy Mack, Årets Häst 2012, Årets 3- åring 2012

Quite a Mission, Skandinaviens högst rankade 2- åring 2012.

Wakayama, ÅRETS STO I SVERIGE 2010, vinnare av bl.a Breeders Trophy Mile, Auktionslöpningen, Becky Moss- löpning, 2:a Svenskt Kriterium, 3:a Klassiska Dianalöpning.

Jelly Roll, Vinnare av bl.a. klassiska Jockeyklubbens Jubileumslöpning (2000Gs)

Ede Sensation, högst rankade sto i Sverige 2011, Årets sto 2012, Årets Äldre Häst 2012

2- ÅRINGAR  2014: Bl.a. Hong Kong Star, North Side Gal, Skrik, Smart Bobber, Senshi.

3- ÅRINGAR 2013: Bl.a. Quite a Mission, Virgil, Seeking Dunkirk, Dea Kalejs, Pretty Boy Floyd, Paid, Redwing.

AVGIFTER 2015: Dräktighetsavgift 1 oktober 22.000 kr.

LFG vid betalning senast 7 oktober.

Transportbidrag för danska och norska ston: 3000 kr

Se Eishin Dunkirks stamtavla ⇨

PHILOMATHEIA

Danzig- Kooyonga/ Persian Bold

 

AVGIFTER 2015: Dräktighetsavgift 1 oktober 20.000 kr.

LFG vid betalning senast 7 oktober.

Transportbidrag för danska och norska ston: 3000 kr

SCANDINAVIAN CHAMPION JUVENILE SIRE LIST 2013:

Frank Lloyd Wright, Philadelfia, Evans

PHILOMATHEIA är en son till DANZIG och superstoet Kooyonga (Persian Bold).
Han startade 16 gånger i Japan och vann 5 segrar i japanska förstadivisionen ( JAR) på 1000-1400 m, både gräs och dirt.
Tjänade motsvarande 5.072.071 SEK,  i en karriär som började strålande, 3 segrar i de fyra första starterna som 3- åring och han betraktades som en av  de absolut främsta i årgången.
En knäskada stoppade den fortsatta klättringen mot absoluta toppen och han startade bara ett fåtal gånger som 4- åring (2 ggr) och 5- åring ( 3ggr), efter långa uppehåll, men med segrar och placeringar i Stakes-löpningar.  Hans tränare Yasutoshi Ikee var övertygad om att han var kapabel att vinna grupplöpningar på högsta nivå och därför gav man inte upp.
Sin penningmässigt största seger tog Philomatheia som 5- åring när han vann KAIKE TOKUBETSU (1400 m gr) och motsvarande 1.155.000 SEK och senare vann han även HAKUCHO OHASHI TOKUBETSU (1000 m Dirt) och 1.143.000 SEK.
Därefter beslöts att han skulle få gå till aveln.

PHILOMATHEIA hann dock visa på den egenskap som den framgångsrika Danzig- linjen står för:

SPEED !

Danzigs framgångsrika söner och sonsöner i aveln har speeden som främsta kännetecken.

Green Desert-   vann aldrig över längre än1200 m.

Danehill-   max1400 m
Danetime-   max1200 m
Danehill Dancer-   max1200 m
Oasis Dream-   max1200 m
Invincible Spirit-   max1200 m
Cape Cross-   max1600 m
Dansili-    max1600 m
Anabaa- max1600 m
Anabaa Blue- max1200 m
Belong to Me- max1200 m
m.fl.

Kooyonga (Persian Bold) var sin tids främsta sto i Europa med bl.a. fyra segrar i Gr 1 och tjänade motsvarande 10.699.000 SEK.  Hon tog 9 segrar i 17 starter mellan 2- 4 i England, Irland och Tyskland.
Vann bl.a Irish 1000 Gs Gr1, Coronation S. Gr1, Coral- Eclipse S Gr1, Preis Bayerisches Zuchtrennen Gr1, Matron S Gr3, Lepardstown S Gr3, 2:a  Engelskt 1000 Gs Gr1, Queen Elisabeth II S Gr1  bakom Selkirk) m.m.
Årets sto på Irland, Champion 3- års sto i Europa och Irland. Högst rankat sto i Europa både som 3- och 4- åring.
Mor till 7 föl, 6 startande, 4 vinnare, bl.a. Philomatheia (Danzig) $573.502, Gaily the Pride
( Seeking the Gold) $532.815, Kreisieriana ( Seeking the Gold) $166.874.

 

 

BAROCCI: NY PÅ RÄVDANSEN 2015

Press release från Rävdansens Stuteri.

 Ny avelshingst på Rävdansen !! Han heter BAROCCI !!

 Vi har under många år haft kontakt med familjen Yoshida i Japan och har även på ett personligt plan blivit goda vänner. Vi har besökt dem och de har varit här hos oss på Rävdansen.  Det var via dem som vi fick in EISHIN DUNKIRK och senare även PHILOMATHEIA.
De har haft ett stående uppdrag i att finna en spännande avelshingst med ett modernt blod till Rävdansen. De är väl medvetna om vilka ekonomiska resurser som finns i Skandinavien, d.v.s. vi har inte resurser att köpa en Grupp 1- vinnare med toppstam, utan att vi måste köpa smart, och hitta en häst som varit ute med de bästa hästarna i världen, legat strax under världstoppen men med en härstamning av världsklass. Det finns mängder av toppstammade, men ostartade hästar till salu på marknaden, som är näst intill ”gratis”, men det har absolut inte varit ett alternativ för oss, då vill veta att de verkligen kan prestera.
Därför ringde Naoya Yoshida till mig för några veckor sedan och berättade att en häst vid namn BAROCCI skulle säljas på Keeneland i november.

BAROCCI stämde perfekt in på vår kravlista: Superhärstamning och hade varit ute och mött sin generations bästa hästar men inte lyckats vinna DET STORA LOPPET.

De kände till hästen mycket väl eftersom han var en son till Deep Impact, som står på Yoshida- familjens stuteri på Hokkaido i Japan och han var den förste vinnaren för Deep Impact utanför Japan. De hade noga följt han karriär, från det att han startade i Frankrike tills att han nu fanns i USA. Han menade BAROCCI var perfekt för oss och att han nu stod i USA gjorde det lättare för oss att komma åt honom. Amerikanska marknaden är främst ute efter rena dirt- track hästar och Barocci hade uteslutande tävlat på gräs i både Europa och USA. Dessutom har han en härstamning som är ovanlig för USA. En sådan superhingst som DANEHILL är fullständigt ointressant i USA och man kan knappast finna någon framstående Danehill- son i USA trots att han är hur stor som helst i övriga världen. Detsamma gäller DEEP IMPACT. Alternativet hade varit att köpa en Deep Impact- son från Japan men redan nu kostar de så mycket att det inte är rimligt att försöka köpa en sådan som har resultat i ryggen.


Ägarna ville helst sälja Barocci innan auktionen och vi kontaktade Lane´s End för att höra vad han skulle kosta att köpa loss.  Priset var dock alldeles för högt för oss men vi lade ett bud som dock inte accepterades. Vi beslöt oss då för att ha is i magen och vänta till auktionen och chansa på att de inte skulle lyckas sälja honom innan han skulle upp i ringen.
Dessutom hade vi turen att han skulle säljas på näst sista dagen, när aktiviteten har gått ned ordentligt i Lexington, och vi lyckades köpa honom till ett vrakpris.
Lane´s Ends felbedömning blev vår lycka och vi sparade en hel del pengar !!

Vi satt vid datorn och följde auktionen, och direkt efter hammarslaget blev vi uppringda av Nayoa Yoshida och hans hustru Marie, och de var i fullkomlig extas. Alla skulle tala med oss i telefon och dom nästan slogs om att få tala om vilket klipp vi gjort. Lite rörande tycker vi, då de i vanliga fall köper och säljer hästar på helt andra nivåer än detta, men de har på något sätt förutsatt sig att hjälpa oss och Skandinavien att få igång en kvalitativ avel och satt en ära i att göra så.

 BAROCCI är resultatet av en helt unik satsning där bröderna Wildenstein i Frankrike,  världsledande hästägare och uppfödare under namnen Ecurie Wildenstein respektive Dayton Invest Ltd, skickade några av sina bästa ston från Frankrike hela vägen  till Japan för att betäckas med Deep Impact.
Oerhört imponerade av Deep Impact skickade man bl.a. sitt sto BASTET (Giants Causeway) och första resultatet blev BAROCCI, född i Japan, men hemsänd till Frankrike som föl.
Året efter gjorde BEAUTY PARLOUR  (RPR 119) samma resa till Frankrike från Japan.
Beauty Parlour var obesegrad som 2- åring och vann som 3- åring Poule dÉssai des Pouliches (Gr 1),
Prix de la Grotte (Gr3) och blev 2:a i Prix de Diane (Gr 1). Tog 4 segrar som 2- och 3- åring och tjänade totalt $ 713,308.
Och hon är helsyster till Barocci !!

Härstamning:

BAROCCI (Deep Impact- Bastet/ Giant´s Causeway). Han är Blacktype – vinnare/placerad och har sprungit in motsvarande c:a 2,2 miljoner kronor. (Se nedan)

DEEP IMPACT
(Sunday Silence) RPR 133, Sunday Silence bästa son,  Horse of the Year två gånger i Japan, Japansk Triple Crown- vinnare, redan 2 gånger Championhingst i Japan och ansedd som världens främsta avelshingst  tillsammans med Galileo RPR 132.
Enligt avelsgurun Bill Oppenheims statistik har han nu passerat Galileo både när det gäller procent black- type vinnare och naturligtvis när det gäller insprungna pengar där japanska elithästar tjänar stora pengar. Senaste noteringen: $ 198,471,017 !! Han har redan 47 black- type vinnare med endast 5 årgångar på banan. Hans främsta vinnare är bl.a. champion GENTILDONNA ($16 miljoner), VERXSOMA ($5 miljoner), KIZUNA ($4,9 miljoner), JOIE DE VIVRE ($1,2 miljoner) o.s.v., o.s.v.

BASTET vann som 3- och 4- åring i Frankrike, bl.a. Prix de la Pepiniere (Listed),
 2:a i Prix Allez France (Gr 3) och 3:a Prix de Flore (Gr 3). Tjänade €104,500.

Bastet är en dotter till BENEDICTION (Ire),  Broodmare of the Year i Australien och Nya Zeeland 1998 och Nya Zeeland 1999. Mor till bl.a.

MIGHT AND POWER (Zabeel), 15 segrar, Horse of the Year  två gånger,  vinnare av
     Melbourne Cup (Gr1), Cox Plate (Gr1), Caulfield Cup (Gr1) etc..
$5,2 miljoner.
MATTER OH HONOUR (Casual Lies), 7 segrar, $387,000, Yallambe Stu Stakes, (Gr 3).
BASTET, se ovan

 
TÄVLINGSKARRIÄR:

BAROCCI

18 starter  4-4-3  $293,402

10 av 18 starter i Black- type lopp !!

BAROCCI gjorde sin första start som 2- åring och slutade 2:a.

I sin första start som 3- åring gick han ut som favorit i PRIX OMNIUM II  (Listed), 1600 m, som han vann. Han blev därmed den första vinnande avkomman till Deep Impact i Europa.

Nästa start var i Prix de Fontainebleau  (Gr 3) där han blev 4:a, med hals, kort hals, kort hals, till vinnaren Beauty Lead (RPR 113), Tin Horse (RPR 117) och Salto (RPR 114).

Därefter startade han i Poule dÉssai des Poulains  (Gr 1) = Franskt 2000 Gs.  6:a, med 4L i 14 hästars fältet, efter en olycklig löpning bakom en vägg av hästar och vinnaren Tin Horse (RPR 117), Mutual Trust (RPR 119) och Havane Smoker (RPR 112). Värt att notera är att han var en kort hals bakom  Gr 1- vinnaren och avelshingsten Wotton Basset (RPR 120). Längre ner i fältet fanns denna gång Salto och Beauty Lead. ( OBS ! Barocci startade från det "omöjliga" spår 12. På 10 år hade ingen häst lyckats vinna loppet från spår 10 och högre) (Wotton Basset är nu far till Europas högst rankade häst 2016, ALAMANZOUR)

I Prix du Prince dÓrange  (Gr 3) blev han 2:a, 1 L bakom  vinnaren av Racing Post Trophy (Gr1), Casamento (RPR 121), numera avelshingst på DARLEY.

Startade vidare i Prix Paul de Moussac (Gr 3), 5:a, 3,75 L och Prix Eugene Adam (Gr 2), 3,5 L.


Efter flytten till USA tog han bl.a. 3 segrar i Allowance- races på Hollywood Park och Belmont.
(Klassen på dessa Allowance -races på Santa Anita och Hollywood Park  är jämförbart med Gr 3 i Europa.  Prispengar i dessa lopp: C.a $75,000 ).

I American Hcp (Gr 2) på Hollywood Park blev han 3:a bakom Obviously med 2 ,75 L.
Obviously (RPR 121), Gr 1- vinnare och 3:a i Breeder´s Cup Mile (Gr 1) . Barocci var dessutom bara en hals bakom Luscyan, vinnare av bl.a Poule dÉssai des Poulains (Gr 1) = Franskt 2000Gs. ( OBS ! Obviously vann 2016 BREEDER`S CUP SPRINT Turf)

Barocci blev 3:a i City of Hope Mile Stakes (Gr 2), på Santa Anita. Förlorade med 1,75 L, men denna gång före Obviously, som blev 4:a.

Dessutom 5:a i Eddie Read Hcp (Gr 1) på Del Mar, 3,5 L, hals från fjärde.

DailyRacing Form/ USA:
www.drf.com/news/keeneland-november-japan-bred-barocci-ravdansen-stud-sweeden


NYTT!
Läs och lär om Deep Impact- Barocci m.fl.

www.ownerbreeder.co.uk/2012/05/leading-french-breeders-making-an-impact/

The Barocci Story

thenyra.tumblr.com/post/26171875047/barocci

John Sadler om Barocci
www.youtube.com/watch?v=17DMhg7ruSw


NYTT!
Prix Omnium II: Listed. Årsdebut, blytung bana. 1:a / Blå dress/ Vit mössa

www.youtube.com/watch?v=tI5qrWiPUP0

French 2000 Gs Gr1- 6:a

www.youtube.com/watch?v=1YWhupTbieo

NYTT! Prix de Fontainbleau Gr3- 4:a

www.youtube.com/watch?v=-4uYU3QOe6w


Prix du Prince dÓrange Gr3- 2:a 

www.darleyeurope.com/stallions/our-stallions/casamento/video-footage/prix-du-prince-dorange-g3-10f-longchamp-17-september-2011

NYTT! Allowance- Belmont Park- $77,000- 2:a - Första starten i USA

www.bloodhorse.com/horse-racing/race/race-results?startDate=5%2F13%2F2012&endDate=5%2F13%2F2012&trackLookupId=187&type=AllowanceOptionalClaiming&statesBred=&searchStateBredPlacers=false

NYTT! Allowance- Belmont Park - $77,000. 1:a

www.bloodhorse.com/horse-racing/race/race-results?startDate=6%2F20%2F2012&endDate=6%2F20%2F2012&trackLookupId=187&type=AllowanceOptionalClaiming&statesBred=&searchStateBredPlacers=false

NYTT! Allowance- Saratoga- $90,000.- 3:a

www.bloodhorse.com/horse-racing/race/race-results?startDate=8%2F2%2F2012&endDate=8%2F2%2F2012&trackLookupId=1684&type=AllowanceOptionalClaiming&statesBred=&searchStateBredPlacers=false

NYTT! Allowance- Hollywood Park- $57,000. 1:a OBS ! Nu grön dress/ Grön mössa

www.bloodhorse.com/horse-racing/race/race-results?startDate=4%2F28%2F2013&endDate=4%2F28%2F2013&trackLookupId=3835&type=AllowanceOptionalClaiming&statesBred=&searchStateBredPlacers=false

NYTT! Allowance race - Hollywood Park- $62,000. 1:a

www.bloodhorse.com/horse-racing/race/race-results?startDate=7%2F5%2F2013&endDate=7%2F7%2F2013&trackLookupId=3835&type=AllowanceOptionalClaiming&statesBred=&searchStateBredPlacers=false

NYTT! City of Hope Mile Stakes Gr2- Santa Anita- 3:a Grön dress/ Grön mössa

www.youtube.com/watch?v=iVbAa2MTWH8

NYTT! American Hcp Gr2- Hollywood Park- 3:a

www.youtube.com/watch?v=9tDJEyU19bM

NYTT! Eddie Read Gr 1- Del Mar- 5:a

www.youtube.com/watch?v=BnNB5bNc_yY

IN MEMORIAN:

MOST WELCOME

Be My Guest- Topsy/ Habitat

1984- 2009

Far till många Blacktype- vinnare bl.a. G1- vinnarna Suances, Arctic Owl och Sasuru.
Kommer från den berömda Horama- familjen som lämnat de klassiska vinnarna Sir Percy, Teenoso, Favoletta, Give Thanks och Harayir och gruppvinnarna Favoridge, Amaranda, Percy´s Lass, Laughing Girl, Ashayer, Braiswick, Aqaarid och Nicolotte.

Se Most Welcomes stamtavla ⇨
Championhingst i Sverige 2010!

 

 

 

DIAGHLYPHARD

Lyphard- Jump Seat/ Hasty Road

1982- 2004

Den framgångsrikaste avelshingsten i svensk galopphistoria. Champion i Sverige under 13 säsonger, 1992- 2003 samt 2005, 11 Skandinaviska championat, 5 stycken 2- årschampionat.
Se Diaghlyphards stamtavla ⇒

 Rävdansens Stuteri 640 43 Ärla Sverige Tel: 016-74260 Mobil: 070-551 09 93 E-post: ravdansen@telia.com